26 / 07 / 2024

Çakabey vapuru

Çakabey vapuru

İzmir Büyükşehir Belediyesi 'nin yaklaşık 23 milyon liraya aldığı Çakabey adlı vapur, beş ay yolcu taşıdı ama eksiklikler giderilmediği için imal edildiği tersaneye geri gönderildi

Akabey Demir Çelik Metal İnşaat Yapı Malzemeleri Ve Dekorasyon Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Akabey Demir Çelik Metal İnşaat Yapı Malzemeleri Ve Dekorasyon Hizmetleri Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Beylikdüzü'nde 750 bin TL sermaye bedeli ile Yeşim Koç tarafından kuruldu.

Akabey Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Akabey Enerji Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Üsküdar'da Seyfettin Akpul tarafından kuruldu.

Çeşme’ye yeni hizmet binası hamlesi!

Çakabey Kültür Merkezi’nin yer aldığı binanın Çeşme Belediye Hizmet Binası’na dönüştürülmesi için verilen önerge oybirliğiyle İmar ve Bütçe Komisyonu’na gönderildi.

Dolandırıcılar ‘Sülün Osman’ı geride bıraktı!

Her gün yeni yöntemler icat eden dolandırıcılar, 1950’li yıllarda Galata Kulesi, tramvay ve şehir hatları vapuru gibi sıra dışı ‘mal’ları satan Sülün Osman’ı geride bıraktı.

Samsun Ata Yolu 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı!

Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da milli mücadeleyi başlatmak için Bandırma Vapuru'yla Samsun'a gelişinin ardından Amasya'ya giderken kullandığı 98 kilometrelik "Ata Yolu" 97 yıl sonra tekrar ortaya çıkarıldı.

İzmir'deki seyir terasları çürüyor!

İzmir'in ünlü Pasaport İskelesi ile Çakabey Rıhtımı arasındaki kıyı bandında yer alan ve İzmirlileri denizle buluşturan seyir terasları, dökülen tahta parçaları, içine çiçek yerine çöp konan saksıları, kopan demir korkulukları ile dikkat ekiyor.

Şehit Adem Yavuz vapuru AVM oldu!

İstanbullular'a 37 yıl boyunca hizmet verdikten sonra emekliye ayrılan Şehit Adem Yavuz vapuru tekrar seferlere başlıyor. Ancak bu kez yolculuk değil alışveriş yaptıracak. İşte ayrıntılar...

1935 yılında Büyükada su sıkıntısı çekmeyecek!

1935 yılında İstanbul Belediyesi, Adalar'ın su ihtiyacını karşılamak için iki su vapuru satın alacakmış. Adaya inşa edilecek su deposuna, alınacak vapurlar nöbetle şebeke suyu taşıyacakmış.

1983 yılında Pendik Vapuru'nun büfesi, aylığı 915 bin liraya kiralanmış!

1983 yılında Denizcilik Bankası'nın Kadıköy-Karaköy arasında işleyen vapurların aylık büfe kiraları 100-150 bin lirası arasında değişirken Pendik Vapuru'nun büfesi, aylığı rekor bir fiyatla 915 bin liradan kiraya verilmiş.

İDO sefer iptalleri 1 Şubat 2015!

Yapılan açıklama şu şekilde; Olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm iç hat deniz otobüsü seferleri ile Eskihisar-Topçular ve Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri karşılıklı olarak geçici süreyle iptal edildi

İDO ve Şehir Hatları'ndan sefer iptalleri!

Olumsuz hava koşulları nedeniyle İDO'nun Sirkeci-Harem araba vapuru seferleri ile iç hat deniz otobüsü seferlerinin tamamı, geçici süreyle iptal edilirken, hızlı feribot ve dış hat deniz otobüsü seferlerinin bazıları yapılamayacak

İDO seferleri yeniden başladı!

İDO seferleri yeniden başladı. İstanbul Deniz Otobüsleri'nin olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilen tüm iç hat, dış hat ve Harem–Sirkeci araba vapuru seferleri yeniden başladı.

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş!

1968 yılında Harem'de şehirlerarası otobüs terminali yapılması istenmiş. İl Trafik Komisyonu, Harem Araba Vapuru İskelesi'nde bir terminal tesisi için karar almış ve durum Belediye'ye bildirilmiş.

Çakabey vapuru Haberi

Çakabey vapuru


İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 117 milyon euro (327 milyon lira) ihale bedeliyle yaptırdığı yeni vapurlarla ilgili fiyaskonun boyutları her geçen gün büyüyor. Büyükşehir tarafından, Yalova'da imal edildiği tersaneden yerel seçimler öncesi apar topar İzmir'e getirilen ama eksikleri nedeniyle 84 gün boyunca sefere çıkamayan yolcu vapurlarının ilki olan Çakabey'deki sorunlar bir türlü giderilemedi. Büyükşehir Belediyesi, yaklaşık 23 milyon liraya aldığı vapuru Yalova'da yaptırdığı tersaneye geri göndermek zorunda kaldı. İzmir'den Cumartesi yola çıkan vapur, tersanede bakıma alınacak ve eksikleri giderildikten sonra tekrar İzmir'e geri getirilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 15 vapur için açtığı ihaleyi 117 milyon Euro'luk teklifi ile Yalova'da üretim yapan Öz Ata Tersanecilik isimli kazanmıştı. İzmir'e getirilen ilk vapur olan Çakabey'in tanıtımı ve açılışı seçimler öncesi 8 Şubat'ta Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz...