22 / 11 / 2024
fuzul

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi'nde inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne yapılan ölçümler mecliste!

Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümler meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...




CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Keşap Deresi üzerine inşa edilen Dutdibi Köprüsü'ne ve yapılan ölçümlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Tığlı, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tığlı, ''Giresun'un Keşap İlçesinde, Keşap Deresi üzerinde, Dutdibi Mevkiinde eski köprü kaldırılıp yerine Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından yeni bir köprü inşa edilmektedir. Keşap Deresinin denizle birleşme noktasına yakın, diğer mahalle ve köylerimizi ilçe merkezine bağlayan ve inşası halen devam eden köprüde mühendislik hataları bulunduğu iddia edilmektedir. Giresun İlinde ve özellikle Dereli İlçemizde yaşadığımız afette olduğu gibi yüksek ve ani yağışlarla birlikte dere yatağı boyunca taşınacak hafriyat, inşaat atığı, moloz ve ağaçların, inşa edilen yeni köprünün altında birikerek baraj setine dönüşebileceği, taşan suyun aşağıda kalacak işyerleri için büyük tehdit oluşturacağı ifade edilmektedir. Köprüde estetik kaygı gözetilerek mühendislik kısmının ihmal edildiği iddiaları dikkat çekmektedir'' diye konuştu.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'nın soruları:
1. Dutdibi Köprüsü inşası başlamadan Keşap Deresi yatağı uzunluğu, genişliği hesaplamış, gerekli ölçümler yapılmış mıdır?

2. Dere boyunca debi miktarı ölçümlemeleri, yüksek miktarlı ve ani yağış durumunda suyun ne kadar yükseldiğine ilişkin ölçümler yapılmış mıdır?

3. Köprü ayaklarında kare dikdörtgen kesit tercihinin sebebi nedir? 4. Köprüde orta ayaktaki yoğunluk, dere boyunca taşınan kütük, ağaç, moloz gibi unsurların birikmesine yığılmasıyla büyük bir yüke maruz 
kalması riski hesaplanmış mıdır?

5. Köprünün orta kısmında kullanılan ayağın dere boyunca gelen malzemenin birikmesine sebep olacağı, bunun köprüdeki statik yükü ve biriken suyun yıkıcı gücünü artıracağı, ortadaki ayağın dere yatağını daralttığı ve kesit artırarak sürtünme kuvvetini artıracağı için bu imalat yönteminin Dereli İlçemizde yaşadığımız afete benzer bir sonuca sebebiyet verebileceği hesaplanmış mıdır? 


Geri Dön