07 / 05 / 2024

çankaya açelya apartmanı neden yıkıldı

çankaya açelya apartmanı neden yıkıldı

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

Sera Partners Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Sera Partners Gayrimenkul Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Açelya Kırmalı ve Serap Mar ortaklığında kuruldu.

Vakıflar, Ankara Çankaya'da kargir apartman satacak!

Ankara Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan kargir apartmanı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 17 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilecek.

Aarg İç Mimarlık Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aarg İç Mimarlık Gayrimenkul Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Açelya Bölükçü tarafından kuruldu.

Ankara Açelya Apartmanı ile ilgili yeni gelişme!

Ankara'da geçtiğimiz aylarda inşaat çalışmaları sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı'nda inşaatı yapan müteahhit Süleyman A., hafriyat işini yapan firma yetkilisi inşaat teknikeri Serkan K. ile kepçe operatörü Özkan K. hakkında soruşturma başlatıldı.

Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi!

Başkent Ankara'da yer alan Açelya Apartmanı'nın yapı denetim firması yeni iş almaktan men edildi...

Ankara Açelya Apartmanı çevresinde 7 binanın yıkımı tamamlandı!

Ankara'da inşaat çalışması sırasında temeli kayan Açelya Apartmanı etrafındaki riskli yapıların yıkım işlemleri tüm hızıyla devam ediyor. Bölgedeki 7 binanın daha yıkımı tamamlandı.

Açelya Apartmanı çevresindeki binaların yıkımı bayrama kadar tamamlanacak!

Geçtiğimiz haftalarda istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresinde yer alan 11 apartman için yıkım kararı alınmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürü Gürgen yıkım işlemlerinin bayrama kadar biteceğini söyledi.

Açelya Apartmanı çevresindeki 10 bina için yıkım kararı!

Geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarında çökme meydana gelen Ankara'daki Açelya Apartmanı'nın çevresi lazer tarayıcılarla izlenmişti. İzlemeler sonucunda çevrede yer alan 10 bina için yıkım kararı alındı. 

Riskli 11 binanın maliklerine yardım müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Açelya Apartmanı ve etrafında riskli durumda bulunan binaların maliklerine yardım edileceğini açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor!

Ankara'da çökme riski bulunduğu gerekçesiyle kontrollü yıkımına başlanan 8 katlı Açelya Apartmanı'nın bulunduğu bölge 24 saat lazer tarayıcılarla izleniyor...

Murat Kurum'dan Açelya Apartmanı açıklaması! 

Çankaya'da istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı hakkında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, olayda büyük ihmal olduğunu ve bununla ilgili cezai süreç yürütüleceğini dile getirdi. 

Çankaya Açelya Apartmanı etrafındaki binalar tahliye ediliyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Açelya Apartmanı'nın etrafındaki binalarda tahliye çalışmaları devam ediyor. 

çankaya açelya apartmanı neden yıkıldı Haberi

çankaya açelya apartmanı neden yıkıldı

Ankara'nın Çankaya ilçesinde istinat duvarı çökmesi nedeniyle tahliye edilen Açelya Apartmanı'nın sorumlularını bulmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Sabah'tan Ömer Çetin'in haberine göre; Çankaya Belediyesi, olay günü sabah saatlerinde inşaat alanında inceleme yaptı. Herhangi bir risk olmadığını, tutanakla kayıt altına aldı. Risk taşımadığı söylenen binalar ise akşam sarsılmaya başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, olayın tüm yönleriyle araştırılması için müfettiş görevlendirildi.

YENİ YAPI RUHSATI OLMADAN İNŞAATIN TEMEL ÇALIŞMASINA BAŞLANDI 

İleri Mahallesi Mektep Sokak'ta yer alan ve önündeki inşaat çalışmaları nedeniyle temelinde oluşan boşluktan kaynaklı çökme riski bulunan Açelya Apartmanı yıkıldı. Büyük bir faciadan kurtulan bina sakinlerinin 3 ay önce CHP'li Çankaya Belediyesi'ni uyardığı öğrenilmişti. 

Açelya Apartmanı sakinlerinin dilekçesine 7 Ocak tarihinde Çankaya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Üst Sorumlusu...