04 / 05 / 2024

Çanakkale yenileme projeleri

Çanakkale yenileme projeleri

Çanakkale Belediyesi'nin Eski Küçük Sanayi Alanı Yenileme Projesi kapsamında, kent içi ve kent dışından mimarlar tarafından hazırlanan toplam 9 proje, bölgedeki hak sahipleri ve kentlilerin ziyaretine açıldı.

TOKİ Çanakkale Merkez'e müjdeyi verdi! 2+1, 3+1 yeni konutlar geliyor! 

TOKİ 2022 sosyal konut projeleri için başvuru süreci 14 Eylül'de resmen başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri çerçevesinde Çanakkale'de de yeni projeler yapacak. Peki TOKİ Çanakkale Merkez projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 9 soruda TOKİ Çanakkale Merkez 2022 ucuz konut projesi..

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

Çanakkale'nin gündeminde sosyal konutlar var!

Çanakkale Belediyesi'nde gerçekleşen toplantıda Sosyal Konutların Kentsel Yenileme Projesi ile ilgili son durum tartışıldı. 

Hilton İstanbul Bosphorus baştan yaratılacak!

Hilton Grubu’nun, ABD dışındaki ilk oteli olan Hilton İstanbul, 50 milyon dolarlık yenileme projeleri için pazarlık masasında. Hilton Bölge Müdürü Armin Zerunyan yaptığı açıklamada Doğan Grubu’nun da değişime sıcak baktığını belirtti.

Çanakkale'deki yatırım projeleri TBMM gündeminde!

Çanakkale'de gerçekleştirilen yatırım projeleri TBMM gündemine taşındı. CHP'li Ceylan konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

TEİAŞ, Çanakkale’de kamulaştırma yapacak!

TEİAŞ,154 kV Çanakkale TM Yenileme Projesi kapsamında acele kamulaştırma kararı verdi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. 

Antalya'nın çehresi kentsel dönüşümle değişiyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri ile Antalya’nın çehresi değişiyor. 

Kepez Santral Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz ilerliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Antalya Büyükşehir Belediyesi hayata geçirdiği kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri ile Antalya’nın çehresini değiştiriyor.

Bağdat Caddesi'nde kentsel yenileme projeleri arttı!

Kentsel yenileme projeleri, yarım kalmış binalar ve boş mağaza sayılarındaki artış, geçen yıl Bağdat Caddesi'nde ziyaretçi sayısının yüzde 27 azalmasına sebep oldu.

ÇOMÜde Kampüs yenileme çalışmaları devam ediyor!

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ)’nde kampüs yenileme çalışmaları devam ediyor.

Çanakkale'de kentsel yenileme çalışmaları incelendi!

İsmetpaşa Mahallesi’nde devam eden kentsel yenileme kapsamında yapımı devam eden inşaat çalışmaları Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tarafından incelendi.

Şile devlet hastanesi ve liman yenileme projeleri ile değişecek!

İstanbul'un yaz döneminde en çok tercih edilen turizm merkezlerinden biri olan Şile'de, Yeni Devlet Hastanesi ve Liman Yenileme ve Rekreasyon projeleri hayata geçiyor.

Trabzon'da kentsel dönüşüme 950 milyon TL ödeme yapıldı!

Trabzon'da devam eden kentsel dönüşüm ve yenileme projeleri kapsamında bin 645 bina kamulaştırılarak hak sahibi 11 bin 769 kişiye yaklaşık 950 milyon liraya ödeme yapıldı. Bu projelerle birlikte Trabzon şehri daha modern bir görünüme sahip oldu.

Çanakkale yenileme projeleri Haberi

Çanakkale yenileme projeleri

Yaklaşık 4 bin metrekarelik zemin alanına sahip olan Eski Kiiçiik Sanayi Alanında, toplamda 46 hak sahibinin tamâmı ile yapılan görüşmeler ve fikir alışverişleri sonrasında, kent merkezinde kalan bu alanın Çanakkale Belediyesi önderliğinde, kontrolünde ve sorumluluğunda yenileme çalışmalarına karar verildi. Hak sahiplerinin, mevcut haklarını ne şekilde kullanmak istedikleri ve projeye yönelik taleplerinin alınması ile birlikte mimari avan projenin elde edilmesi amacıyla Mimarlar Odası Çanakkale Şubesinde toplantı düzenlenerek, kentli mimarlardan öneri istendi. 

Bunun sonucunda ise kentimizden 6 ekip, kent dışından da 3 ekip olmak üzere toplam 9 proje önerisi Çanakkale Belediyesine sunuldu. 

Projeler Birlikte Değerlendirilecek Kent yaşamına dair üretilen projelerde katılımcılık anlayışını ön planda tutan Çanakkale Belediyesi, Eski Küçük Sanayi Alanı Yenileme Projesini de bıı çerçevede yürütüyor- Bu kapsamda. 

12 Ocak Pazartesi günü Parion...