18 / 05 / 2024

Çaldıran anıt

Çaldıran anıt

Çaldıran Kaymakamı Dündar " Vanlı bir akademisyen tarafından tasarlanan bu anıtta, dönemin Osmanlı padişahı Yavuz Sultan Selim ile İran Şahı İsmail’in mermer kaidesi bulunacak " dedi...

TOKİ Van Çaldıran’da 240 taksitle ucuz konut!

Türkiye’nin büyük bir heyecanla beklediği TOKİ sosyal konut projesinin detayları açıklandı. Van TOKİ 2022 sosyal konut projesinin ayrıntıları tek tek açıklandı. Peki, TOKİ Van Çaldıran projesinde toplam kaç konut yapılacak? TOKİ Van Çaldıran 2022 fiyatı ne kadar?

Van Çaldıran Devlet Hastanesi ne zaman açılacak?

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, Van'ın Çaldıran ilçesinde inşa edilen yeni Devlet Hastanesinin açılacağı tarihe ilişkin soru önergesi verdi.

Van Çaldıran TOKİ 2019 kura çekimi ne zaman?

Van Çaldıran TOKİ 2019 kura çekimi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 2 oda 1 salon ve 3 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

İstanbul Havalimanı Cumhuriyet'in zafer anıtı!

Türkiye, dün iki önemli olayı birlikte yaşadı. Cumhuriyet'in 95'inci yılını ve onu taçlandıran dünya çapında bir proje olan İstanbul Havaalanı'nın açılışını. İstanbul Havalimanı Cumhuriyet'in zafer anıtı olarak ifade ediliyor. 

Diyarbakır Çaldıran'a yeni devlet hastanesi geliyor!

Diyarbakır Çaldıran'a 100 yataklı devlet hastanesi inşa edilecek. Hastanenin, 88 dönümlük hazine arazisine yapılması planlanıyor.

Van Çaldıran'daki metruk binalar yıkılıyor!

Van’ın Çaldıran ilçesinde tespit edilen 30 adet metruk yapının yıkım çalışmaları başladı.

15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaatında son durum!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek Ankara'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi girişi karşısında yapımı süren 15 Temmuz Şehitler Anıtı'nın inşaat çalışmalarını inceledi.

Çengelköy’deki 15 Temmuz anıtına tepki!

Çengelköy'e yapılacak 4.5 metre büyüklüğündeki mermi çekirdeği şeklindeki anıt çeşme tepki toplamaya başladı. Murat Bardakçı ve Nagehan Alçı bugünkü yazılarında hain darbe girişimi için farklı bir anıt seçilmesi gerektiğini kaleme aldılar.

15 Temmuz Şehitleri için anıt inşa edilecek!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü çıkışında inşa edilen şehitler abidesinin detaylarını, anıtın mimarı Hilmi Şenalp açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin karşısına Milli Mücadele Anıtı yapılacak!

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi giriş kapısı karşısına "15 Temmuz 2016 Milli Mücadele Anıtı" yapılması kararlaştırıldı.

Altınoran’da Ev Aldıran Çadır Günleri başladı!

Sinpaş Yapı tarafından gerçekleştirilen Türkiye gayrimenkul sektörünün temalı en büyük yaşam projesi olan Altınoran’da "Ev Aldıran Çadır Günleri" başladı.

Altınoran'da ev aldıran çadır günleri!

Sinpaş GYO imzasıyla hayata geçirilen Altınoran'da ev aldıran çadır günleri 10 - 11- 12 Mart tarihleri arasında gerçekleşecek. Projede Çadır Günü'ne özel yüzde 30 indirim sağlanıyor.

Bodrum Gelendost Özgürlük Meydanı ve Anıtı yıkıldı!

Muğla Bodrum'da 21 yıl bazı sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle yaptırılan 'Gelendost Özgürlük Meydanı ve Anıtı' yıkıldı.

Çaldıran anıt Haberi

Çaldıran anıt

Türkiye ile İran arasında 5 asırdır süren dostluğa dikkati çekmek amacıyla, Van'ın Çaldıran ilçesinde anıt yapılacak.


Çaldıran Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından hazırlanan, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Yatırım ve Turizm Altyapısının Güçlendirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Projeleri Mali Destek Programı ile desteklenen "Kaz Gölünün Korunması ve Turizme Kazandırılması" projesi uygulama alanına, 5 asırlık Türk-İran dostluğunu anlatan anıt dikilecek.


Türklerle ve İranlılar arasında yaşanan son savaş olan Çaldıran Savaşı ile sonrasında yapılan ve halen devam eden barışın 500. yılını simgeleyecek anıt, Kaz Gölü Projesi uygulama alanına kurulacak. Yapılacak 5 metrelik anıtta, 500 yıl önce yaşanan Çaldıran Savaşı'nda Osmanlı ordusunun başında bulunan Yavuz Sultan Selim ile İran Şahı İsmail'in kaideleri yer alacak.


Çaldıran Kaymakamı İbrahim Dündar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kaymakamlık Proje Ofisi tarafından...