25 / 07 / 2024

Çamlıca Tepesinde anten kirliliği

Çamlıca Tepesinde anten kirliliği

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Çamlıca'daki TV-Radyo vericilerini ortak bir kulede toplayacak proje için 27 firmanın yarışacağını söyledi.Elvan, Çamlıca tepesindeki görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak çalışmanın hızlandığını belirtti

Çamlıca Tepesi'ndeki antenlerin tamamı söküldü!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Çamlıca Tepesi'nde 28 tane devasa anten vardı. Bunların tamamı kaldırılmış oldu. TRT'nin kulesi kaldı, o da kısa zamanda kaldırılacak" diye konuştu.

Çamlıca Kulesi açılış için gün sayıyor!

Anten kulelerini temizlemek için inşa edilen Çamlıca Kulesi’nde çalışmalar tamamlanıyor. 369 metre yüksekliğindeki yapının bu yıl içinde açılması planlanıyor.

Çamlıca Camii'nde ilk ezan okundu!

İstanbul'un en yüksek tepesinde inşa edilen Çamlıca Camii'nde bu sabah ilk ezan okundu. Çok sayıda vatandaş ilk sabah namazını kılmak için camiye geldi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi yıl sonunda hizmete açılacak!

16 parçadan oluşan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi’nin 165 metrelik anten montajı bitmek üzere. Avrupa’nın en uzun kulesi olacak kule 365 metre yüksekliğiyle sahip.  

Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi!

Çamlıca’da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için projelendirilen ve inşaat çalışmaları devam eden Küçük Çamlıca TV -Radyo Kulesi havadan görüntülendi.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi'nde sona gelindi!

Çamlıca tepesinde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 225 metreye kadar ulaşarak betonarme yapısını tamamladı.

Çamlıca TV Radyo Kulesi antenini bekliyor!

Yapımı tamamlandığında Paris’in simgesi haline gelen Eyfel Kulesi’nden daha yüksek olacak olan Çamlıca Tv kulesinin tamamlanması için sadece anten kısmı kaldı.

Çamlıca TV Radyo Kulesi'nde sona gelindi!

İstanbul Çamlıca'da görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplanması için yapımına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi inşaatında 165 metre uzunluğundaki çelik konstrüksiyon son bölümünün yapımına başlandı.

Çamlıca Kulesi'nde son aşamaya gelindi!

Çamlıca'da inşa edilen 360 metrelik kule de son aşamaya yaklaşıldı. Çamlıca Kulesi'nde 1300 tonluk anteni yerleştirmek için hidrolik sistem kuruldu. Anten, hidrolik sistemle tepeye monte edilecek.

Büyük Çamlıca'daki baz istasyonlarının kaldırılması talebi mecliste!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Küçük Çamlıca ve Büyük Çamlıca'daki anten ve baz istasyonlarının kaldırılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çamlıca Camisi'ne özel aydınlatma hazırlanıyor!

İnşaatı devam eden Çamlıca Camisi'nin aydınlatma sistemleri yapılıyor. İstanbul'un en hakim tepesinde inşa edilen camiye, dışarıdan kurulacak özel ışık sistemiyle özel aydınlatma yapılıyor.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi 130 metreye ulaştı!

2016 yılının Mart ayında yapımına başlanılan Küçük Çamlıca TV -Radyo kulesi inşaatında ilk 130 metre aşıldı. Kuleler görüntü kirliliği oluşturan antenlerin ve anten kulelerinin tek bir noktada toplayacak.

Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi 128 metreye ulaştı!

Çamlıca Tepesi'nde görüntü ve çevre kirliliğine sebep olan mevcut anten direkleri kaldırılarak sayısal yayına geçiş sürecini sağlamak amacıyla inşaatına başlanan Küçük Çamlıca TV-Radyo Kulesi, TeknoVinç ile 128 metreye kadar ulaştı

Çamlıca Tepesinde anten kirliliği Haberi

Çamlıca Tepesinde anten kirliliği


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Elvan, Çamlıca'daki TV-Radyo vericilerini ortak bir kulede toplayacak proje için 27 firmanın yarışacağını söyledi.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, İstanbul Çamlıca tepesindeki anten ve görüntü kirliliğini ortadan kaldıracak çalışmanın tüm hızıyla sürdürüldüğünü belirterek, Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi için 27 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu bildirdi.


Bakan Elvan, Çamlıca TV-Radyo Kulesi Projesi kapsamında Çamlıca tepesindeki tüm radyo ve televizyon vericilerinin ortak bir kule içerisinde toplanacağını ifade etti. Kule ile ilgili ihale sürecinin devam ettiğini hatırlatan Bakan Elvan, kulenin İstanbul'a ayrı bir estetik katacağını söyledi.


Kulenin yapım ihalesi için 27 firmanın ön yeterlilik başvurusunda bulunduğunu belirten Elvan, ihaleyi kazanan firmanın inşaatı 500 günde bitireceğini kaydetti. 


Maliyetini Bakanlık karşılayacak


Proje kapsamında Çamlıca'daki mevcut anten direklerinin söküleceğini ifade eden Elvan, "Kule,...