24 / 12 / 2024

Çanakkale Boğazı deniz Suyu

Çanakkale Boğazı deniz Suyu

İl merkezi ile Güzelyalı, Dardanos, Erenköy ve Karanlık Liman mevkilerinde deniz suyunun çekilmesinin ardından kayalıklardaki yosun ve bazı deniz canlıları ortaya çıktı. Kimi balıkçı tekneleri de karaya oturdu.

İstanbul Boğazı'ndaki 2 milyon 947 bin metrekarelik deniz tapulu çıktı! İşte o ilçeler! 

İstanbul Boğazı'ndaki 2 milyon 947 bin metrekarelik denizin tapulu olduğu belirlendi. İşte o ilçeler ve parseller... 

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!

Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliğine dikkat çekerek deniz suyunun 2 metre yükseleceğini söyledi. İhsan Çiçek ayrıca  Boğaz'daki yalıların alt katlarının sular altında kalacağını da sözlerine ekledi.

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde 250 metreye ulaşıldı!

Çanakkale Boğazı’nın ’gerdanlığı’ niteliğine sahip olacak 1915 Çanakkale Köprüsü’nde çalışmalar, koronavirüs salgınına rağmen hızla devam ediyor. Lapseki ve Gelibolu yakasında deniz içerisinde bulunan köprü kulelerde, 26’ncı blokların da konulmasının ardından 250 metre yüksekliğe ulaşıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün kulelerine 22'nci bloklar konuldu!

Çanakkale Boğazı'nın 'gerdanlığı' olması planlanan 1915 Çanakkale Köprüsü'nün deniz içerisindeki kulelerine 22'nci bloklar yerleştirildi.

1915 Çanakkale köprüsü fay hattı üzerinde mi yapılıyor?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'de bir konferansta konuşma yaptı. Perinçek, "Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor, Çanakkale’deki faylar köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor" dedi...

Deniz Seki Boğaz manzaralı köşke taşındı!

Yaz sezonu boyunca hiç boş durmayıp Bodrum’da sahneye çıkan sanatçı Deniz Seki, Sarıyer’de Boğaz manzaralı bir köşke taşındı.

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

Boğaz’daki yapılara yakın koruma talebi!

İstanbul Boğazı’ndaki deniz kazaları ve yangınlara daha kısa sürede müdahale etmek isteyen Kıyı Emniyeti Müdürlüğü, Beylerbeyi’ndeki eski Deniz Astsubay Hazırlama Okulu olarak kullanılan binayı istedi...

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Çanakkale Boğaz Köprüsü emlak fiyatlarını ciddi oranda artırdı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale’de büyük bir heyecan yarattı.

TANAP'ın inşaat ihalesini SapuraKencana kazandı!

Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) Çanakkale Boğazı deniz geçişinin mühendislik, satın alma ve inşaat işlerini gerçekleştirmek için açılan ihaleyi Malezyalı SapuraKencana kazandı.

Çanakkale Boğazı deniz Suyu Haberi

Çanakkale Boğazı deniz Suyu

Çekilme görülen bölgelere gelen vatandaşlar, bunu cep telefonlarıyla görüntüledi. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Doğan Perinçek, yaptığı açıklamada, bu olayın yılın belli tarihlerinde yaşandığını söyledi.


Bu durumun geçen yıl da görüldüğünü hatırlatan Perinçek, şöyle konuştu: "Gelgit, ayın dünya üzerindeki etkisi çekim etkisiyle ilgilidir. Yeryüzünün aya baktığı tarafta ayın çekimi nedeniyle sular belli dönemlerde yükseliyor ama diğer taraflarda ise su alçalması meydana geliyor. Gelgit olayının nedeni budur. Bu duruma iç denizlerde yani Marmara ya da Ege'de pek rastlanmıyor veya daha az meydana geliyor ancak okyanuslarda çok yüksek düzeyde gerçekleşiyor. Mevsimsel bir olaydır, deprem ya da herhangi bir başka nedene bağlanması çok anlamsız...