28 / 04 / 2024

Çanakkale tarihi hamam

Çanakkale tarihi hamam

Pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapan Çanakkale'nin Gelibolu Yarımadası'nda Çandarlı Halil Paşa tarafından 580 yıl önce yaptırılan tarihi hamam restore ediliyor.

Restorasyonu tamamlanan o tarihi hamam 300 TL'ye kiraya verilecek!

Kocaeli'nin ilçesi Gölcük'te bulunan ve restorasyonu tamamlanan Yukarı Ulaşlı tarihi hamam, Gölçük Belediye'si tarafından aylık 300 TL'ye kiraya verilecek.

Tarihi Beylerbeyi Hamamı yeniden satışa çıkarıldı. İşte istenen rakam!

Daha önce 2014 yılında satışa çıkarılan ve o tarihte 11 milyon lira istenen tarihi Beylerbeyi Hamamı bir kez daha satışa çıkarıldı. O tarihte 8 hissedarı olan hamamın bugün 19 hissedarı bulunuyor ve istenilen para 48 milyon lira.

Diyarbakır'da tarihi kalıntıların üzerine bina inşa edildi!

Diyarbakır Silvan'da Eyyübiler dönemine ait tarihi hamam ve şehir kalıntıları üzerine bina yapıldığı ortaya çıktı. 

Buraya yatırım yapan yaşadı!

Çanakkale tarihi önemi ve doğal güzellikleriyle yatırımcıların ilgisini çekmeye başladı. Şehirde arsa fiyatları yüzde 107, tarla fiyatları ise yüzde 100 artış gösterdi.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Antalya'da tarihi eseri korumak isteyen belediyeye 7 milyon lira ceza!

Antalya Konyaaltı Belediyesi, tarihi Roma Hamamı'nı zarar görmemesi ile tel örgü ile çevresini kapattı. Belediyeye tarihi hamamın bulunduğu arsa sahipleri, özel mülke müdahaleden dava açtı. Mahkeme belediyenin, 7 milyon lira ödemesine karar verdi...

Kartal'daki tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor!

Kartal’da Ahmediye Camii ve Külliyesi içinde inşa ettirilen 200 yıllık tarihi Şifa Hamamı kurtarılmayı bekliyor.

Üsküdar'daki Selimiye Hamamı millet kütüphanesi olacak!

Üsküdar'da bulunan tarihi Selimiye Hamamı, millet kütüphanesi olarak hizmet verecek. Tarihi hamamın restorasyonu tamamlanıyor.

Çanakkale'deki tarihi çan kulesi restore edilecek!

Çanakkale'deki tarihi Kimisis Teodoku Rum Ortodoks Kilisesi'nin zamanla yıpranan ve depremden zarar gören 28 metrelik çan kulesi, aslına uygun şekilde restore edilecek.

Tarihi İshak Paşa Hamamı satışında müşteri mi kızıştırılıyor?

İstanbul Sultanahmet'te, Fatih Sultan Mehmet döneminden kalan tarihi İshak Paşa Hamamı, satılığa çıkarıldı...

Batman'daki tarihi Artuklu Hamamı taşınıyor!

Batman'ın Hasankeyf ilçesinde bulunan tarihi Artuklu Hamamı'nın taşınma işlemi başladı. Bin 500 ton ağırlığındaki hamam, Hasankeyf Yeni Kültürel Park Alanı'na taşınacak.

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

Çanakkale tarihi hamam Haberi

Çanakkale tarihi hamam

Çanakkele'nin Gelibolu Yarımadası pek çok tarihi yapıya ev sahipliği yapıyor. Bu tarihi binalardan biri de Çandarlı Halil Paşa tarafından 580 yıl önce yaptırılan tarihi hamam.


Pek çok tarihi detayı barındıran mimari yapısı ve diğerlerinden farklı olarak deniz kıyısında yer almasıyla denizci hamamı olarak kullanıldığı tahmin edilen hamamın restorasyonu Form Yapı tarafından yapılıyor. Hamam restorasyonu konusunda uzman mimarlar ve Türkiye’nin en tecrübeli hamam ustalarından oluşan ekip, Form Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Kaplan’ın öncülüğünde, Gelibolu’daki hamamı restore edecek. 20 yıldır İstanbul Boğazı’ndaki pek çok yapının restorasyonunu ve renovasyonunu yapan Fuat Kaplan, “Çandarlı Halil Paşa tarafından İznik’te camiye imaret olarak yaptırılan hamamın restorasyonunu yapmak, Gelibolu ve çevresindeki yok olmaya yüz tutmuş tarihi yapıların yeniden hayata geçmesi için çok önemli.  Gelibolu çevresinde çok...