01 / 05 / 2024

Çamlıca Camiinin kaba inşaatı

Çamlıca Camiinin kaba inşaatı

Çamlıca Camiinin kaba inşaatının yüzde 75'İ tamamlandı. İnşaat çalışmalarında şu ana kadar müze bölümü, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu ve 3 bin 500 araç kapasiteli otopark bölümlerinin de kaba inşaatları bitti.

Çamlıca Camii'ndeki çalışmalar havadan görüntülendi!

Küçük Çamlıca Tepesi’nde inşa edilen Çamlıca Camii'ndeki son gelişmeler havadan görüntülendi. Havadan çekilen görüntülerde caminin 6 minaresinin kaba inşaat çalışmalarının sona gelindiği görüldü.

Üsküdar Çamlıca Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

6 Ağustos 2013 tarihinde yapımına başlanan Üsküdar Çamlıca Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı. Çalışmalar kapsamında camiinin 6 minaresi tamamlandı.

Çamlıca Cami yarın ibadete açılıyor!

Temeli 6 Ağustos 2013'te atılan ve kaba inşaatının tamamlanmasına sayılı günler kalan Çamlıca Camisi'nde Kadir Gecesi teravih namazı kılınacak.

Çamlıca Camisi'nde 72 metrelik dev kubbenin üzeri kapandı!

Yapımına 30 ay önce başlanan Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi, Çamlıca Camisi inşaatında kaba inşaatın sonuna gelindi. İnşaatın önemli aşamalarından biri olan 72 metre yüksekliğindeki dev kubbenin üzerine kapatıldı.

Çamlıca Camii'nin kaba inşaatında sona gelindi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde 6 Ağustos 2013 tarihinde temelleri atılan ve yapımı büyük hızla devam eden Çamlıca Camisi inşaatında sona yaklaşılıyor.

Emaar Square Çamlıca'nın inşaatı ne durumda?

EMAAR Türkiye'nin ikinci projesi olan Emaar Square'in inşası Çamlıca'da son hızla devam ediyor. Kaba inşaat birçok bölümde tamamlanmış, kulelerin cam giydirmeleri de başlamış durumda.

Çamlıca Camisi'nde sıra kubbe yapımında!

6 Ağustos 2013’te temeli atılan Çamlıca Camisi’nin kaba inşaatının yüzde 95’i tamamlandı. Caminin 1 Temmuz 2016 Kadir Gecesi ibadete açılması için 500 kişilik ekip gece gündüz çalışıyor.

Çamlıca Camii inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacağı belirtilen Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı. İstanbul'da yapımına 25 ay önce başlanan Çamlıca Camisi inşaatında 6 minareden 5'inin betonarme inşaatı tamamlandı.

Çamlıca Camii'nin inşaatından son görüntüler!

Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi olacağı belirtilen Çamlıca Camii'nin kaba inşaatının büyük bir bölümü tamamlandı. Caminin mimari özellikleri, mimari şekli vev renkleri de ortaya çıkmaya başladı. İşte caminin inşaatından son görüntüler;

Çamlıca Camii'nin dış cephe çalışmaları başladı!

Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük camii olan Çamlıca Camii projesinde kaba inşaatın yüzde 90'lık bölümü tamamlanırken diğer yandan da dış kaplama taşlarının döşeme çalışmalarına başlandı.

Çamlıca Camii 1 Temmuz 2016 'da hizmete açılacak!

Cumhuriyet döneminde yapılan en büyük camii olan Çamlıca Camii projesinde kaba inşaatın yüzde 90’lık bölümü tamamlanırken diğer yandan da dış kaplama taşlarının döşeme çalışmalarına başlandı.

Çamlıca Cami inşaatında son durum!

' Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi ' olacağı belirtilen Çamlıca Camisi 'nin kaba inşaatının yüzde 90 'a yakını tamamlandı.

Çamlıca Camisi'nin inşaatında sona doğru!

Caminin 1 numaralı minaresinin, 3 parçadan oluşan 14 ton ağırlığındaki külahının son kısmı minareye yerleştirildi. "Cumhuriyet tarihinin en büyük camisi" olacağı belirtilen Çamlıca Camisi'nin kaba inşaatının yüzde 90'a yakını tamamlandı.

Çamlıca Camiinin kaba inşaatı Haberi

Çamlıca Camiinin kaba inşaatı

Çamlıca'da temeli 6 Ağustos 2013 yılında atılan 'Çamlıca Camii' inşaatı hızla sürüyor. Caminin kaba inşaatının yüzde 75'İ tamamlandı. İnşaat çalışmalarında şu ana kadar müze bölümü, sanat galerisi, kütüphane, konferans salonu ve 3 bin 500 araç kapasiteli otopark bölümlerinin de kaba inşaatları bitti. Diğer bölümlerdeki kaba inşaat çalışmalarının da önümüzdeki aylarda tamamlanması bekleniyor.



Caminin kuzey bölümünde bulunan 90 metre yüksekliğindeki bir numaralı minarenin de betonarme inşaatının bittiği, önümüzdeki günlerde üzerine “külah" ve alem takılarak tamamlanacağı öğrenildi. Caminin biten bölümlerinde ise rengini koruması ve suya dayanıklılığı gibi kriterler göz önüne alınarak seçilen “Ünye" taşlarının döşenmesi işlemlerinin hızla devam ettiği belirtildi. 



Öte yandan camii iç avlusunda  her biri 2,5 ton ağırlığında 28 mermer sütun ve başlıklarının takılma işlemi de devam ediyor.  


Cumhuriyet...