13 / 05 / 2024

Cafer Paşa Darülkurrası restore mi edilecek

Cafer Paşa Darülkurrası restore mi edilecek

Kütahya'da 440 yıllık Cafer Paşa Darülkurrası'nda restorasyon çalışmaları başladı...

Şemsi Paşa Cami'nde çelik konsol sistemi uygulaması başladı!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, boğazın en özel yapılarından Şemsi Paşa Cami’ni ve Üsküdar sahilini tahrip eden 2015 tarihli proje yerine, sökülüp takılabilen çelik konsol sistemi uygulamasını başlattı. 

Şemsi Paşa Camii tartışması: Mahir Polat'tan tepki!

Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin deniz kısmına eski İBB yönetimince yapılan ve caminin hasar görmesine neden olan kıyı şeridi projesine tepki gösteren Mahir Polat, "Uygulama tüm Üsküdar tarihi kıyı bandını zalimlik düzeyinde geri dönüşsüz bir şekilde yok etti" dedi.

İsmail Zühtü Paşa Konağı'nın yeni sakini Bilfen oldu!

Bilfen Eğitim Kurumları Genel Müdürlüğü Üsküdar Altunizade Mahallesi'nde yer alan İsmail Zühtü Paşa Konağı'nda faaliyet gösterecek.

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi açıldı!

Boğaziçi Konut Hizmet Yönetim İşletmeciliği Ve Ticaret A.Ş. Fethi Paşa Korusu Şubesi bugün Üsküdar'da 5 bin TL sermaye bedeli ile Hatice Sılanur Binici tarafından açıldı.

Kütahya'daki Cafer Paşa Darülkurrası restorasyonla ayağa kaldırılacak!

Kütahya'da 440 yıllık Cafer Paşa Darülkurrası'nda restorasyon çalışmaları başladı...

Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Üsküdar Sultantepe’de Osmanlı Filosu komutanı Amiral Osman Paşa tarafından 1800’lü yıllarda inşa ettirilen Amiral Osman Paşa Köşkü 100 milyon TL'ye satılıyor...

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Şemsi Paşa Camii'nin tarihi yapısı değişecek mi?

Sabah Gazetesi köşe yazarı olan Erhan Afyoncu bugünkü yazısında, Üsküdar'daki Şemsi Paşa Camii'nin tarihi yapısını değiştirecek projeden bahsetti. İşte o haber...

Mimarlar Odası'ndan Şemsi Paşa Cami açıklaması!

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, Üsküdar sahilindeki Şemsi Paşa Cami için açıklama yaptı. Yetkililer, Şemsi Paşa Külliyesi'ne zarar veren sorumlular hakkında gerekli işlemlerin derhal başlatılmasını istedi.

Üsküdar Şemsi Paşa Cami tartışmasında son nokta!

İBB, Mimar Sinan'ın önemli eserlerinden biri olan Üsküdar'daki tarihi Şemsi Paşa Camisi'nin önünde yapılması planlanan yaya yolu çalışmasının durdurulduğunu açıkladı.

Üsküdar Hüseyin Avni Paşa Köşkü son durum!

Mehmet Cengiz, İstanbul Boğazı manzaralı Üsküdar'daki Hüseyin Avni Paşa Korusu'ndaki yanan köşkün inşaatı için yapı ruhsatını aldı.

Rumi Mehmet Paşa ve Ayazma Camii çevresi imar planı askıda!

İstanbul Üsküdar İlçesi, Rumi Mehmet Paşa Cami ve Çevresi ile Ayazma Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Cafer Paşa Darülkurrası restore mi edilecek Haberi

Cafer Paşa Darülkurrası restore mi edilecek

Kütahya'da 440 senelik Cafer Paşa Darülkurrası'nın (Kur'an-ı Kerim okuma yeri) restorasyonuna başlandı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Balıklı Mahallesi Balıklı Caddesi'nde evlerin arasında kalan ve Kütahya Belediyesince kamulaştırılan tarihi yapı, aslına uygun şekilde onarılıyor.

Kütahya Belediye Başkanı Alim Işık, Anadolu Ajansı muhabirine, binanın kentteki klasik Osmanlı mimarisinin ender örneklerinden olduğunu belirtti.

Anadolu ve Rumeli beylerbeyliği görevlerinde bulunan Cafer Paşa tarafından 1579-1582'de inşa ettirilen darülkurrayı, mülk sahiplerinin rızasını alıp bedelini de ödeyerek kamulaştırdıklarını belirten Işık, şu şekilde devam etti:

"Burası yaklaşık 25-30 yıldır Kütahya'nın gündeminde olan bir konuydu ancak yapıyı kamulaştırarak restore etmek bize nasip oldu. Valiliğimizin sağladığı ödenekle kamulaştırdık. Kütahya Belediyesi olarak da restorasyonuna başladık. Burası 16. yüzyıldan kalan bir eser, atalarımızın bize mirası. Üzerinden geçen bunca zamana rağmen bozulmamış, restore edildiğinde...