04 / 05 / 2024

Çanakkale Avcılar Köprüsü yıkım

Çanakkale Avcılar Köprüsü yıkım

2004 yılında yayaların kullanımına açılan Avcılar Köprüsü’nün yıkımını, bugün (1 Ağustos Pazartesi) saat 14’te Biga Belediye Başkanı İsmail Işık temsili olarak iş makinesine çıkarak başlattı.

1915 Çanakkale Köprüsü Projesi "Yılın Projesi" olarak seçildi...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada "Söz konusu ödülle beraber 1915 Çanakkale Köprüsü, bu sene ENR'den2i farklı ödül kazandı ve toplamda 24 ulusal ve uluslararası saygın ödülün sahibi oldu." diye konuştu. İşte haberin ayrıntıları...

1915 Çanakkale Köprüsü 15 soruda tüm detaylarıyla!

1915 Çanakkale Köprüsü bugün hizmete sunuluyor. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti ne kadar oldu? 1915 Çanakkale Köprüsü'nden hangi araçlar geçebiliyor? İşte 1915 Çanakkale Köprüsü 15 soruda tüm detaylarıyla...

1915 Çanakkale Köprüsü yarın açılıyor!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılacağı törenle yapılacak. Peki 1915 Çanakkale Köprüsü'nün geçiş ücreti belli oldu mu? İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale Köprüsü'nde son dokunuşlar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 1915 Çanakkale Köprüsü'nün güvenliğinin yapay zeka desteği aracılığıyla sağlanacağına dikkat çekerek, "Uyarı mesajlarının gösterimi yapay zeka destekli trafik yönetim sistemiyle otomatik gerçekleştirilecek" açıklamasında bulundu. 

1915 Çanakkale Köprüsü arazi fiyatlarını yükseltti!

Yapımı devam eden 1915 Çanakkale Köprüsü'nün çevresindeki araziler yatırımcıların radarına girdi. Bölgede yer alan arsa ve arazilerin fiyatları yüzde 100'ün üzerinde arttı. 

Arsa ve arazi fiyatlarına 1915 Çanakkale Köprüsü dopingi!

1915 Çanakkale Köprüsü'nün çevresi gayrimenkul yatırımcılarının radarında. Bölgede yer alan Lapseki’de Mecidiye, Şevketiye ve Çardak’ta arazi fiyatlarında yüzde 150 artış gerçekleşti.

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar da feribot kuyruklarında beklemeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla bu yoğunluğun azalması bekleniyor.

1915 Çanakkale Köprüsü için yeni adım!

Çanakkale Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Derneği (ÇATOD), tamamlandığında "dünyanın en büyük orta açıklıklı asma köprüsü" olacak köprü için yeni bir çalışma başlattı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde araç yolu yapılıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" şeklinde nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde araçların geçeceği yolun inşaatına başlandı. Projede çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatında deniz canlılarına duyarlılık!

İki yıl önce yapımına başlanan 1915 Çanakkale Köprüsü projesi, deniz canlılarının yaşamına hassasiyet gösterilerek hayata geçiriliyor.

1915 Çanakkale Köprüsü ile İstanbul Boğazı geçişine yeni alternatif!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi’nin yapımını üstlenen ortaklık Çanakkale Otoyol ve Köprüsü İnşaat Yatırım ve İşletme A.Ş. (ÇOK A.Ş.) proje ile ilgili açıklamalar yaptı.  

1915 Çanakkale köprüsü fay hattı üzerinde mi yapılıyor?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'de bir konferansta konuşma yaptı. Perinçek, "Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor, Çanakkale’deki faylar köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor" dedi...

1915 Çanakkale Köprüsü emlak piyasasını canlandırdı! 

Çanakkale Köprüsü'nün inşaatı bölgenin kaderini değiştirdi. Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, köprü çalışmasından sonra yatırımcıların bölgeye olan talebinin arttığını söyledi. 

Çanakkale Avcılar Köprüsü yıkım Haberi

Çanakkale Avcılar Köprüsü yıkım

Çanakkale Avcılar Köprüsü yıkımının ardından, araç ve yaya trafiğine açılacak yeni haliyle 1 Ekim 2016 tarihine yetiştirilmesi planlanıyor. Köprünün yıkım ve yapım işini; Atak İnşaat firması, yapılan ihale sonucunda 4 milyon lira bedelle üstlendi.


Yıkım öncesi konuşan Biga Belediye Başkanı İsmail Işık; “Bugün tarihi bir an. 2004 yılında bu hale getirilen Avcılar Köprüsü bizim dilimizde küçük köprünün inşallah yıkımını gerçekleştireceğiz. Hazırlanan proje kapsamında Büyük Köprü’nün bir benzeri buraya yapılacak. Yeni köprü setten sete yapılacak. Araç ve yaya trafiğine açık olacak. Müteahitimiz bu konuda deneyimli ve özverili çalışmalarıyla Büyük Köprü’yü de zamanından önce tamamladı. Bu köprüyü de 75 gün içerisinde tamamlayacaklarından eminler. Hatta burada 60 günün sözünü bile verebilirler. Bugün 1 Ağustos, inşallah biz bu köprünün açılışını 1 Ekim’de yapacağız” dedi.


‘Hakimiyet...