17 / 05 / 2024

Çamlı Barajı ne zaman tamamlanacak

Çamlı Barajı ne zaman tamamlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 5 yıldır yatırım programında yer almasına rağmen yapımına bir türlü izin verilmeyen Çamlı Barajı konusunda son bir uyarıda daha bulundu.

Peker GYO'nun Çamlıca'daki arsasının değeri ne kadar?

Peker GYO, Çamlıca'daki arsasının gayrimenkul değerleme raporunu yayınlandı. Peki Çamlıca'daki arsasının değeri ne kadar?

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi mecliste!

Porsuk Baraj Gölü'ne kalıcı yapı inşa edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Kasap, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Çamlı Barajı'nın yapımıyla ilgili 8 soru!

Devlet Su İşlerinin İzmir Çamlı Barajı yapımı konusundaki karar değişikliği TBMM gündemine taşındı. CHP'li Kılıç, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TOKİ Çamlıca alt gelir kura çekilişi ne zaman?

TOKİ Çamlıca alt gelir kura çekilişi ne zaman sorusuna 9 Kasım 2018 yanıtını verebiliriz. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Gümüşhane Çamlıca orta gelir kura çekilişi ne zaman?

Gümüşhane Çamlıca orta gelir kura çekilişi ne zaman sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede toplam 528 adet konut bulunuyor.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi ne kazandıracak?

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaat çalışmaları 2016 yılında başlamıştı ve bu yıl içinde de tamamlanması planlanıyor. Peki Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi ne kazandıracak?

Çamlıca Cami Kadir Gecesi'ne yetiştirilmeye çalışılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Çamlıca Camisi'ni inşallah Kadir Gecesi'ne yetiştirmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu...

Emlak Konut'tan Çamlıca Camii'ne 18 milyon TL bağış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Çamlıca Camii'ni yapan İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmet Birimleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği'ne 18 milyon TL bağış yaptı...

ÇamlıYaka Konakları ne zaman teslim?

ÇamlıYaka Konakları projesi Ege Yapı tarafından İstanbul Çekmeköy'de hayata geçiriliyor. Peki ÇamlıYaka Konakları ne zaman teslim?

Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi'ne yıldırım düştü!

Bu sene içinde inşaatının tamamlanarak hizmete açılmasının planlandığı Küçük Çamlıca Televizyon Kulesi'ne yıldırım düştü...

Çamlıca Camisi'ne dev Türk bayrağı asıldı!

Üsküdar'da yapımı devam eden Çamlıca Camisi'ne, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 1453 metrekarelik Türk bayrağı asıldı

Güneş Gayrimenkul'den ev alana tatil bedava!

Mahsum Boran ile Emin Geldegül tarafından kurulan Güneş Gayrımenkul, konut alan ailelere Kuşadası’na bağlı Güzelçamlı’da 2 gün 1 gecelik tatil hediye ediyor.

Halkalı Çamlık Piknik Alanı'na bisiklet yolu!

Küçükçekmece’nin gözde piknik alanlarından biri olan Halkalı Çamlık Piknik Alanı yeni yüzüne kavuştu...

Çamlı Barajı ne zaman tamamlanacak Haberi

Çamlı Barajı ne zaman tamamlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, 5 yıldır yatırım programında yer almasına rağmen yapımına bir türlü izin verilmeyen Çamlı Barajı konusunda son bir uyarıda daha bulundu: “Yarımada’nın su ihtiyacını karşılayan kuyular yılın belli aylarında tuzlanıyor ve devre dışı kalıyor. Maden nedeniyle gerekli izinleri alamadığımız için şu ana kadar Çamlı Barajı’nın yapımına başlayamadık. 5 yıldır İZSU yatırım programında yer alıyor. Parası da hazır ancak biz bu sudan mahrum kalıyoruz.”


İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürü Dr. Ahmet Alpaslan, İzmir’in su yönünden fakir bir il olduğunu belirterek iklim değişikliği nedeniyle kuraklık tehlikesine dikkat çekti. 2007 yılında yaşanan kuraklığa rağmen su kesintisi yapmadan kente su verdiklerini, bunda alınan önlemlerin etkili olduğunu belirten Alpaslan, damla sulama sisteminin su tasarrufundaki önemine de dikkat çekti. 


Damla sulama...