09 / 05 / 2024

Çamçavuş Köprüsü taşındı

Çamçavuş Köprüsü taşındı

Susuz ilçesinde 1899 yılında Ruslar tarafından yaptırılan 105 ton ağırlığında ve 60 metre uzunluğundaki Çamçavuş Köprüsü, hidrolik sistem aracılığıyla 21 kilometre mesafedeki Kars Çayı'nın üzerine başarılı şekilde yerleştirildi.

Adil Karaismailoğlu: 1915 Çanakkale Köprüsü için gece gündüz çalışıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu son zamanlarda sık sık gündeme gelen 1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,18 Mart 2022 tarihinden önce hizmete girmesi amacıyla yaklaşık 5 bin 100 personel ve 740 iş makinesi ile gece gündüz çalıştıklarını dile getirdi.

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları mecliste!

Pertek Köprüsü'nün etüt ve fizibilite çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yeni Kömürhan Köprüsü 15 Aralık'ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bölgede 16 ilin ulaşım ağını güçlendirmesi planlanan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün 15 Aralık'ta açılacağının müjdesini verdi.

1915 Çanakkale Köprüsü ile ilgili veriler TBMM'de!

Yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsüne dair bazı veriler meclis gündemine taşındı. CHP'li Yavuzyılmaz, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Adıyaman Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi mecliste!

Adıyaman ilinde bulunan Göksu Köprüsü'nün yenilenmesi talebi meclis gündemine taşındı. CHP'li Tutdere, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nun Çin menşeli bir şirket tarafından satın alınacağı iddiası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çalışmalar 25 Ağustos’ta bitecek!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki onarım çalışmaları 25 Ağustos’ta tamamlanacak

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 hedeflerinin mihenk taşı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsüyle ilgili, "Söz konusu köprü, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olacak." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü, Trakya bölgesini kalkındıracak!

Bakan Arslan, "1915 Çanakkale Köprüsü sadece Çanakkale'yi değil Edirne'yi Tekirdağ'ı, Kırklareli'ni özellikle Trakya bölgesinin ekonomisini, sanayisini kalkındıracak" ifadesini kullandı.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nde ilk kazma 18 Mart'ta vurulacak!

Başbakan Binali Yıldırım, dün ihalesi gerçekleştirilen Çanakkale 1915 Köprüsü'nün 10,5 milyar dolarlık proje olduğunu belirterek, "İnşallah bu sene 18 Mart'ta bu köprüye ilk kazmayı vurmak istiyoruz" dedi.

Çamçavuş Köprüsü taşındı Haberi

Çamçavuş Köprüsü taşındı

Susuz ilçesinde 1899 yılında Ruslar tarafından yaptırılan 105 ton ağırlığında ve 60 metre uzunluğundaki Çamçavuş Köprüsü, hidrolik sistem aracılığıyla 21 kilometre mesafedeki Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Paşaçayır kampüsü çevresinden akan Kars Çayı'nın üzerine başarılı şekilde yerleştirildi.


Taşıma işlemine dün başlanan ve hava karardığı için Kars Garnizon Şehitliği önüne çekilen tarihi köprünün taşıma işlemine bugün de devam edildi. Taşıma işlemine 06.30'da tekrar başlanılan köprü, öğle saatlerinde KAÜ yerleşkesine getirildi.


Köprü, yaklaşık yarım saat süren ve ince hesapların yapıldığı çalışmayla ipek halatlar eşliğinde taş ayaklara yerleştirildi.


Köprünün yerleştirme esnasında Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve taşıma işini alan şirkete ait yetkililerinin geniş güvenlik önlemleri aldıkları görüldü. Köprünün yerleştirme işleminin tamamlanmasının ardından sevinç yaşayan yetkililer, hatıra fotoğrafı da çektirdi.


Köprüyü taşıyan tır, 21 kilometrelik yolu 36 saatte alabildi.


Firma...