28 / 04 / 2024

Semih Yancar Elbistan'daki sağlık yatırımlarını anlattı!

Semih Yancar Elbistan'daki sağlık yatırımlarını anlattı!

Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar, Elbistan'daki sağlık yatırımlarını değerlendirerek "Elbistan sağlık yatırımları açısından en iyi ilçemiz" dedi.



Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar, Elbistan Devlet Hastanesi’nde son rötuşları yapılan 8 yataklı birinci basamak yoğun bakım ünitesi ile 16 yataklı kardiyoloji yoğun bakım ünitesini gezdi. Yancar, yaptığı değerlendirmede, 300 yataklı yeni hastane binasının büyük bir hızla devam ettiğini belirterek, “Elbistan sağlık yatırımları açısından en iyi ilçemiz” dedi.


Kamu Hastaneleri Birliği Mali Hizmetler Başkanı Murat Bulut ile birlikte ziyarette bulunan, Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar; Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Nedim Kızılkaya, İdari Mali İşler Müdürü Mehmet Doğan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Şengül Yıldırımçakar, İdari Mali İşler Müdür Yardımcısı Necmettin Cehiz ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hamide Arslan tarafından karşılandı.


Kısa bir sohbetin ardından yapımı tamamlanan yoğun bakım ünitesi ile kardiyoloji servisini gezen Yancar ve Bulut, Başhekim Nedim Kızılkaya ve diğer ilgililerden bilgi aldı.


Servisin kısa bir süre sonra hizmete açılacağını ifade eden Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Nedim Kızılkaya, yapılan yatırımın son derece önemli olduğunu kaydetti.


Kızılkaya, “16 yataklı Kardiyoloji Servisi ve 8 yataklı birinci basamak yoğun bakım ünitemizde son çalışmaları yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde ya da en kötü ihtimalle bayramdan sonra inşallah hizmete açacağız. İnşallah çok kısa sürede tamamen bitecek, çok küçük eksikliklerimiz var.”


Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar ise, Elbistan’ın sağlık alanında her geçen biraz daha ileriye gittiğini belirterek, yeni hastane binası ile birlikte daha donanımlı sağlık hizmeti sunulacağını söyledi.


Yancar, “Elbistan’da yoğun bakım altyapı donanımı bitirilmiş, bu alanı ziyaret etmek amacıyla geldik. 300 yataklı hastanemizin yapımı hızlıca devam ediyor. Tabi 300 yataklı bir hastaneye yakışır bir yoğun bakım ünitesi olması gerekiyor. Donanım altyapısı ile de çok harika bir yoğun bakım oldu. Aynı zamanda 16 yataklı bir kardiyoloji servisi kazanmış olduk. Mevcut hizmetler gün gün devam edecek. Hem başhekimimize hem de emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.


Elbistan’ın sağlık yatırımları açısından önemli yatırımlar aldığını anlatan Yancar, “Elbistan sağlık yatırımları açısından en iyi ilçemiz diyebiliriz. 300 yataklı bir hastane, yeni yapılan hastane binasında 40’a yakın bir yoğun bakım ünitesi zaten içinde olacak. Yapılacak PDC çalışmaları ile hekim sayısı da en azından yüzde 20-30 oranında artacak. Mevcut sağlık ve tıbbi donanım zaten yeni binada tamamen yenilenecek. Sağlık Bakanlığı Türkiye’de ne ise, Elbistan’da bir adım önünde diyebiliriz. Aynı zamanda birinci basamak sağlık yatırımları da devam ediyor. 112 ve yeni aile sağlığı merkezi yapılıyor” diye konuştu.


Elbistan’da KVC ve anjiyo ünitesi kurulması noktasında, şuanda Türkiye’nin birçok ilinde dahi KVC ve anjiyo ünitesi bulunmadığına dikkat çeken Yancar, şunları söyledi: “Kardiyoloji servisi kuruluyor. Popülist yaklaşımlarla burada anjiyo, KVC merkezi koyalım dersek, bu Türkiye’nin gerçekleri ile doğru orantılı olmaz. Ama şu var, şuan ilimizde 2 anjiyo ünitesi aktif. Açık kalp ameliyatı ve her türlü ameliyat yapılıyor. Tabi ilçenin nüfusu artar, buradaki verilen sağlık hizmetleri belli bir noktaya gelir, talep olursa neden olmasın. KVC merkezlerinin aktif işleyebilmesi için en az 4 ya da 5 KVC uzmanının olması gerekir. Anjiyonun aktif çalışabilmesi için en 6 kardiyoloğun hastanede aktif olması gerekir. Bakanlık planlamayı yaparken, Türkiye’nin gerçekleri var. KVC ve kardiyoloji uzmanları bir gecede yetişmiyor. Şuan bazı illerde olmayan sağlık hizmeti Elbistan’da var. Nüfusu hasebiyle de, aynı zamanda büyüklüğü ile de gereken sağlık hizmetini alıyor. Tabiî ki bunda durmak yok ancak, Türkiye’nin gerçeklerini de görmek lazım. Şuanda KVC ve anjiyo merkezi bulunmayan birçok ilimiz var.”

 

Otel konforunda servis: Kara elbistan Mahallesi’nde yer alan merkez hastane binasında yer alan acil servisin üst katına yapılan 16 yataklı kardiyoloji servisi ve 8 yataklı yoğun bakım ünitesi, önümüzdeki günlerde hizmete açılacak. Yapılan yeni servisin otel konforunda olduğunu belirten Elbistan Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Nedim Kızılkaya, “Kardiyoloji servisimiz 16 yataklı. Elbistan’da böyle bir otel yok. Yatakları duşu, banyosu her şeyiyle inşallah lüks bir servis oldu. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.


Kahramanmaraş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Semih Yancar ise, hastanelerden sağlık hizmeti alan hastaların beklentilerinin artık çok daha farklı olduğuna vurgu yaparak, “Mevcut yapılan yatırım, aslında sağlıktaki beklentinin nereye geldiğini gösteriyor. Artık otelcilik hizmeti öne çıkıyor. Yemeğin sıcak olması, yattığı yatağın temiz olması, odasında televizyon ve buzdolabının, otelcilik açısından gereken her şeyin olmasını istiyor. 16 yataklı bu servis ile bunu sağlamış olduk. Toplamda hem kardiyoloji servisi, hem yoğun bakım ile birlikte 520 bin liraya yakın bir yatırım Elbistan’a yapıldı. Bu hem Elbistan hem de bölgemize hayırlı olsun” diyerek, sözlerini tamamladı.  


Elbistan'ın Sesi


Geri Dön