06 / 05 / 2024

çandarlı limanındaki çalışmalar

çandarlı limanındaki çalışmalar

İzmir Valisi Toprak: "Planlanan liman, sadece ülkemize değil, Doğu Akdeniz’deki transit taşımacılığa ve Ortadoğu, Karadeniz ülkeleri, Balkanlar ile Kafkasya bölgesinin taşıma taleplerini karşılayan limanların alternatifi olarak hizmet edecektir"...

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.

Aile Bakanlığı'ndan milyonları sevinçten uçuran para ödeme haberi. Çalışmalar temmuzda tamam

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın ev kadınlarına yapacakları destek ödemesi hakkındaki çalışmalar temmuz ayında tamamlanacak.

Çalışmalar son sürat devam ediyor! Türkiye’nin altını işte burada!

Enerji ve madencilik alanındaki çalışmaları son sürat devam ediyor. Bilecik'te keşfedilen yaklaşık olarak 6,5 milyar dolar değerindeki 3,5 milyon ons altın ekonomiye kazandırılacak. İşte detaylar!

Ankara-Sivas YHT Hattı'ndaki çalışmalar meclis gündeminde!

CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, Ankara-Sivas yüksek hızlı tren hattı çalışmalarına ilişkin soru önergesi verdi. 

Bulgur Palas'taki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak!

İBB tarafından satın alınan, İstanbul Fatih'te uzun seneler bankaların arşivi olarak kullanılan tarihi Bulgur Palas binasındaki çalışmalar yaz sonuna kadar tamamlanacak.

Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmı tamamlandı!

Rize Valisi Kemal Çeber yaptığı açıklamada Rize-Artvin Havalimanı'ndaki altyapı çalışmalarının yüzde 90'lık kısmının tamamlandığını söyledi.

Galataport projesinde çalışmalar tamamlanıyor!

Galataport Kruvaziyer Liman projesinde çalışmalar son aşamaya geldi. Proje dahilinde ilk gemi Nisan ayında limana yanaşacak.

Kanal İstanbul güzergahındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları TBMM'de!

Kanal İstanbul Projesi alanındaki çiftçilerin tahliye edilmesi çalışmaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Baltacı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Filyos Limanı'ndaki çalışmalarda sona gelindi!

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz yaptığı açıklamada şehirde yapımı devam eden Filyos Limanı'ndaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu bildirdi.

Eyyübiye’deki kentsel dönüşüm çalışmalarının ilk etabı 2021'de bitecek!

Eyyübüye Eyyübiye Belediyesi ve TOKİ işbirliğinde yapılan kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalar devam ediyor. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Kuş, ilk etabın önümüzdeki yıl biteceğini belirtti...

Bina yıkım çalışmalarındaki asbest denetimi TBMM'de!

Bina yıkımı ve gemi geri dönüşümü çalışmalarındaki asbest denetimi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sümela Manastırı'ndaki çalışmaları komisyon takip edecek!

Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Türkiye'nin en önemli inanç turizmi merkezlerinden Sümela Manastırı'nda devam eden çalışmaların izlenebilmesi için komisyon kurulduğunu açıllado.

Dubai Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları durduruldu!

Dubai'deki El-Mektum Uluslararası Havalimanı'ndaki genişletme çalışmaları ekonomik sorunlar nedeniyle durduruldu. 

çandarlı limanındaki çalışmalar Haberi

çandarlı limanındaki çalışmalar


İzmir Valisi Mustafa Toprak, yapımı süren Çandarlı Limanı'nın sadece Türkiye'ye değil, Doğu Akdeniz’deki transit taşımacılığa da hizmet edeceğini bildirdi.


Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, liman inşaatında incelemelerde bulunan Toprak, Ulaştırma Bölge Müdürü Ömer Tekin, Ulaştırma Bölge Müdür Yardımcısı Hacer Eke ve Limak Kolin Çandarlı Limanı Adi Ortaklığı Proje Müdürü Hakkı Melih Korukluoğlu'ndan bilgi aldı.


Açıklamada görüşlerine yer verilen Toprak, konumu itibarıyla transit taşımacılık için Doğu Akdeniz’in en uygun limanlarından ve geniş hinterlanda sahip İzmir Alsancak Limanı'nın, bölgesel gelişmeye paralel artan yük talebini karşılayamaz duruma geldiğini belirtti.


Limanın fiziksel kısıtlamalar nedeniyle genişletilmesinin mümkün olmadığına işaret eden Toprak, şunları kaydetti:


"İzmir Limanı, bugünkü durumuyla büyük konteyner gemilerine güçlükle servis sağlamaktadır. Uzun dönem planlama açısından rıhtım derinliği ve uzunluğunun gelişen konteyner gemi boyutlarına cevap vermeyeceği, büyük...