05 / 05 / 2024

Cafer Paşa kimdir

Cafer Paşa kimdir

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Cafer Paşa Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

Kütahya'daki Cafer Paşa Darülkurrası restorasyonla ayağa kaldırılacak!

Kütahya'da 440 yıllık Cafer Paşa Darülkurrası'nda restorasyon çalışmaları başladı...

Tarihi Cafer Paşa Camisi yeniden inşa ediliyor!

Adana'da 1648'de yapılan, 1950'li yıllarda yol çalışması sebebiyle yıkılıp üzeri kapatılan tarihi Cafer Paşa Camisi, kazı sonrası ortaya çıkarılan temeli üzerine yeniden inşa ediliyor.

Bursa Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin restorasyon çalışmalarını iki yıl önce başlattığı Cafer Paşa Hanı yeni yüzüyle hizmete açıldı.

Seyhan Cafer Paşa Camii 300 günde tamamlanacak!

Tarihi Taşköprü'nün merkez Seyhan ilçesi kısmında 65 yıl önce yol genişletme çalışması sırasında yıkılan Cafer Paşa Camisi yeniden yapılacak.

Adana Cafer Paşa Camii yeniden inşa edilecek!

Tarihi Taşköprü'nün merkez Seyhan ilçesi kısmında 65 yıl önce yol genişletme çalışması sırasında yıkılan Cafer Paşa Camisi yeniden yapılacak.

Cafer Paşa Cami'nin temelini otopark yapanlara suç duyurusu!

Adana Seyhan'da yol genişletilme çalışmaları kapsamında yıkılan Cafer Paşa Camii ve Medresesinin kalıntılarına 2012'de ulaşılmıştı. Ne var ki temelin üstü toprakla doldurularak otoparka eklendi...

Bursa Cafer Paşa Hanı restore ediliyor!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Cafer Paşa Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı.

Kenan Paşali kimdir?

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mesken Müdürü Kenan Paşali kimdir? Kenan Paşali, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte 13 Ağustos 2014 tarihinden itibaren Mesken Müdürü olan Kenan Paşali...

Ağrı Ramazan Fuarı'nda İshak Paşa Sarayı'nın maketi sergilenecek!

882 metrekare alan üzerine kurulmuş olan Ramazan fuarında, İshak Paşa Sarayı'nın 1/100 ölçekli maketi sergilenecek. Maket dışında İshak Paşa Sarayı'nın 1800'lü yıllarda Texter tarafından çizilmiş gravür resmi de sergilenecek.

TMMOB Mimarlar Odası: Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde çıkan yangın aydınlatılsın!

TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Şubesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı koruması altındaki tarihî Hüseyin Avni Paşa Köşkü’nün kül olmasının aydınlatılmasını istedi. Şubenin Genel Sekreteri Mücella Yapıcı,yaşanan olayla ilgili bir şaibe olup olmadığı araştırılsın

Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında küle döndü!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı...

Tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü yandı!

Üsküdar'daki tarihi Hüseyin Avni Paşa Köşkü çıkan yangında tamamen küle döndü Üsküdar Sultantepe Mahallesi'nde bulunan Hüseyin Avni Paşa Korusu'nda bulunan Hüseyin Avni Paşa Köşkü'nde önceki gün saat 16.30 sıralarında yangın çıktı.

Bursa Demirtaşpaşa'ya park ve meydan inşa ediliyor!

Sosyal yaşam alanlarının neredeyse hiç bulunmadığı mahallelerde, kamulaştırmalar sonucu elde edilen alanlara park ve meydan yapma çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Demirtaşpaşa Mahallesi'ne de yepyeni bir park ve meydan kazandırıyor.

Cafer Paşa kimdir Haberi

Cafer Paşa kimdir

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, restorasyon çalışmaları kısa sürede tamamlanacak Beylik Hanı’nın (Cafer Paşa Hanı) ilçenin en güzel mekanı olarak yeniden hizmet vermeye başlayacağını açıkladı. İlçenin en önemli değerlerinden biri olan ve 2013 yılında çıkan yangın sonucu üzerindeki tüm dükkanları yanan hanın ayağa kalkma sürecinin başladığını dile getiren Başkan Altepe, “Şimdi inşallah restorasyon süreci için ilk harç koyma işlemini gerçekleştiriyoruz. Gerekli tüm izinler alındı ve çalışmalar başlatıldı. En kısa sürede de tamamlanacak. Cafer Paşa Hanı, İshak Paşa Külliyesi’yle birlikte çarşıya hareket getirecek. Şimdiden bölgemiz, halkımız ve esnafımız için hayırlı uğurlu olsun” dedi.


İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, Cafer Paşa Hanı’nın 2013 yılı Ekim ayında çıkan yangınla kül olduğunu hatırlattı. Olaydan 2 gün sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yangın...