18 / 05 / 2024

Çamlıca 365 metrelik kule

Çamlıca 365 metrelik kule

İstanbul Çamlıca’daki radyo-TV vericilerini ana vericide toplayacak olan dev kulenin yapımı için inşaat çalışmalarına başlandı. Çamlıca’daki tüm vericileri bir arada toplayacak olan dev kule tamamlandığında bu görüntüyü alacak.

Çamlıca Kulesi 365 metre yüksekliğiyle Eyfel'i geçti!

Küçük Çamlıca Kulesi 365 metreye ulaştı. Yüksekliğiyle 300 metreklik Eyfel Kulesi'ni geride bırakan kulede çalışmalar tam gaz devam ediyor...

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi yıl sonunda hizmete açılacak!

16 parçadan oluşan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin 165 metrelik anten montajı bitmek üzere. Avrupa’nın en uzun kulesi olacak kule 365 metre yüksekliğiyle sahip.  

Çamlıca Camii'ne 220 metrelik Fetih Suresi!

İnşaat çalışmaları hızla devam eden Çamlıca Camii'nde yeni bir rekora imza atıldı. Cami için 220 metre boyunca Fetih Suresi hazırlandı.

Çamlıca TV Radyo Kulesi inşaatında sona doğru!

Çamlıca Tepesi'nde inşaatı süren, tamamlandığında 365,5 metre olacak radyo-TV kulesinin 200 metrelik bölümü bitti.

Çamlıca Camisi'ne nano kubbe!

İç düzenleme çalışmalarının başladığı Çamlıca Camisi'nin 72 metrelik kubbesinin göbeğine nano teknolojiyle kaplanmış çelikten harflerle Allah lafzı, etrafında da aynı teknolojiyle Esma-ül Hüsna ve Fetih Suresi yazılacak.

Çamlıca Kulesi'nde son aşamaya gelindi!

Çamlıca'da inşa edilen 360 metrelik kule de son aşamaya yaklaşıldı. Çamlıca Kulesi'nde 1300 tonluk anteni yerleştirmek için hidrolik sistem kuruldu. Anten, hidrolik sistemle tepeye monte edilecek.

Çamlıca Kulesi'nin 220 metresi tamam!

Çamlıca'da görüntü kirliliğinin önüne geçmek için yapımına başlanan Çamlıca Kulesi'nde çalışmalar hızlandı. Tamamlandığında 365 metre uzunluğa sahip olacak kulenin 220 metresinin inşaatı bitti.

Küçük Çamlıca TV -Radyo kulesi inşaatında 200 metre aşıldı!

Küçük Çamlıca TV -Radyo kulesi inşaatında 200 metre geçildi. Toplam 170 milyon liraya mal olacak kule, tamamlandığında 365.5 metreyi bulacak.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin 100 metresi tamamlandı!

Şehirde görüntü kirliliği oluşturan anten ve anten kulelerinin kaldırılıp tek bir noktada toplanması amacıyla hayata geçirilen Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesinin inşa çalışmaları hızla sürüyor. Toplamı 365, betonarme kısmı 220 metre yüksekliğinde olacak kulenin 100 metreye yakınının inşası tamamlandı.

Çamlıca TV-Radyo Kulesi, İstanbul'un silüetini değiştirecek!

İstanbul’un siluetini bozan Çamlıca’daki radyo ve Tv vericilerini tek bir vericide toplayacak olan dev kulenin inşaatında gelinen son nokta havadan görüntülendi. 365 metrelik yüksekliğe, seyir terası ve restorana sahip olacak kulenin 95 metresi tamamlandı.

Çamlıca'daki TV kuleleri yıkılacak!

İBB Kültür AŞ Genel Müdürü Kütük, "Çamlıca'daki televizyon kuleleri yıkılacak. Ulaştırma Bakanlığı tarafından 360 küsur metrelik bir kule yapılıyor. 6 aya kadar bitirip teslim edecekler" dedi.

Çamlıca Tv ve Radyo Kulesi Haziran'da tamamlanacak!

İstanbul Çamlıca’daki radyo ve televizyon vericilerini tek bir yerde toplayacak 365 metrelik dev kulenin inşaatına devam ediliyor. Haziran 2017’de tamamlanacak kulede seyir terasları ve restoranlar da bulunacak

Çamlıca Camisi'nde 72 metrelik dev kubbenin üzeri kapandı!

Yapımına 30 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında kaba inşaatın sonuna gelindi. İnşaatın önemli aşamalarından biri olan 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin üzerine kapatıldı.

Çamlıca 365 metrelik kule Haberi

Çamlıca 365 metrelik kule

Büyük Çamlıca’da dağınık halde bulunan radyo-TV vericilerinin tek çatı altında toplanması için yapılan çalışmalarda sona gelindi. İhaleyi kazanan Sarıdağlar İnşaat dev kulenin inşaatına başladı.


Kule inşaatının yapılacağı Küçük Çamlıca tepesinin deniz seviyesinden yüksekliği 229 metre. Yapılması planlanan kulenin yüksekliği ise 365.5 metre. Bunun 163 metresi verici olacak. Kalan 202.50 metresi ise betonarme yapı olacak.


Bu kısımda ofisler, mağazalar, restoranlar ve seyir kulesinin yer alacağı öne sürülüyor.


Çamlıca’daki tüm vericileri bir arada toplayacak olan dev kule tamamlandığında bu görüntüyü...