12 / 05 / 2024

Çanakkale santral mi yapılıyor

Çanakkale santral mi yapılıyor

On iki yeni termik santral yapılmak istenen Çanakkale’de Karabiga kıyılarına Naren Enerji tarafından projelendirilen santralin ÇED raporuna onay çıktı. Arkeolojik sit tehdit altında.

Kiralık yazlık konut stoku resmen eriyor! Çanakkale ve Silivri'de yazlık ev sayısı azaldı: Fiyatlar da yükselecek! 

Koronavirüs salgını ile başlayan yazlık konut talebi Kahramanmaraş depremleri sonrasında hızlanarak arttı. Taleple beraber son bir senede İstanbul’a yakın olan Çanakkale ve Silivri’deki kiralık yazlık konut sayısı hızla azaldı. Peki fiyatlar yükselecek mi?

1915 Çanakkale Köprüsü’ne Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu’ndan prestijli ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü ve Otoyolu Projesi, Birleşmiş Milletler (BM) Avrupa Ekonomik Komisyonu (UNECE) tarafından gerçekleştirilen "Kamu-Özel Sektör İşbirliği (KÖİ) ve Altyapı Ödülleri" töreninde birincilik ödülü aldı.

Kurban Bayramı boyunca bedava olacak köprü ve otoyollar hangileri Osmangazi ve Çanakkale ücretsiz mi?

Kurban Bayramı tatili hükümet tarafından 9 gün ilan edildi. Kurban Bayramı boyunca ücretsiz olacak köprü ve otoyollar açıklandı. Kurban Bayramı 9 Temmuz Cumartesi günü başlayıp 12 Temmuz Salı günü sona erecek. Ücretsiz olacak güzergahlar kaç gün bedava olacak? İşte ayrıntılar...

1915 Çanakkale köprüsü fay hattı üzerinde mi yapılıyor?

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Doğan Perinçek, Çanakkale'de bir konferansta konuşma yaptı. Perinçek, "Yapımı süren Çanakkale Boğaz Köprüsü fayların üzerine yapılıyor, Çanakkale’deki faylar köprü eksenine dik olarak deniz içinde köprünün altından geçiyor" dedi...

Çanakkale'de fay hattı üzerine Termal Turizm Merkezi mi yapıldı?

2006'daTermal Turizm Merkezi statüsü verilen fakat 13 Eylül 2019 tarihinde iptal edilen Çanakkale-Çan-Etili-Tepeköy Termal Turizm Merkezi'nin statüsünün bölgedeki fay hattı sebebiyle iptal edildiği ortaya çıktı.

TOKİ 50 bin konut Çanakkale 2019!

TOKİ'nin 50 bin yeni sosyal konut kampanyası Çanakkale'de de başladı. Peki TOKİ Çanakkale 2019 fiyatları ne kadar? TOKİ Çanakkale 2019 ödeme planı nasıl? TOKİ Çanakkale 2019 başvuru dönemi detayları belli mi? İşte TOKİ 50 bin konut Çanakkale 2019 detayları...

Çanakkale Hilton Otel Ekim'e yetişecek mi?

Çanakkale'de yapımına 2 yıl önce başlanılan Çanakkale Hilton Otel'de çalışmalar hızlandı. Otelin Ekim'e yetiştirilmesi planlanıyor.

Çanakkale Seramik Feza ve Aya ile tarihsel dokusunu seramiğe yansıtıyor!

Sunduğu özel tasarımlarla bilinen kalıpların ötesine geçen Çanakkale Seramik, ‘Orientile’ koleksiyonundan ‘Feza’ ve ‘Aya’ serileri ile geçmişin izlerini yepyeni formlar ve modern dokunuşlarla mekanlara getiriyor.

Kepezaltı ve Santral'de kira yardımı verilecek mi?

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce Kepezaltı ve Santral mahallelerinde 3 bin 245 vatandaşa ev ve tapularmı kavuşturacak kentsel dönüşüm projesinde yıkımlar sürerken, evlerini boşaltan vatandaşlar hala kira yardımını alamadılar.

Çanakkale Adatepe'de ev fiyatları boğazdaki yalılarla yarışıyor!

Kazdağları'nın eteklerinde kurulu, geçmişi antik çağlara dayanan Çanakkale'nin Adatepe köyündeki tarihi taş evlerin fiyatı adeta İstanbul Boğazı'na bakan yalılarla yarışıyor. Bu köyde günlük konaklama bedeli 750 liraya kadar çıkabiliyor.

Ülgür Gökhan Çanakkale'deki yatırımlarını anlattı!

Çanakkale'nin geçmişinden gelen tarihi, doğal ve arkeolojik değerleriyle marka şehir olduğunu anlatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 'Marka Kent'i ileriye taşıyoruz' dedi.

Çanakkale Cenal Termik Santrali'nin yürütmeyi durdurma talebine ret!

Çanakkale’nin Biga İlçesi Karabiga Beldesi’nde inşaatı süren Cenal Termik Santralı hakkında açılan ÇED Olumlu Kararı’nın iptali ve yürütmesinin durdurulması davasında yürütmeyi durdurma talebi reddedildi.

Çanakkale Ayvacık'taki taş evler doğal plato haline geldi!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinin geçmişi antik çağlara dayanan Adatepe köyü, bozulmamış doğası taş evleri ve Ege Denizi'nin muhteşem manzarasıyla film, dizi ve belgesel çekimleri için doğal plato haline geldi.

Çanakkale santral mi yapılıyor Haberi

Çanakkale santral mi yapılıyor

On iki yeni termik santral yapılmak istenen Çanakkale’de Karabiga kıyılarına Naren Enerji tarafından projelendirilen santralin ÇED raporuna onay çıktı. Proje için 116 hektar orman kesilecek, arkeolojik sit tehdit altında.


Çanakkale Karabiga’nın uçsuz bucaksız ormanların yer aldığı kıyıları, kurulacak termik santrallerle adeta kömür cehennemine dönecek.


Karabiga kıyısına projelendirilen 6 termik santralden biri olan Naren Enerji tarafından yapılacak santralın Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu onaylandı. Proje için Karabiga kıyısında 116 hektar orman kesilecek, 19 hektar denize dolgu yapılacak.


ÇED raporuna göre proje sahasının tamamı orman arazisi. Balıkesir Çanakkale 1/100 bin’lik Çevre Düzeni Planı’na göre de arazi orman alanında yer alıyor. Rapora göre proje sahası olarak belirlenen 116 hektarlık alan meşe, kızılçam ve fıstıkçamı ormanlarından oluşuyor. Orman Genel Müdürlüğü’nün verdiği görüşte orman dışı alanda termik...