14 / 05 / 2024

Çandarlı Limanı yap işlet devret ihale

Çandarlı Limanı yap işlet devret ihale

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yapımı tamamlanınca dünyanın en büyük 10'uncu, Türkiye'nin en büyük limanı olacak Çandarlı Limanı'nın üst yapı işleri için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkmaya hazırlanıyor...

İliman Yapı Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İliman Yapı Ticaret Limited Şirketi Sultanbeyli'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Tahsin İliman tarafından kuruldu.

Bodrum'a yeni yat limanı yapılıyor!

Kovid-19 salgınının turizmdeki genel olumsuz etkisine karşılık Bodrum'da son 1.5 senede birçok yeni otel hayata geçirildi. Yeni oteller şu anda da yapılmaya devam ediyor. Bunun yanı sıra konut üretimi de rekor seviyeye ulaştı. Kentte yeni bir yat limanı için de adımlar atıldı.

Sanayicilerden Kanal İstanbul talebi!

Sanayi sektöründe faaliyet gösteren çalışanlar Kanal İstanbul Projesi dahilinde Sazlıbosna Barajı’na gümrüklü cep liman yapılmasını talep etti. 

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

İzmir Yenifoça Yat Limanı, Yap-İşlet-Devret Modeli ile yaptırılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü, İzmir Yenifoça Yat Limanı Projesi 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli çerçevesinde yaptırılması işini ihale edecek. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı yapıların deprem kriterleri belirlendi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yeni yapılacak ve yapılmış olan kara yolları, demir yolları tünelleri, hava meydanları ve diğer zemin yapıları, kıyı ve liman yapıları, köprü ile viyadüklerinin deprem etkisi altındaki değerlendirme ve tasarımına yönelik kriterler düzenlendi. 

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği!

Türkiye Kıyı ve Liman Yapıları Deprem Yönetmeliği Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.

Kanal İstanbul’a stratejik vizyon!

Türkiye, Kanal İstanbul ile birlikte daha stratejik bir lojistik üssü haline gelecek. Kanal İstanbul'un önemli bir parçası olan, Küçükçekmece'deki konteyner limanı yapıldığında şehir küresel yük taşımacılığının merkezi haline gelecek...

Müberra Eresin: Galataport'un bitmesini bekliyoruz!

TÜROB Başkanı Müberra Eresin, "Galataport'un bitmesini ve Yenikapı'da liman yapılmasını bekliyoruz. Bunlar olduktan sonra Türkiye turizmi sıçrama yapacak" dedi...

Silivri’ye 450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacak!

AKP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, seçim çalışmaları kapsamında geldiği Silivri'de yaptığı konuşmada "450 tekne kapasiteli yat limanı yapılacağını müjdeledi.

Çandarlı Limanı'nda imar muafiyeti!

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklife göre, atıl bir yatırıma dönüşen Kuzey Ege Çandarlı Limanı Kıyı Kanunu’nun hükümlerinden muaf tutulacak.

Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, limana ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Çandarlı Limanı yap işlet devret ihale Haberi

Çandarlı Limanı yap işlet devret ihale

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yapımı tamamlanınca dünyanın en büyük 10'uncu, Türkiye'nin en büyük limanı olacak Çandarlı Limanı'nın üst yapı işleri için Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle ihaleye çıkmaya hazırlanıyor. Çandarlı Limanı'nın üst yapı işleri için Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıktı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı.


Limanın üst yapı işlerinin YİD modeliyle ihale hazırlıklarında son aşamaya gelindi. Bakanlığın, kısa bir zaman içerisinde Çandarlı Limanı üst yapı işleri için ihaleye çıkması bekleniyor.


2 bin metrelik rıhtım yapılacak


Tamamlandığında Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise 10'uncu en büyük limanı olacak Çandarlı Limanı için alt yapı işleri kapsamında 900 metre boyunda dalgakıran yapıldı. Dünyanın önemli liman yatırımlarından biri olan Çandarlı Limanı'na 2 bin metrelik rıhtım yapılacak. Böylece limana 300 metre boyunda 6 gemi aynı anda...