17 / 05 / 2024

Çamçavuş Köprüsü taşınma

Çamçavuş Köprüsü taşınma

Kars'ın Susuz ilçesinde 1899 yılında Ruslar tarafından yaptırılan 105 ton ağırlığında ve 60 metre uzunluğundaki Çamçavuş Köprüsü, hidrolik sistem aracılığıyla 21 kilometre mesafe uzağa taşındı...

Yeni Kömürhan Köprüsü 15 Aralık'ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bölgede 16 ilin ulaşım ağını güçlendirmesi planlanan Yeni Kömürhan Köprüsü'nün 15 Aralık'ta açılacağının müjdesini verdi.

Çanakkale köprüsü için çevresel ve sosyal etki değerlendirmesi yapılacak!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nünde çalışmalar hzla sürüyor. 

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde çalışmalar 25 Ağustos’ta bitecek!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki onarım çalışmaları 25 Ağustos’ta tamamlanacak

15 Temmuz Şehitler Köprüsü onarılıyor!

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde 12 Haziran'da başlatılan bakım ve onarım çalışmalarında sona yaklaşıldı. Köprüdeki iyileştirmeşer 31 Ağustos'ta tamamlanacak.

15 Temmuz Şehitler Köprüsü yenileniyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün asfalt, yalıtım ve genleşme derzleri olmak üzere üstyapısının yenileneceğini açıkladı. Arslan, çalışmaların 31 Ağustos'ta tamamlanacağını belirtti.

1915 Çanakkale Köprüsü için önemli kamulaştırma!

1915 Çanakkale Köprüsü için bazı taşınmazlar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak.

Edirne Karaağaç Köprüsü 30 Mart'ta açılıyor!

Türkiye'nin ikinci en büyük viyadüğü olma özelliğini taşıyacak olan Karaağaç Köprüsü 30 Mart Perşembe günü açılıyor. Açılışını Başbakan Binali Yıldırım'ın yapacağı köprü bin 947 metre, yani 2 kilometre olarak inşa edildi.

Çanakkale 1915 Köprüsü, 2023 hedeflerinin mihenk taşı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, 1915 Çanakkale Köprüsüyle ilgili, "Söz konusu köprü, 2023 ve devamındaki hedefleri yerine getirmede önemli bir mihenk taşı olacak." dedi.

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar yarın atılacak!

1915 Çanakkale Köprüsü için imzalar yarın atılacak. "Dünyanın en uzun köprüsü" olacak köprü için 18 Mart'ta yapılacak temel atma töreni öncesi Güney Kore Arazi Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Ho-In Kang ile imza töreni düzenlenecek.

1915 Çanakkale Köprüsü müşavirlik ihalesi 11 Mayıs'a ertelendi!

Kınalı-Tekirdağ-Çanakkale-Savaştepe Otoyolu Projesi Malkara-Çanakkale (1915 Çanakkale Köprüsü dahil) kesimi, Yap-İşlet-Devret modeliyle yapılması, işletilmesi ve devri projesinin yapım dönemi müşavirlik hizmeti için 27 Mart'ta ihale yapılacaktı, ertelendi.

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı!

Çanakkale 1915 Köprüsü için geri sayım başladı. Çanakkale Deniz Savaşları’nın yıldönümü olan 18 Mart’ta köprünün temelleri atılacak.

1915 Çanakkale Köprüsü arsa fiyatlarını 10 kat artırdı!

Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temeli 18 Mart’ta atılacak. Lapseki ve Gelibolu’da bekleyiş devam ederken projedeki her yeni gelişme arazi fiyatlarını artırıyor.

Çamçavuş Köprüsü taşınma Haberi

Çamçavuş Köprüsü taşınma

Kars'ın Susuz ilçesinde 1899 yılında Ruslar tarafından yaptırılan 105 ton ağırlığında ve 60 metre uzunluğundaki Çamçavuş Köprüsü, hidrolik sistem aracılığıyla 21 kilometre mesafedeki Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Paşaçayır kampüsü çevresinden akan Kars Çayı'nın üzerine başarılı şekilde yerleştirildi.


Taşıma işlemine dün başlanan ve hava karardığı için Kars Garnizon Şehitliği önüne çekilen tarihi köprünün taşıma işlemine bugün de devam edildi. Taşıma işlemine 06.30'da tekrar başlanılan köprü, öğle saatlerinde KAÜ yerleşkesine getirildi.


Köprü, yaklaşık yarım saat süren ve ince hesapların yapıldığı çalışmayla ipek halatlar eşliğinde taş ayaklara yerleştirildi.


Köprünün yerleştirme esnasında Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü ve taşıma işini alan şirkete ait yetkililerinin geniş güvenlik önlemleri aldıkları görüldü. Köprünün yerleştirme işleminin tamamlanmasının ardından sevinç yaşayan yetkililer, hatıra fotoğrafı da çektirdi.


Köprüyü taşıyan tır, 21 kilometrelik yolu 36 saatte...