07 / 05 / 2024

çanakkale kardeş şehir

çanakkale kardeş şehir

Kardeş şehircilik anlayışı önyargıları yıkarken yardımlaşmayı ve şehirlerin yurtdışında tanıtımı açısından da bir önem kazanıyor. Çanakkale ile Osnabrück arasındaki kardeşliği, kardeş şehir elçisi Rıza Baysal anlatıyor

Özbey Kardeşler İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özbey Kardeşler İnşaat Ticaret Limited Şirketi Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Özcan Özbey tarafından kuruldu.

Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Yolcu Taşıma Hizmetleri Şubesi açıldı!

Büyükhanlı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Anonim Şirketi Yolcu Taşıma Hizmetleri Şubesi bugün Ataşehir'de 15 milyon 400 bin TL sermaye bedeli ile Ömer Büyükhanlı tarafından açıldı.

Kırmızı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Ets Palladium Şubesi açıldı!

Kırmızı Kardeşler İnşaat Turizm Ve Ticaret Limited Şirketi Ets Palladium Şubesi Ataşehir’de 800 bin TL serrmaye bedeli ile İbrahim Halil Kırmızı tarafından açıldı.

Özşahin Kardeşler Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özşahin Kardeşler Otomotiv İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Bayram Şahin, Burak Şahin ve Haldun Şahin ortaklığında kuruldu.

Ülgür Gökhan, Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğrencileri ile buluştu!

Dünya Şehircilik günü kapsamında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Şehir ve Bölge Planlama Bölümü tarafından düzenlenen konferansta Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, öğrencilere Çanakkale Belediyesinin çalışmalarını anlattı...

Ekrem İmamoğlu'nun Çanakkale'de balıkçı barınağı mı var?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Çanakkale'de balıkçı barınağınız mı var sizin?" sorusuna bakın ne yanıt verdi...

Zimmetine para geçiren Eskişehir 6. İcra Müdürü'ne operasyon!

Zimmetine para geçirdiği iddia edilen Eskişehir 6. İcra Müdürü ve 2 kardeşi için İstanbul ve Eskişehir polisi operasyon düzenledi.

Çanakkale, sanayi sektörünün merkezi olacak!

Sanayi, turizm ve tarım alanlarda atılım gösteren Çanakkale'nin, köprüyle birlikte şehircilik anlamında da fazla yol alması öngörülüyor.Şehir köprüyle birlikte sanayi sektörünün merkezi olacak.

Diyarbakır'a Kardeşlik Parkı geliyor!

İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, atıl durumda olan alanı yeşillendirerek "Kardeşlik Parkı"na dönüştürecek.

Ümraniye Belediyesi'nden Gümüşhane'ye dev yatırım!

Ümraniye ve Gümüşhane Belediyesi dostluk ve kardeşlik bağlarının sosyal, kültürel ve ekonomik işbirlikleriyle güçlendirilmesi için “Kardeş Şehir” protokolü imzaladı. Protokol kapsamında, Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Hazretleri Külliyesi ve Aşevinin temeli atıldı.

Antalya Büyükşehir'den Mostar'a yurt!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, kardeşlik bağı bulunan Bosna Hersek’in Mostar kentine öğrenci yurdu inşa ediyor.

Aklım Fikrim Çanakkale projesi tanıtıldı!

Çanakkale'de bir akıllı şehir semineri ve iki ayrı ortak akıl çalıştayı gerçekleştirildi. "Aklım Fikrim Çanakkale" projesi raporu ve sonrası için oluşturulacak yol haritası tanıtıldı.

Kocaeli Büyükşehir’den Nusaybin’e üç park!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nusaybin'de hayata geçirdiği Kardeşlik Parkı, Barış Mahallesi Parkı ve Bulun Sokak Parkı'nı hizmete açtı.

çanakkale kardeş şehir Haberi

çanakkale kardeş şehir



Günümüzde neredeyse bütün şehirlerin kardeş şehirleri var. Bu kardeş şehirler sayesinde kültürler arası etkileşim ve dünyanın birbirini tanıması sağlanıyor. Kardeş şehirlik projeleri ile önyargılar yıkılıyor ve insanlar arasındaki farklılıklar bir sorun değil, çözüm olarak görülüyor. 


Kardeş şehirler arasındaki ilişkiye örnek olarak da Osnabrück ile Çanakkale arasındaki arkadaş şehirlikten başlayıp kardeş şehirliğe uzanan macerayı gösterebiliriz. Bu iki şehrin kardeş şehir olarak seçilmesinin nedenlerinden biri birbirlerine çok benzemeleri. İki şehir de savaşı yaşamış, kendini yıldan yıla geliştiren, Batılı ve modern şehirler. 


Osnabrück yaşadığı savaş nedeniyle özgürlük şehri olarak anılıyor. Çanakkale’nin de Türk ve Dünya tarihindeki yeri tartışılmaz. Osnabrück’te kardeş şehir elçisi Rıza Baysal ile bir röportaj yaptık.


Ne zamandan beri Çanakkale ve Osnabrück arasında bir kardeşlik projesi yürütülmektedir?


On yıldır aktif bir şekilde yürütülmektedir. Bu...