23 / 11 / 2024
fuzul

Ülgür Gökhan Çanakkale'deki yatırımlarını anlattı!

Ülgür Gökhan Çanakkale'deki yatırımlarını anlattı!

Çanakkale'nin geçmişinden gelen tarihi, doğal ve arkeolojik değerleriyle marka şehir olduğunu anlatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 'Marka Kent'i ileriye taşıyoruz' dedi.




BUGÜN 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 101. yılı olduğuna dikkat çeken Ülgür Gökhan, "Bundan 101 yıl önce. 1915'te, Anadolu'nun dört bir yanından çıkıp vatan savunması için özgür ve başı dik, insanlık onuruna yakışır yeni bir yaşam için. bizlerin aydınlık geleceği için Çanakkale'de toplanan binlerin, bir daha geri dönemediği bu topraklarda yaşanan eşsiz mücadelenin izlerini sürmek, tarihin kokusunu teneffüs edip bizi biz yapan değerlerimizin kıymetini daha iyi anlamak için herkesi barışın kenti Çanakkale'ye davet etmek isterim. 


Her yıl halkın büyük katılımıyla gerçekleşen fener alayımızda yine coşkumuz, heyecanımız ve minnetimiz görülmeye değer olacak. Herkesi bu coşkuya ve heyecana ortak olmaya ülkemizin nasıl ağır koşullar altında kurulduğuna yerinde tanıklık etmeye, kentimize bekliyoruz" dedi. 


Çanakkale'nin geçmişinden gelen tarihi, doğal ve arkeolojik değerleriyle marka şehir olduğunu anlatan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Yurtiçi ve yurtdışı fuarlar ile birlikte kent tanıtımına ağırlık veriyor, turizm hedefli ekonomik payı arttırmaya gayret gösteriyoruz" dedi.



SON dönemlerde yapılan yatırımlarla şehrin tanıtım faaliyetlerine ağırlık verildiğini vurgulayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, "Çanakkale Türkiye'nin marka kenti olarak öne çıkıyor. Çanakkale'de tüm dinamiklerin ortak hareket etme kabiliyeti ile marka değerlerimizi tanıtmak, yaşatmak ve sürdürülebilir kılmak adına ortak çalışmalar yürütüyoruz. Özellikle katıldığımız yurtiçi ve yurtdışı fuarlar ile birlikte kent tanıtımına ağırlık veriyor, turizm hedefli ekonomik payı arttırmaya gayret gösteriyoruz" dedi.



MAVİ BAYRAK ALDI 


'Marka Kent" iddiasını sürdürülebilir kılmak adına yaklaşık son 10 yılda kentte çalışmalar yaptıklarını anlatan Ülgür Gökhan, şu bilgileri verdi: "Göreve geldiğimiz günden itibaren altyapı çalışmalarım hızlandırdık. Altyapı bizim için önemli bir aşamaydı. Gözle görünen bir yatırım olmasa da, biz kentimizin altyapısını güçlendirdik. 


Yüzde 50'sinden fazlası ormanlarla kaplı ilimizde çevre ve doğayı korumanın bilinciyle 'Atık Su Arıtma Tesisimizi", 'Düzenli Çöp Depolama Alanımızı' hayata geçirdik. Yakın bir tarihte de 'Atık Su Arıtma Tesisi' ile birlikte 'Solar Çamur Kurutma Ünitesi'ni hayata geçirecek, arıtma sonrası çıkan çamuru çevreci bir yaklaşımla bertaraf edeceğiz. Bu projelerimiz meyvelerini de verdi; üst yapışım da tamamlayarak kentlilerimizin sıklıkla vakit geçirdiği yeni kordonumuz geçtiğimiz yıl 'Mavi Bayrak' almaya hak kazandı. 

Bununla birlikte, sahil hattında bulunan mücavir alanımız Güzelyalı Dardanos Mevkilerinde altyapı yatırımlarını gerçekleştireceğiz. 


ESTETİK GÖRÜNÜM ÖNEMLİ 


Bu süreçte, kentin en önemli cazibe noktalarından biri olan Kordonboyu'nu yeniledik, kentlilerimizin kullanımına sunduk. Tarihi Çarşı Bölgesi'nde geniş çaplı bir çalışma başlattık. Buradaki binaların dış cephelerini yenileyerek estetik bir görünüm kazanmasını sağladık. Kentlilerimizin sosyalleşebileceği pek çok park, yeşil alan ve sosyal alan yarattık. 


Yeni dönem projelerimiz arasında da Sağlıklı Yaşam Parkı, Hobi Parkı gibi kentlilerimizin doğayla, sporla buluşabileceği yeni çalışmalar yer alıyor. Ayrıca, kentimizin eski sanayi kuruluşlarından Tekel Kanyak ve Şarap Fabrikası'nın bulunduğu, deniz kenarındaki yaklaşık 12 bin metrekarelik alanı da tamamen kentlilerimizin kullanımına açık yeni bir sosyal alan yaratmak adına projelendirme çalışmalarımıza başladık. Çocuk Kulübü projemiz ile kentte hem çocukların hem de ailelerinin güven içinde vakit geçirebileceği bir mekan yarattık. Öte yandan, tüm projelerimizin temelinde insan var. Bu kentte, kadınlara, çocuklara, yaşlılara ve engellilerimize pozitif ayrımcılık yapıyor, projelerimizde onların yararına olabileceklere öncelik veriyoruz." 


Şehrin çehresi değişiyor


ÇANAKKALE Merkezinin bugün 120 bini aşan nüfusa sahip olduğunu belirten Ülgür Gökhan, "Üniversitenin gelişmesi ile birlikte pek çok öğrenci ve akademisyen Çanakkale'yi tercih etmeye başladı. 

Biz de üniversitemize ve öğrencilerimize pek çok alanda destek vermeye özen gösteriyoruz. Üniversite öğrencilerinin sayısının artmasıyla birlikte şehrin çehresi de değişti. Bu süreçte de, kentsel konforun artması, önemli çevre sorunlarının çözülmesi adına şanslı, planlı, programlı ve kontrollü bir ilerleme kaydettiğimizi, Çanakkale'nin herkesin gelip yaşamak istediği bir kent haline geldiğini rahatlıkla söyleyebiliriz" dedi.


 

İnsan ve doğa çok önemli


PROJE ve çalışmaların odak noktasında insan ve doğanın bulunduğunu dile getiren Ülgür Gökhan, şunları söyledi: "Bunlardan ilki, belediyemizin tüm birimlerini bir çatı altında toplayacak, kentlilerin Kültür Merkeziyle, meydanıyla ve verilen hizmetiyle en üst düzeyde yararlanabileceği, Türkiye'nin yarışma yoluyla seçilen ilk Yeşil Yerel Yönetim Binasının temellerini attık. Diğer projemiz ise Altın Yıllar Yaşam Merkezimiz. Yeni binasında 65 yaş üstü kentlilere hizmet veren merkezimiz, hizmetleriyle adından söz ettiriyor. Biz; kente ilişkin karar alma süreçlerinde kentlilerle birlikte karar veriyoruz. Örneklerinden biri de 866 konutun bulunduğu Sosyal Konutlar Mevkiinde birebir görüşmelerle yürüttüğümüz Sosyal Konutlar Mevkii Kentsel Yenileme Projemiz oldu." 


Hürriyet



Geri Dön