23 / 07 / 2024

çanakkale elektrik

çanakkale elektrik

Deniz altına elektrik kablolarının döşeneceği projeye, Türkiye'de ilk olduğu için sadece yabancı firmalar katılacak. İnşaatına bu yıl başlanması beklenen projenin 2 yıl sonra tamamlanması planlanıyor

Çanakkale ve Çorlu için acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ve Çorlu illeri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. 

Çanakkale Bayramiç ve Çan için acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale ili Bayramiç ve Çan ilçeleri sınırları içerisindeki bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'de elektrik akımına kapılan inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Çanakkale Ezine'de iki katlı bir inşaatta çalışmalarda bulunan işçi, kalıbını söktüğü ıslak kalası taşıdığı sırada binanın yakınından geçen elektrik tellerinin akımına kapılıp yaşamını yitirdi. 

Çanakkale Çan'da acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale Çan'da yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale için acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale'de acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale'de yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çanakkale Çan'da acele kamulaştırma kararı!

Çanakkale'de Çan İlçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacak...

Cenal Elektrik Doğal Gaz Bağlantı Hattı projesi için kamulaştırma!

Cenal Elektrik Üretim Anonim Şirketi Doğal Gaz Bağlantı Hattı Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Çanakkale İli Sınırları İçerisinde Bazı Taşınmazların Acele Kamulaştırılması hakkında Karar Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Çanakkale elektrik kesintisi 13 Aralık 2015!

Çanakkale'de yapılacak bakım onarım çalışması nedeniyle, 13 Aralık Pazar günü il genelinde elektrik kesintisi uygulanacak.

Çanakkale'de Namal Entegre Termik Santrali halk toplantısı 31 Temmuz'da!

Namal Elektrik Üretim A.Ş tarafından Çanakkale Lapseki'de Namal Entegre Termik Santrali için 31 Temmuz'da saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Çanakkale'ye Napal Entegre Termik Santrali yapılacak!

Çanakkale’de birbiri ardına açılan termik santrallere bir yenisi daha ekleniyor. Mevcutlarının içinde en büyüklerinden biri olan yeni termik santral Namal Elektrik Üretim tarafından Lapseki’de kurulacak

Odaş Elektrik proje finansmanlarını yayınladı!

Odaş Elektrik Üretim Sanayi A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Odaş Elektrik Çanakkale ili Çan ilçesinde kurulacak OLAN proje finansmanlarını yayınladı.

çanakkale elektrik Haberi

çanakkale elektrik


İstanbul ve Trakya'nın elektrik sıkıntısı giderek tırmanırken, Enerji ve  Tabii Kaynaklar Bakanlığı da sorunu çözümü için kente Çanakkale boğazında deniz altına döşenecek kablolarla elektrik taşıyacak. Projenin yapımı için Cuma günü yapılacak ihaleye, sadece deniz altında kablo döşeme yeterliliği olan firmalar katılabilecek. Türk firmaların yer almayacağı ihaleye, İtalya, Novreç ve Uzakdoğu'dan birkaç firma ilgi gösteriyor. Dünya Bankası da söz konusu projeye destek verirken, toplam bedeli 120 milyar dolar olan projenin 40 milyar dolarlık kısmını banka karşılayacak. Proje kapsamında toplam 200 kilometrelik kablo döşenmesi planlanırken, bunun 6,5 kilometrelik kısmı deniz altından geçecek.


Lapseki-Bandırma arasında döşenecek kablo, deniz altından geçerek, Gelibolu-Çerkezköy santralinde yüzeye çıkacak. Böylece, Güney Marmara'daki santrallerde üretilen elektrik, İstanbul'a taşınacak. Bu bölgede 4-5 bin mw'lik santraller bulunurken, bu kapasite hem bölgeye,...