05 / 05 / 2024

cami inşaları

cami inşaları

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin mimari yapılarının sadece belli yaş grubu erkekler için değil, toplumun bütün kesimine hitap edecek şekilde olması gerektiğini belirtti...

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

Akkuş Gayrimenkul Beylikdüzü’nde cami ve kreş inşa edecek!

Alya markası ile gayrimenkul ve inşaat sektöründe hayata geçirdiği nitelikli projeler aracılığıyla Beylikdüzü’nün gelişiminde öncü olan Akkuş Gayrimenkul, bölgeye 3 bin 296 metrekare büyüklükte kreş ve 3 bin 17 metrekare büyüklükte cami inşa  edecek.

Taksim Cami'nin inşaatında sona yaklaşıldı!

Taksim'de temeli 4 sene önce atılan ve ramazan ayı içerisinde ibadete açılması planlanan cami inşaatında sona yaklaşıldı...

Sivas'ta ibretlik olay! Kansere yakalandı, cami inşaatına 500 bin lira bağışladı!

Sivas'ta ders olacak bir olay yaşandı. Gülbeyaz Topgül (68), isimli vatanfaş biriktirdiği 500 bin lira nakit parayı kentte yapımı süren Merkez Cami ve Külliyesi'ne bağışlamak için Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin'e verdi.

Uludağ Üniversitesi yerleşkesindeki cami ve külliye inşaatı tam gaz!

Uludağ Üniversitesi Görükle Yerleşkesi'nde 10 bin metrekare taban alanında inşaatı devam eden ve cami inşaatının fiziki gerçekleşmesinde yüzde 50'ye ulaşılan projenin külliye kısmında konferans salonu, toplantı odaları, kütüphane de mevcut.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Asri Mezarlık'ta cami inşa ediyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Asri Mezarlık girişinde 5 bin metrekare alan üzerinde cami inşa ediyor. 

İBB'den Eyüpsultan'daki kültür tesisi ve cami inşaatına mühür!

Eyüpsultan Belediyesi, Göktürk Mahallesi’nde yeşil alan olarak bırakılan dere yatağındaki araziye tüm uyarılara rağmen kültür tesisi ve cami inşa ediyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yetkililerinin inşaatı mühürlemesine rağmen inşaat sürüyor. 

Ankara Kızılay'a cami inşa edilmesi için protokol imzalandı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Türkiye Diyanet Vakfı arasında, Kızılay'da cami inşa edilmesi için protokol imzalandı.

Zonguldak'ta cami inşaatında çalışan işçi hayatını kaybetti!

Zonguldak 100.Yıl Terminali'nin karşısında inşaatı devam eden Selahaddin Cami inşaatında bir işçi kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

Levent Cami işte böyle olacak! İnşaatı başladı!

Levent Camisi'nin inşaatına başlandı. 20 bin kişi kapasiteli olacak Levent Cami, klasik mimari özelliklere sahip. Cami inşaatında modern inşaat tekniklerinin tamamı kullanılacak...

Sultangazi'de cami inşaatının kubbesindeki iskele çöktü!

Sultangazi'de inşaatı devam eden cami kubbesinin iskelesi, beton dökülürken çöktü. Olayın ardından caminin etrafında tedbir alınması için geçişlere kapatıldı. 

Çorum'da cami inşaatının çatısından düşen işçi öldü!

Çorum ilinin, İskilip ilçesine bağlı Harun köyünde cami inşaatından düşen işçi İbrahim Doğru hayatını kaybetti...

Hindistan'da bir Sih, cami inşa edilmesi için arazisini bağışladı!

Hindistan Uttar Pradeş eyaletinde Sukpal Sing Bedi adındaki Sih, kendisine ait bir araziyi cami inşa edilmesi için bağışladı...

cami inşaları Haberi

cami inşaları

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, camilerin mimari yapılarının sadece belli yaş grubu erkekler için değil, toplumun bütün kesimine hitap edecek şekilde olması gerektiğini kaydederek, "Şunu asla unutmamak gerekir ki, camilerimiz sadece belli bir yaşın üzerinde erkek cemaate hitap eden, çocuklar için mekanı olmayan, gençler için kucak açmayan, kadınlarımızı ve ailelerimizi içerisine kabul etmeyen, engellilerine yeri olmayan bir camii İslam'ın camisi değildir" dedi. 


O TEMASLARDA bulunmak üzere bugün öğle saatlerinde? 

Afyonkarahisar'a gelen Başkan Görmez, Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak'a gerçekleştirdiği ziyaretin ardından, Afyon Kocatepe Üniversitesi Camii'nin açılış törenine katıldı. 


ÜNİVERSİTE KAVRAMI MABETLERDEN ÇIKMIŞTIR 


Yaklaşık 3 bin 500 kişi kapasiteli ve modern mimari ile inşa edilen caminin açınılış töreninin de konuşan Başkan Görmez, mabetler ile üniversitensin ayrı düşünülmemesi gerektiğini...