16 / 05 / 2024

çanakkale atatürk köprüsü

çanakkale atatürk köprüsü

Çanakkale'nin en yoğun yol aksı olan, Sarıçay üzerinde araç ve yaya trafiğine hizmet veren mevcut Atatürk Köprüsü'nü yenileme ve iyileştirme çalışmaları kısa süre içinde başlayacak....

1915 Çanakkale Köprüsü konut fiyatlarını uçurdu!

Son tabliye montajının gerçekleştirileceği 1915 Çanakkale Köprüsü, çevresinde yer alan ilçelerdeki ev fiyatlarını adeta uçurdu. Köprüye yakın bölgelerde bulunan ilçelerde en düşük konut fiyatı 275 bin Türk Lirası oldu.

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

1915 Çanakkale köprüsü fay hattı üzerinde mi yapılıyor?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'de bir konferansta konuşma yaptı. Perinçek, "Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor, Çanakkale’deki faylar köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor" dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar hızlandı!

Çanakkale'de temeli 18 Mart'ta, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım tarafından törenle atılan ve 'dünyanın en uzun asma köprüsü' olma özelliği taşıyan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çalışmaları hız kazandı. 

Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesi imar planı değişikliği askıda!

Eyüp İlçesi, Alibeyköy Mahallesi, Atatürk Caddesi ve Yavuz Selim Köprüsü Yol Düzenlenmesine ilişkin imar planı değişikliği bugün askıya çıktı..

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

Çanakkale 1915 Köprüsü arsa ve konut fiyatları uçurdu!

Dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olarak tasarlanan ve hayata geçirilen Çanakkale 1915 Köprüsü için çalışmalar devam ediyor. Çanakkale Köprsü, arsa ve konut fiyatları uçurdu.

Çanakkale 1915 köprüsü Marmara'ya değer katacak!

Mart ayında temeli atılan Çanakkale 1915 Köprüsü dünyanın en uzun köprülerinden biri olacak. Köprü devreye alındığında Marmara Bölgesi’nin ring halinde dolaşılmasını sağlayacak olan otoyol projesinin son ayağı da tamamlanacak.

Çanakkale Köprüsü bölgeyi uçuracak!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, tamamlandığında dünyanın en uzun aralıklı köprüsü olacak 1915 Çanakkale Köprüsü'nün bölgenin her şeyini değiştireceğini açıkladı.

Bingöl Şişmantürk Köprüsü yeniden inşa ediliyor!

Bingöl Belediyesi, sel felaketi sonucu yıkılan Vali Kurtuluş Şişmantürk Köprüsü’nü yeniden inşa etmek için çalışmalara start verdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son durum ne?

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün inşaat alanını inceledi. Tavlı, projenin çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı...

1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyeti meclis gündeminde!

Bağımsız Isparta Milletvekili Nuri Okutan, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yapım maliyetlerine ilişkin olarak soru önergesi hazırladı. Okutan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu..

Çanakkale Köprüsü'ne Kore Exim dopingi!

Kore Eximbank, Çanakkale Köprüsü’nün finansmanına talip oldu. Kore Eximbank (Kexim) Türkiye Baş Temsilcisi Ahn Sang–Seon, Çanakkale Köprüsü projesinin finansmanı için desteklerini sürdürdüklerini açıkladı.

çanakkale atatürk köprüsü Haberi

çanakkale atatürk köprüsü

Çanakkale Belediyesi tarafından Atatürk Köprüsü'nde yenileme ve iyileştirme çalışmaları başlatılacak.


Çanakkale'nin en yoğun yol aksı olan, Sarıçay üzerinde araç ve yaya trafiğine hizmet veren mevcut Atatürk Köprüsü'nü yenileme ve iyileştirme çalışmaları kısa süre içinde başlayacak. 'Barış, özgürlük ve sevgi' temalarının kullanılacağı Atatürk Köprüsü'nün yeni projesinde, mevcut korkuluklar kalın ve uygun malzeme ile değiştirilecek. Yayaların kullandığı yaya yolu siyah renk (bazalt) ve andezit plak taş malzeme ile kaplanacak, engelliler için ise yürüyüş aksı bulunacak. Araç trafiği olarak kullanılan yol asfalt olarak kalacak. Aydınlatma sistemi tümüyle değiştirilip, modern aydınlatma argümanları kullanılacak. Köprünün alınlarına ahşap görünümlü kompozit panelle kaplama yapılacak ve 4 adet heykel montajı yürüyüş aksını engellemeyecek şekilde köprü girişlerine yerleştirilecek. Atatürk Köprüsü İyileştirme projesine 7 Aralık'a...