05 / 05 / 2024

Çamlıca Camiinde ilk namaz ne zaman

Çamlıca Camiinde ilk namaz ne zaman

Yapımına geçen yıl başlanan camlıca camii'nin kaba inşaatının yüzde 70'e yakını tamamlandı. caminin doksanar metrelik 2 minaresinden birinin yüksekliği 30 metreye ulaştı. Peki Çamlıca Camii ne zaman açılacak? işte cevabı...

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde son rötuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son rötuşlarının yapıldığı Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde, 1 Eylül'de yapılan ilk testlerin ardından ikinci testlerin de 7 Eylül'ü 8 Eylül'e bağlayan gece yapılarak, tamamlandığından bahsetti.

Kemal Unakıtan'ın Küçükçamlıca'daki villasının çatısı yıkıldı!

AKP'nin ilk Maliye Bakanı merhum Kemal Unakıtan'ın 1983'ten beri oturduğu ve 2006 yılında yıkıp yeniden yaptırdığı Küçükçamlıca'daki villasının çatısı, AKP'li Üsküdar Belediyesi tarafından 'kanuna aykırı' olduğu gerekçesiyle yıkıldı. 

Binali Yıldırım: Çamlıca Camii muhteşem bir eser!

Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Camide sabah namazı kılan AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, ''İstanbul'un güzelliğine güzellik katacak muhteşem bir eser olmuş'' dedi.

Çamlıca Camii'nde ilk ezan okundu!

İstanbul'un en yüksek tepesinde inşa edilen Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Çok sayıda vatandaş ilk sabah namazını kılmak için camiye geldi.

Çamlıca Camisi'nde ilk ezan yarın sabah okunacak!

Temeli 6 yıl önce atılan Çamlıca Camisi'nde ilk ezan yarın sabah okunacak. Caminin kapıları, üç ayların habercisi kabul edilen Regaip Kandili ile yarın cemaate açılacak. 

Çamlıca Camii'nin yüzde 98'i tamamlandı!

Temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan  Çamlıca Camii'nde sona yaklaşıldı. Yüzde 98'i tamamlanan camide ilk sela okundu.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatında sona yaklaşılıyor!

Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve kulelerinin tek bir noktada toplanması için inşaatına başlanılan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona geliniyor. Projenin ilk 6 katının yapımı tamamlandı.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin ilk 3 katı tamamlandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde ziyaret ettiği Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nin inşaatı tam gaz devam ediyor. Avrupa'nın en yüksek kulesinin ilk 3 katı tamamlandı. 

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi 130 metreye ulaştı!

2016 yılının Mart ayında yapımına başlanılan Küçük Çamlıca TV -Radyo kulesi inşaatında ilk 130 metre aşıldı. Kuleler görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplayacak.

Çamlıca'da kentsel dönüşüm Mart'ta başlayacak!

Çamlıca'nın eteklerinde yer alan 16 mahalleyi kapsayan yaklaşık 190 dönümlük alanda, 2017 yılının mart ayında dönüşümün ilk kazması vurulacak.

Çamlıca Cami ibadete açıldı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan ve temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camisi'nde ilk teravih namazı kılındı.

Çamlıca Camii bugün ibadete açılıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde temelini attığı Çamlıca Camisi bu akşam Kadir Gecesi için ilk kez ibadete açılacak. Yaklaşık 10 bin kişi caminin avlusunda teravih namazı kılacak.

Çamlıca Camii'nde geri sayım başladı!

Yapımına 33 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olan Çamlıca Camii'nde ilk teravih namazı için geri sayım başladı.

Çamlıca Camiinde ilk namaz ne zaman Haberi

Çamlıca Camiinde ilk namaz ne zaman

İstanbul Cami ve Eğitim Kültür Hizmetleri Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ergin Külünk, temeli 6 Ağustos 2013'te atılan Çamlıca Camii'nde yapılan çalışmalarla ilgili açıklama yaptı.


Yüzde 70'e yakını tamamlandı!


Caminin kaba inşaatının yüzde 70'ine yakınının tamamlandığını ifade eden Külünk, inşaatta yaklaşık 250 kişilik bir ekibin 7 gün 24 saat esasına göre çalıştığını dile getirdi.


Caminin dış yüzeyinde yapılacak kaplamalar için örnek bir çalışma hazırladıkları bilgisini veren Külünk, "Çalışmadaki bütün detaylar mimari ekibimiz tarafından özenle hazırlandı. Taş ocağından çıkan taş bilgisayarlı makineler yardımıyla işlenerek, buraya getirildi ve ustalarımız tarafından montajları yapılıyor" diye konuştu.


Minarelerden birinn yüksekliği 30 metreyi buldu!


Külünk, 6 minare bulunan camideki 4 minarenin gövde kısmında olduğunu belirterek, bu minarelerin 107,1 metre yüksekliğinde ve 3 şerefeli olarak hazırlanacağını söyledi.


Diğer 2 minarenin ise doksanar...