03 / 05 / 2024

CAMDAN YANSIMALAR KONFERASI

CAMDAN YANSIMALAR KONFERASI

Şişecam Düzcam, mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişme ve trendleri paylaştığı ‘Camdan Yansımalar’ adlı konferans dizisinin dördüncüsünü Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenledi.

16 bin parça camdan oluşan Lakta Center yılın gökdeleni seçildi!

Rusya’nın St.Petersburg şehrinde bulunan Lakta Center, Emporis 2020 Gökdelen Ödülü'nün sahibi oldu. Avrupa’nın en yüksek binası olan gökdelen, 87 katlı ve 462 metre uzunluğuna sahip ve 16 bin parça camdan oluşuyor.

Cam cephe binalardan cam fanusa!

Mimar Serkan Akın, "Dünya sadece camdan ve çelikten inşa ettikleri büyük fanuslarda ve sadece onların şartlarını belirledikleri ve kabul ettirdikleri şekilde yaşanan bir yer haline gelecek" diyor...

Reşat Nuri Sahnesi yeniden inşa edilecek!

Fatih’te Bozdoğan kemerlerinin bitişiğinde bulunan Şehir Tiyatroları’na bağlı Reşat Nuri Sahnesi yıkılarak yeniden inşa edilecek. Camdan yapılacak olan tiyatro binası 370 seyirci kapasiteli olacak.

Danimarka’da araştırmalar için camdan evler inşa edildi!

Doğal ışıkta yaşamanın sağlık açısından faydalarının araştırılması için Danimarka’da ilginç bir proje başlatıldı. Gün ışığının sağlık üzerindeki etkilerini incelemek için camdan evler inşa edildi.

Mimaride Sınırları Zorlamak konferansı gerçekleştirildi!

Şişecam Düzcam, mimaride cam kullanımıyla ilgili son gelişme ve trendleri paylaştığı ‘Camdan Yansımalar’ adlı konferans dizisinin dördüncüsünü Yapı-Endüstri Merkezi’nde düzenledi.

New York’a camdan Türk Evi inşa edilecek!

ABD’nin New York kentinde, en az 100 milyon dolara mal olması beklenen yeni Türk Evi’nin planları ortaya çıktı. Bina, kentin en prestijli noktalarından birindeki eski adresine inşa edilecek, 32 katlı olacak ve dış cephesi tamamen camla kaplanacak.

Karabük'te yüksek tepelerdeki mahalleler için asansör inşa ediliyor!

Karabük Belediyesi, yüksek tepelere kurulu mahalleye vatandaşların rahat ulaşması için 2 asansör daha inşa ediyor. Belediye tarafından yapımına başlanan 12’şer kişilik ve etrafı camdan 2 asansör, merdiven tırmanma çilesine son verecek.

Tayvan’daki camdan kilise 8 Şubat'ta açılacak!

Tayvan’da tamamı camdan Sindirella’nın ayakkabısı ile büyük benzerlik gösteren bir kilise yapıldı. Daha çok kadınların dikkatini çekecek şekilde tasarlanan kilisenin kapılarının, Çin Yeni Yılı'nın kutlandığı 8 Şubat'ta açılacağı belirtildi.

İlkokul öğrencisi Güvenli Pencere Projesi geliştirdi!

İzlediği haberlerden etkilenen ortaokul öğrencisi, minik çocukların ve engellilerin camdan düşmemesi için 'Güvenli Pencere' adıyla bir proje geliştirdi.

Asena Erkin 6 milyon liraya camdan ev yaptı!

Asena Erkin, evlerinin dış yüzeyini camla kaplatan ikili, dekorasyon için 4 milyon lirayı gözden çıkardı. İçinde sauna, hamam, spor ve sinema salonunun bulunduğu evine toplamda 6 milyon lira harcamış oldu.

Apple 72 dönümlük kampüs yaptırıyor!

700 milyar dolarlık piyasa değerine sahip olan Apple, yeni bir kampüs daha yaptırıyor. 72 dönümlük arazi üzerinde inşa edilecek olan kampüste camdan 3 bina yer alacak.

Çin'de camdan köprü inşa edildi!

Çin'in Hunan eyaletindeki Şiniuzhai Ulusal Parkı'nda bir kanyon üzerinde inşa edilen cam köprü 300 metre uzunluğunda. Yerden 180 metre yükseklikte bulunan cam köprünün inşasında 22 milimetrelik iki katlı cam kullanıldı.

Kleemann MaisonLift panoramik asansör sistemi üretiyor!

Asansör üreticisi Kleamann, binalara 'panoramik' çözüm getiriyor. Asansör planlaması yapılmamış binalarda da uygulanabilen bir sistem olan MaisonLift asansör sisteminde asansör modelleri panoramik camdan üretiliyor.

CAMDAN YANSIMALAR KONFERASI Haberi

CAMDAN YANSIMALAR KONFERASI

Türkiye’nin lider düzcam üreticisi Şişecam Düzcam, 2013 yılında ilkini gerçekleştirdiği ve sektör profesyonelleri tarafından büyük ilgi gören Camdan Yansımalar Konferansı’nın dördüncüsünü düzenledi. Yapı-Endüstri Merkezi'nde düzenlenen “Mimaride Sınırları Zorlamak” konulu konferansta ünlü mimar ve mühendisler mimaride camın kullanımını örnekleriyle birlikte katılımcılarla paylaştı.


Avrupa’nın 2’nci, dünyanın ise 5’inci büyük düzcam üreticisi olan Şişecam Düzcam’ın, ünlü mimar ve tasarımcıları sektör temsilcileriyle bir araya getirdiği konferansın açılış konuşmasını Şişecam Düzcam Pazarlama Grup Müdürü Ebru Şapoğlu yaptı. Cephe Danışmanı Graham Dodd, Mimar Durmuş Dilekçi, Mimar Alexis Şanal ve Yüksek Mimar Murat Aksu konferansta konuşmacı olarak katıldı.


Camdan Yansımalar Konferans’ında Cephe Danışmanı Graham Dodd’un “Camlı İşlevsel Kılmak”, Mimar Durmuş Dilekçi’nin “Poppaea’nın Peçesi”, Mimar Alexis Şanal’ın “Toplumsal Tasarım İstanbul: Davranışlar, Süreç, Pratik” ve Yüksek Mimar Murat Aksu’nun “Kamusal...