21 / 05 / 2024

Caminin koruyla bir alakası yok

Caminin koruyla bir alakası yok

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ'da yapılması planlanan caminin arsasında bir tane ağaç olmadığını ve yakın bir zamana kadar buranın site sakinleri tarafından otopark olarak kullanıldığını söyledi...

Vaniköy’deki caminin ikizi Bursa'da inşa edilmiş!

1665 yılında Vaniköy Camisi’ni inşa ettiren Vani Mehmed Efendi, 1674 yılında da Bursa Kestel’de benzer bir cami inşa ettirmiş. İki caminin de mimarı yapıları ve yapı malzemeleri birbirinin aynısı. Peki Kestel’deki cami, Vaniköy Camisi’nin kaderini yaşayacak mı?

İsrail'den Kudüs'teki bir cami için yıkım emri!

İsrail, Doğu Kudüs'teki Silvan Mahallesi'nde bulunan bir caminin "ruhsatsız inşa edildiği" gerekçesiyle yıkılması yönünde karar çıkardı. 

Malatya'da ağır hasarlı caminin minaresi yıkıldı!

Malatya Kale'de bir caminin minaresi yaşanan depremde hasar gördü. Minare kontrollü bir şekilde yıkıldı.

Ege Üniversitesi kampüsündeki caminin yapımı TBMM'de!

Ege Üniversitesi kampüsünde yer alan bir caminin yapım masraflarının kim tarafından karşılandığı ve ismiyle ilgili bazı iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sertel, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sultanahmet Camisi'nin bir kubbesi tamamlandı!

Sultanahmet Camisi'nin restorasyon çalışmasında bir kubbenin inşaatı tamamlandı. Caminin restorasyon çalışması Mehmet Yıldız tarafından yapılıyor.

Taksim Camii başka bir yere yapılamazdı!

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, "Taksim'de caminin inşa edileceği alan 2. Mahmut Vakfı'nın hayratıdır. Bizim o mekana hayrat olması hasebiyle cami dışında başka bir şey yapmamız zaten mümkün değil" diye konuştu.

Niğde Kızılören Köyü'ndeki caminin yeniden inşası TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde'nin Kızılören Köyü'ndeki bir caminin yeniden inşasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tokat Silahtar Ömer Paşa Camii, mimarisiyle dikkat çekiyor!

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bulunan Silahtar Ömer Paşa Camisi, ahşap mimarisiyle görenlerin dikkatini çekiyor. Caminin duvarları bir sıra kesme taş, üç sıra tuğla dizisiyle örüldü.

Ahi Evran Üniversitesi Camisi'nin bir bölümü ibadete açıldı!

Ahi Evran Üniversitesi (AEÜ) Bağbaşı Yerleşkesi'nde 5 bin kişilik planlanan caminin bir bölümü ibadete açıldı. Türkiye'nin sayılı camileri arasında yer alan Ahi Evran Üniversitesi Camisi, Selçuklu mimarisi örnek alınarak inşa ediliyor.

Kahta Arıkent Camii inşaatı yardım bekliyor!

Kahta’da kısa bir süre önce yapımına başlanan Arıkent Camii yardım bekliyor. Fethi Parlak, "Çevremizde caminin olmayışı bir takım sorunları ortaya çıkarmakta. " dedi.

Konya'da risk taşıyan caminin minareleri yıkıldı!

Konya'nın Beyşehir ilçesinde gövdesinde çatlaklar ve taş erimesi oluşan bir caminin minareleri, kontrollü şekilde yıkıldı. Esentepe Merkez Kuba Camisi'nin 15 yıl önce kesme taştan yapılan minarelerinin yıkılması için karar alındı.

Antalya'da yıldırım düşen caminin minaresi yıkıldı!

Antalya'da yıldırım düşmesi sonucu bir caminin minaresi yıkıldı. Minarenin büyük bölümü yıkılırken, çevredeki bazı iş yerlerinin camları kırıldı. Minarenin enkazı Antalya Büyükşehir belediyesi ekiplerince kaldırıldı.

İzmir'de 800 yıllık tarihi caminin tavanı çöktü!

İzmir’in Tire İlçesi Hisarlık mahallesinde, 800 yıllık tarihi bir cami bakımsızlığa daha fazla dayanamadı. Anadolu Selçuklu dönemine ait kerpiç ve ahşaptan yapılma caminin tavanı şiddetli yağmurlara teslim oldu.

Caminin koruyla bir alakası yok Haberi

Caminin koruyla bir alakası yok

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Validebağ'da yapılması planlanan caminin arsasında bir tane ağaç olmadığını ve yakın bir zamana kadar buranın site sakinleri tarafından otopark olarak kullanıldığını söyledi. Türkmen, caminin belediyenin tapulu arsasında yapılacağını ve Validebağ Korusu ile ilgisinin olmadığını anlatarak "Tapumuzun olması, buranın korunun dışında olması demek. Koru SİT alanı" dedi. Türkmen, cami yapımı için belediye bütçesinden ödenek aktarılmadığını...