26 / 07 / 2024

Çanakkale Belediye Meclisinden cemevi kararı

Çanakkale Belediye Meclisinden cemevi kararı

"Mevcut Çanakkale Cemevi Alanı İmar Planlarında Kültür Tesisi Alanı olarak planlı iken, bu durum Şubat Meclisinde alınan kararla "Dini Tesis Alanı Cemevi" olarak değiştirildi.

Çanakkale'de 46 adet gayrimenkul satılıyor!

Çanakkale Lapseki Belediye Başkanlığı Cumhuriyet Mahallesi Çanakkale Caddesi'ndeki 46 adet taşınmazı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan gayrimenkuller arasında konut ve iş yerleri bulunuyor. 

Umurbey Belediyesi'nden Çanakkale'de satılık gayrimenkul!

Çanakkale İli Umurbey Belediye Başkanlığı, Çanakkale Umurbey Merkez Mahallesi'nde yer alan gayrimenkulü satışa çıkardı. Satış ihalesi 24 Kasım 2023 tarihinde yapılacak.

Çanakkale’de konut imarlı 4 arsa satışa çıktı! İhale tarihi 21 Kasım!

Çanakkale iline bağlı Ezine Belediye Başkanlığı, Ezine’de 4 adet konut imarlı arsayı satışa çıkardı. Açık teklif usulüyle satılacak arsaların ihale tarihinin 21 Kasım olduğu açıklandı.

Ezine Belediyesi Çanakkale'de dört arsa satacak! 

Çanakkale İli Ezine Belediye Başkanlığı, Çanakkale Ezine'de yer alan dört adet arsayı satışa çıkardı. Satışa çıkarılan arsaların yüz ölçümleri 758,10 metrekare ile 1.427 metrekare arasında değişiyor.

Bozcaada'da arsa sahibi olabilirsiniz! Belediye 2 adet arsayı satıyor!

Bozcaada Belediye Başkanlığı, Çanakkale ili, Bozcaada ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Bozcaada'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Çanakkale Ezine'de 6 arsa satılıyor! İhalesi 29 Ağustos'ta! 

Çanakkale Ezine Belediye Başkanlığı, Çanakkale ili, Ezine ilçesi, Tavaklı köyünde yer alan 6 adet arsayı satıyor. Peki Çanakkale Ezine'de yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Çanakkale Belediyesi konut yaptıracak! İhalesi 25 Mayıs'ta!

Çanakkale Belediye Başkanlığı, Çanakkale Güzelyalı Köyü'nde inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanının detayları...

Çanakkale'de 29.5 milyon TL'ye kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Çanakkale İli Lapseki Belediye Başkanlığı, Çanakkale'de 29 milyon 468 bin 848 TL bedelle kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor.

Güngören Gençosman'da yapılacak konut projesine belediye meclisinden onay!

Güngören Belediyesi, önce Gençosman Mahallesi’nde bulunan 6 bin 402 metrekare büyüklüğe sahip arazinin imar planlarında değişiklik yaptı. Belediyenin bir konut projesi inşa etmeye ve müteahhitlik yapmaya hazırlandığı belirtildi.

Beykoz Belediyesi'nden Beykoz Millet Bahçesi paylaşımı!

İBB, Belediye meclisinden onay verilmesine rağmen Beykoz Millet Bahçesi projesini veto ederek paylaşımda bulundu.

Çanakkale'nin gündemi sosyal konutlar!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Sosyal Konutlar bölgesinde hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm projesi dahilinde kah sahipleri ile bir araya geldi. 

Zeytinburnu’nda kentsel dönüşümün önü açılıyor!

Zeytinburnu Belediyesi’nin ilçedeki dönüşümle alakalı olan imar planı değişikliği İstanbul Büyükşehir Belediye meclisinden ‘oy birliği’ ile kabul edildi.

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.

Çanakkale Belediye Meclisinden cemevi kararı Haberi

Çanakkale Belediye Meclisinden cemevi kararı

Avrupa İnsan Haklan Mahkemesi'nin (AİHM) inanç ve ibadetlere saygı çerçevesinde Cemevlerinin de ibadethane sayılmasına ilişkin kararı, Belediye Meclisinin Şubat ayı oturumunun gündemine taşındı. Çanakkale Belediye Meclisinde ilk adını olarak mevcut Cemevinin imar planlannda ki durumu Kültür Alanından, Dini Tesis Alanı Cemevi olarak fonksiyon değişikliği yapıldı.


AİHM'in 2 Aralık 2014 tarihli 'Cemevlerinin ibadet tesisi sayılması ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan, ayrımcılık yapılmadan yararlandırılmasına' ilişkin kararını mecliste dile getiren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, aynı kararda, Türkiye'nin Avrupa insan Haklan Sözleşmesi'nin ayrımcılığı yasaklayan 14. Maddesini ve inanç özgürlüğünü güvence altına alan 9. Maddesini ihlal ettiğine karar verildiğini de açıkladı, 'Dini tesis alanı' ibaresinin geniş kapsamlı olduğunu vurgulayan Başkan Gökhan AİHM kararı gereğince Cemevlerinin de ibadethane olarak belirlenmesi gerektiğini söyledi. Böylelikle ibadethanelere tanınan...