27 / 04 / 2024

Bursa Demirtaşpaşa'ya park ve meydan inşa ediliyor!

Bursa Demirtaşpaşa'ya park ve meydan inşa ediliyor!

Sosyal yaşam alanlarının neredeyse hiç bulunmadığı mahallelerde, kamulaştırmalar sonucu elde edilen alanlara park ve meydan yapma çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Demirtaşpaşa Mahallesi'ne de yepyeni bir park ve meydan kazandırıyor.




Çarpık ve plansız yapılaşma sonucu sosyal yaşam alanlarının neredeyse hiç bulunmadığı mahallelerde, kamulaştırmalar sonucu elde edilen alanlara park ve meydan yapma çalışmalarını sürdüren Osmangazi Belediyesi, Demirtaşpaşa Mahallesi'ne de yepyeni bir park ve meydan kazandırıyor. İlçenin dar ve sıkışık mahallerinden birisi olan Demirtaşpaşa’da, Timurtaşpaşa Camii çevresindeki 8 parselde kamulaştırmaları tamamlanan konutlar, iş makineleri tarafından yıkıldı. Gerçekleştirilen yıkımların, aynı zamanda kentsel dönüşümün de bir parçası olduğunu ifade eden Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Osmangazi Bursa’nın konut yoğunluğu en fazla olan, çarpık ve plansız yapılaşmanın getirdiği sıkıntıları en fazla hisseden ilçesi. Bizler, mahallerimize nefes aldıracak, vatandaşlarımızın oturup bir arada sohbet edeceği, çocukların rahat rahat oynayabildiği park ve meydanlar yapmak için bu tür kamulaştırmaları sürekli yapıyoruz” dedi.


Yapılacak çevre düzenlemesi ile tarihi Timurtaşpaşa Camiine nefes aldıracak park ve meydan yapımı için, cami çevresinde bulunan 8 parseli kamulaştırdıklarını, kamulaştırma için yaklaşık bir milyon lira harcadıklarını ifade eden Dündar, “Osmangazi, hizmet üretmenin en zor ve en pahalı olduğu bir ilçe. Burada, 8 parselde kamulaştırma işlemlerini tamamladığımız konutları yıkarak, hem tarihi Timurtaşpaşa Camiinin rahat bir nefes almasını sağlayacağız, hem de Demirtaşpaşa Mahallemize yaklaşık bin metrekarelik bir park ve meydan kazandıracağız. Yapacağımız meydan Mahallemize nefes aldıracak, aynı zamanda da mahallede yaşayan vatandaşlarımızın yaşam kalitesini arttıracak. Bizim hedefimiz tüm mahallelerimizde yaşanabilir mekanların oluşması. İnşallah düzenlemeler bittiğinde, Timurtaşpaşa Camiinin tarihi dokusu ile güzel bir meydan ve park ortaya çıkmış olacak. Şimdiden mahalle halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.


Türkiye Gazetesi




Geri Dön