15 / 05 / 2024

Çaldağ Tepesi

Çaldağ Tepesi

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Ankara'nın en önemli bakı noktası olan Çaldağ'ında, yapmak istediği kentsel dönüşüm planlarını yargıya taşıdı. İşte sürecin ayrıntıları...

Aldağ1 Yapı Malzemeleri Elektrik Madencilik Mermer Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aldağ1 Yapı Malzemeleri Elektrik Madencilik Mermer Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Güngören'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Muharrem Koç tarafından kuruldu.

Alda Construction İnşaat Kuyumculuk Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul kuruldu!

Alda Construction İnşaat Kuyumculuk Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İstanbul Başakşehir'de Mustafa Kurtbey tarafından kuruldu.

TOKİ Giresun Çaldağ projesi için düğmeye bastı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Giresun Merkez Çaldağ Mahallesi'nde 24 yeni konut inşa edecek.

Seyit Torun'dan Fatsa'daki Çerkezler Tepesi'nin yapılaşmaya açılmasına tepki!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Ordu’nun Fatsa ilçe merkezinde yer alan, “Çerkezler Tepesi” olarak isimlendirilen ormanlık alanın "yapılaşmaya" açılmasına tepki gösterdi.

Osmaniye'ye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi yapılacak!

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, Tüysüz Belde’sinde yapımına başlanan Osmaniye Şehitler Tepesi ve Şehitler Müzesi ile Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi arazisinde incelemelerde bulundu. 

Çamlıca Tepesi'nde eski antenlerin yerine park yapılacak!

Artvin Yusufeli Barajı ziyaretinin ardından gündemle ilgili açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa antenin yıkılarak alana park yapılacağını söyledi.

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Murat Kurum: Giresun Çaldağ'da kira yardımları yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Giresun Çaldağ'da yaptığı açıklamada taşınma ve kira yardımlarının yapıldığını belirtti...

Denizli'deki seyir tepesi inşaatı meclis gündeminde!

Denizli'de Denizli Nakılı olarak bilinen endemik bitkinin yetiştiği alana yapılacak olan seyir tepesi inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Öztürk, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çamlıca Tepesi'ndeki yıkım Kirazlıtepe'deki iş yerlerini vurdu!

İstanbul Çamlıca Tepesi'nin eteklerinde başlayan kentsel dönüşüm çalışmaları Kirazlıtepe Mahallesi'nde yer alan iş yerlerini vurdu.

Alda Construction İnşaat Kuyumculuk Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alda Construction İnşaat Kuyumculuk Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Kurtbey ve Adil Dağbakan ortaklığında kuruldu. 

Aldağ Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aldağ Mimarlık Mühendislik İnşaat Turizm Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bora Tolga yumru tarafından 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Kocaeli Seyir Tepesi projesi çalışmaları sürüyor!

Dilovası Belediyesinin ilçe merkezinin kuş bakışı izlenebildiği Diliskelesi Tepesine kazandıracağı seyir tepesi projesi için çalışmalar devam ediyor.

Çaldağ Tepesi Haberi

Çaldağ Tepesi

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediye Meclisi'nden onaylanan Çankaya İlçesi Çaldağ Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanına ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planları değişikliği işleminin yürütmesinin durdurulmasını isteyerek yargıya taşıdı. 


TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan. "Ankara'nın en önemli bakı noktası olan Çaldağ (Keklikpınarı) yeşil alan olmalı. Çaldağ'ında yüksek yoğunluklu yapılaşmayı içeren kentsel dönüşümü yargıya taşıdık" dedi. 


"PRAG'DA PETRİN TEPESİ NEYSE ANKARA'DA ÇALDAĞ TEPESİ ODUR"


"Deniz seviyesinden bin 293 metre yükseklikte olan Çaldağ Tepesi'ni yapılaşmaya açmak akla ziyan bir durumdur. 

Ankara'ya yapılacak en büyük kötülüklerden birisidir. Herkes Ankara'yı Çaldağ'ından görmeli diyen" Candan şunları söyledi: 


"Gelişmiş ülkelerde kent panoramasının görüldüğü tepeler, turizm açısından en değerli kamusal mekanlar olarak değerlendirilirken, maalesef bizde kent planlamasından mimarlıktan ve...