11 / 05 / 2024

Çanakkale Boğazı trafik gözetleme istasyonları

Çanakkale Boğazı trafik gözetleme istasyonları

2003 yılında İstanbul ve Çanakkale boğazlarında güvenli geçiş sağlayacak olan ''İnsansız Trafik Gözetleme İstasyonları''nın yapımı tamamlanmış. İstanbul Boğazı'na yapılan 8 kule ile Boğaz 24 saat takip edilecekmiş.

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar da feribot kuyruklarında beklemeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla bu yoğunluğun azalması bekleniyor.

Çanakkale Boğazı için deprem uyarısı!

Jeoloji Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale depremlerine ilişkin, "Bütün bu veriler Çanakkale Boğazının deprem potansiyeli olduğuna işaret ediyor. Bulgularımızı yetkililere sunuyorum. Dikkate alınmasını öneririm" diye konuştu.

Çanakkale Köprüsü Marmara'nın transit trafik yükünü sırtlayacak!

Çanakkale Boğazı'nın Avrupa ve Asya yakalarını birleştirecek olan "1915 Çanakkale Köprüsü", Marmara Bölgesi'nin transit trafik yükünü de sırtlayacak.

Boğaz'dan ev almak isteyenler dikkat!

Boğazın en güzel semtlerinden Beylerbeyi ve Çengelköy’de konut fiyatları yüzde 30 civarında geriledi. Bölgede 100’e yakın yalı, yalı dairesi ve müstakil ev satılık. Bölgenin en büyük sorunu ise yoğun trafik ile otopark eksikliği...

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü, Çanakkale'ye ilgiyi artırdı!

1915 Çanakkale Boğaz Köprüsü ile Çanakkale Organize Sanayi Bölgesi, Çanakkale'ye olan ilginin artmasını sağladı..

Kanal İstanbul ile Boğaz'daki trafik rahatlar!

Ünlü tarihçi Prof.Dr. İlber Ortaylı, Boğaz'daki trafiğin rahatlaması için, Kanal İstanbul projesinin gerekli olduğunu belirterek "İstanbul Boğazı’ndan bu kadar şilep geçemez." dedi.

Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile tarihi bir imzanın temelini atacağız!

AK Parti Grup Başkanvekili Turan: "Olağanüstü bir aksilik olmazsa 18 Mart 2017'de hem şehitlerimizi anacağız, hem de şehitler diyarı Çanakkale'ye boğaz köprüsü ile 'tarihi bir imza'nın temelini atacağız" dedi.

Çanakkale Boğaz Köprüsü emlak fiyatlarını ciddi oranda artırdı!

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Gelibolu İlçesi Sütlüce ile Lapseki İlçesi Şekerkaya Mevkii arasında yapılması planlanan boğaz köprüsünün temelinin 18 Mart 2017 tarihinde atılacağını açıklaması, Çanakkale’de büyük bir heyecan yarattı.

Çanakkale Boğaz Köprüsü konut ve arsa fiyatlarını artırdı!

Henüz ihaleye çıkmayan Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün daha yapım çalışmaları başlamadan hem arsalarda hem de konut fiyatlarında ciddi bir artış yaşanıyor. İşte köprü projesiyle değerlenecek bölgeler;

Çanakkale Boğaz Köprüsü güzergahındaki arsaların fiyatları 2'ye katlandı!

Çanakkale Boğaz Köprüsü'nün ihalesi için gün sayılıyor. İhalenin 2016 başında yapılması bekleniyor. Son bir yılda köprü güzergahındaki arazi fiyatları iki kat arttı. Arazi sahipleri beklemede, yatırımcılar ise arazi peşinde...

Çanakkale Boğazı Köprüsü için fizibilite çalışmaları başladı!

Çanakkale’nin Lapseki ilçesine yapılması planlanan boğaz köprüsünün fizibilite çalışmaları başladı.İhaleyi alan firma çalışanları sondaj işlemlerine başladı.

Çanakkale Boğaz Köprüsü için zemin etüdü çalışmaları başladı!

Çanakkale Boğazı'na yapılması planlanan köprü için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından zemin etüdü çalışması başlatıldı. Proje dünyanın en uzun asma köprüsü olacak.

Çanakkale Boğazı trafik gözetleme istasyonları Haberi

Çanakkale Boğazı trafik gözetleme istasyonları



İNSANSIZ TRAFİK GÖZETLEME İSTASYONLARI'NIN YAPIMI TAMAMLANDI


Boğazlar'da balık başını çıkarsa anında görülecek


İstanbul ve Çanakkale boğazlarında güvenli geçiş sağlayacak olan ''İnsansız Trafik Gözetleme İstasyonları''nın yapımı tamamlandı. Radarlı ve kameralı kontrolü içeren sistem, 1 Temmuz Kabotaj Bayramı'nda düzenlenen törenle hizmet vermeye başlayacak.


    İSTANBUL ve Çanakkale boğazlarında kazaları en aza indirgemek için kurulan radar ve kameralı elektronik sistem, kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nce yaptırıldı. Denizlerde meydana gelen kazalar daha çok insan hatasından kaynaklanmasına rağmen, ''makine arızası, dümen kilitlenmesi'' gibi nedenler gösterilerek, kişi ve kurumların sorumluluktan kurtulabildiklerini belirten Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürü Hücum Tulgar, sistemi...