02 / 05 / 2024

Çanakkale Belediyesi İmar

Çanakkale Belediyesi İmar

Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehirlilik Müdürlüğü tarafından, bir süre önte yürürlüğe giren 'Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliğine yönelik gerekli çalışmalar başlatıldı. Yapılan çalışmalar Eylül 2013 Meclis toplantısında değerlendirilecek...

Çanakkale Belediyesi öğrencilerin sağlıklı beslenmesine katkıda bulunuyor: Beslenme çantaları dağıtımda!

Çanakkale Belediyesi, eğitim gören ihtiyaç sahibi 1., 2., 3. ve 4. sınıf öğrencileri için başlattığı "Beslenme Saati" uygulamasını kent merkezinde sürdürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2022!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31905 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte detaylar...

Çanakkale Belediyesi konut yaptıracak! İhalesi 25 Mayıs'ta!

Çanakkale Belediye Başkanlığı, Çanakkale Güzelyalı Köyü'nde inşaat yapım işi ihale ediyor. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanının detayları...

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Van Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022 bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2022!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31826 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kayseri Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği...

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

Ankara Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31768 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği bugünkü 31621 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği 2. kısım...

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik!

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31602 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'nin gündeminde sosyal konutlar var!

Çanakkale Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda Sosyal Konutların Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili son durum tartışıldı. 

Çanakkale Belediyesi'nde gündem kentsel dönüşüm!

Çanakkale Belediyesi, Nisan Ayı Belediye Meclis Toplantısının ikinci bilişiminde, Sosyal Konutlar Mevkii kentsel dönüşüm çalışmalarını gündeme aldı. 

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nden 'Karasu'da imar rantı' açıklaması!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı'nca Karasu’da imar planlarıyla ilgili ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. 

Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya vefat etti!

Kovdi-19 sebebiyle bir süredir tedavi gören Sarıyer Belediyesi İmar Müdürü Mahmut Ali Kaya, hayatını kaybetti.

Silivri Belediyesi'nden İzmir'e hasar tespit ekibi! 

Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesindeki 4 inşaat mühendisi, deprem bölgesi İzmir’de hasar tespit çalışmalarına destek olmak için görevlendirildi. 

Çanakkale Belediyesi İmar Haberi

Çanakkale Belediyesi İmar

1 Haziran 2013 tarihi itibari ile yürürlüğe giren 'Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği' kapsamında yapılacak uygulamalar çerçevesinde kentimizde sürmekte olan yapılaşmaların mevcut haklarının, kent mimarisinin ve estetiğinin korunması amacıyla Belediye Meclisi'nin Temmuz 2013 olağan meclis toplantısında aldığı karar çerçevesinde Çanakkale Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nce gerekli çalışmalara başlanmıştır. 


Bu çalışmalar kapsamında İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teknik elemanlarınca Barbaros, Arslanca ve Cevatpaşa Mahallesi'nin bir bölümünde zeminde mevcut yapılaşmalara yönelik arazi tespit çalışmaları sürdürülmektedir. Arazi çalışmalarıyla yapı adalarında devam edecek olan yapılaşmaların da müktesep haklarının korunması için İmar Planlarında gerekli değerlendirmeler yapılarak Belediye Meclisi'ne sunulması hedeflenmektedir. 

Yapılan çalışmaların Eylül 2013 Meclis toplantısında İmar Komisyonunca değerlendirilerek görüşülmesi...