29 / 04 / 2024

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?

Kahramanmaraş depremleri sadece vatandaşları değil, global şirketlerin yöneticilerini de endişelendiriyor. İstanbul üzerinden Ortadoğu, Asya ve Türki Cumhuriyetler gibi çok geniş bir coğrafyayı yöneten şirketler, deprem riski nedeniyle operasyonlarını farklı şehirlere taşımayı planlıyor.



Şubat ayında yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremleri sadece 11 şehrimizi değil bütün Türkiye’yi üzüntü ve yasa boğdu. Binlerce binanın yıkıldığı ve onbinlerce insanın hayatını yitirdiği depremde bir gecede yok olan hayatlar ülke genelinde depreme ilişkin endişeleri artırdı.

Global şirketlerde deprem alarmı! Operasyonlarını İstanbul dışına taşıyorlar! Global şirketlerin gözdesi hangi şehir?

Kahramanmaraş depremleri olası İstanbul depremini de yeniden gündeme getirirken, güvenli konut arayışı çok sayıda kişiyi fay hattına uzak il ve ilçelere göçe zorladı. Bireylerin hayatlarında gözlenen bu değişimin yanı sıra şirketler de deprem riskine karşı bir dizi önlem almaya başladı. Özellikle global şirketlerin İstanbul bölgesindeki yoğunlaşan operasyon merkezlerini farklı bölgelere taşımak için hazırlıklara başladığı belirtiliyor. Ortadoğu, Asya, Kafkaslar, Uzakdoğu ve Türk Cumhuriyetlerine kadar bölgedeki bütün operasyonlarını İstanbul’dan yöneten global merkezli şirketler, Afet Kriz Masası kuruyor. Afet kriz masasında; sigorta, ilaç ve akaryakıt sektörlerinde faaliyet gösteren firmaların yöneticileri yer alıyor.

Söz konusu şirketlerin öncelikle finans, IT ve lojistik alanındaki operasyonlarını yedeklemeye başladığını söyleyen Şapka Koçluk Eğitim Danışmanlık şirketinin kurucusu Müge Çevik, şirketlerin İstanbul’daki depolarını Eskişehir,  Ankara  ve Konya gibi deprem riskinin az olduğu kentlere taşımaya başladığını dile getirdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön