28 / 04 / 2024

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu yaptığı açıklamada Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların iş programına göre 2026 yılında tamamlanacağını fakat hedeflerinin bu tarihi 2025 yılına çekmek olduğunu dile getirdi.



Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Hatay Valiliğini ziyaret ederek Vali Mustafa Masatlı ile basına kapalı bir görüşme gerçekleştirdi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre daha sonra 6 Şubat depremlerinden etkilenen merkez Antakya ilçesinde şehir turu yaparak çalışmalar hakkında bazı bilgi aldı.

Paylaşılan bilgilere göre daha sonra İskenderun ilçesi sahilindeki tahkimat çalışmasını yerinde denetleyen Bakan Uraloğlu, burada yaptığı açıklamada, Hatay programı hakkında da önemli detaylara değindi.

Açıklamasında Hatay Havalimanı'nda çalışmaları hızlıca tamamlayıp burayı Hataylıların hizmetine sunacaklarını dile getiren Bakan Uraloğlu, "Oradaki çalışmalar sürerken de mevcut, halihazırda boş gelip dolu giden uçakların seferleri sürecek. Yine aynı şekilde insani yardım ve malzemelerin gelmesi noktasında yine havaalanımız kullanılmaya devam edecek. Yeni pist tamamlanıncaya kadar söz konusu bu durum devam etmiş olacak." diye konuştu.

Ziyaretleri kapsamında depremden etkilenmiş olan şehirlerdeki çalışmalarla ilgili bilgi aldıklarına değinen Bakan Uraloğlu, insani ihtiyaçlar noktasında bir sıkıntının kalmadığını, fakat kalıcı konutlarla ilgili çalışmaların sürdüğünü dile getirdi.

Bakan Uraloğlu: Hedefimiz Hatay Havalimanı ndaki çalışmaları 2025 yılında tamamlamak!

1550 METRELİK SAHİL BANDINDA ÇALIŞMALARI BAŞLATTIK

Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremden sonra İskenderun'da sahil bandındaki durumla ilgili de çalışmalara başladıklarına değinen Bakan Uraloğlu, şunları dile getirdi: "Halihazırda beraber bulunduğumuz alan yapay bir dolgu. Burası 40-50 santimetre komple depremden sonra oturdu ve bunun risk teşkil ettiğini, suların içeriye bastığını bizde  görmüştük. Burada 'sorumluluk kimindir?' yaklaşımıyla değil, 'Vaziyet edilmesi gerekir, bu sorumluluğu biz alalım' düşüncesiyle Bakanlığımızdan arkadaşlarımızı görevlendirdik. Yaklaşık olarak 1550 metrelik bir sahil bandında çalışmaları başlattık. Yaklaşık olarak 45 metre denizin içerisinde de görünmeyen 30-35 metrelik bir kısım var, enerjiyi açıkta kırıp sahile etkisini ortadan kaldırmayla ilgili bir çalışma."

Bakan Uraloğlu ayrıca açıklamasında balıkçı barınağıyla ilgili de çalışmalar yürüttüklerini de kaydetti.

Açıklamasında İskenderun'u çepeçevre 3 kilometrelik yaklaşık bir hatta tahkimatla emniyet altına almış olacaklarına değinen Bakan Uraloğlu, "Bundan sonra olası bir ani yağışlarda ve özellikle dalga hareketlerinde bunun önüne geçmeye çalışmış olacağız. Zaten yapmış olduğumuz proje bu dalga hareketlerinde, bitmemiş olsa dahi ne kadar işe yaradığını beraberce görmüş olduk." dedi.

Yine konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre bir gazetecinin Hatay Havalimanı'ndaki çalışmaların ne zaman tamamlanacağı yönündeki sorusu üzerine Bakan Uraloğlu, "Biz Türk milleti olarak sonuç odaklıyız. Ne zaman başladığımız kıymetli olmakla birlikte ne zaman bitireceğimiz de kıymetli. İş programına göre 2026 yılı ama hedefimiz onu 2025 yılına çekmek." cevabını verdi.

Bakan Uraloğlu ayrıca İskenderun'da denizin taşması sonucu iş yeri su basan esnafı ziyaret ederek geçmiş olsun dileğinde de bulundu.

Eyüpsultan Belediyesi'nden Kemerburgaz'da 754 milyon TL'ye KDV'den muaf konut imarlı arsa!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 72 personel alacak! İşte TKGM personel alımı başvuru tarihleri!

Artvin Yusufeli Yeni Yerleşim Yeri ihalesi yarın! 106 konutluk yeni projesi geliyor!


Geri Dön