25 / 07 / 2024

Çankaya Çaldağı kentsel dönüşüm meclis kararı

Çankaya Çaldağı kentsel dönüşüm meclis kararı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Çaldağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı'nda yapılacak tüm uygulamaların tek bir Meclis kararında toplanmasını kararlaştırdı.

Ankara'da öncelik kentsel dönüşüm!

Bakan Murat Kurum, Ankara’da önceliklerinin kentsel dönüşüm olduğunu belirterek, “Altındağ’da, Mamak’ta, Çankaya’da, Elmadağ’da, Sincan’da, Kızılcahamam’da, Kahramankazan’da ve Bala’da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor” dedi

Murat Kurum: Kentsel dönüşüm bizim önceliğimiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Ankara'da, Altındağ'da, Mamak'ta, Çankaya'da, Elmadağ'da, Sincan'da, Kızılcahamam'da, Kahramankazan'da ve Bala'da kentsel dönüşüm çalışmaları devam ediyor" diye konuştu...

Ankara'nın iki kentsel dönüşüm projesinde önemli gelişme!

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Yeni Mamak ve Çankaya kentsel dönüşüm projelerinde önemli kararlar alındı. Başkanlığın kararları bugünkü Resmi Gazete'den duyuruldu..

Çankaya'da 374 hak sahibi tapusuna kavuştu!

Çankaya Belediyesi'nin devam ettirdiği kentsel dönüşüm projesi kapsamında tahsis işlemleri tamamlanan 374 hak sahibi tapusuna kavuştu.

Ankara'da 3 mahallede kentsel dönüşüm kararı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Gümüşdere”, “Çaldağ” ve “Şirindere” Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projeleri ile ilgili çalışmalara başladı. Kentin içindeki kaçak yapıları, ekonomik ömrünü doldurmuş binalar yenilenecek.

Çankaya'da kentsel dönüşüm yıkımları sürüyor!

Çankaya Belediyesi, kentsel dönüşüm kapsamında ilçe sınırları içerisindeki atıl durumda bulunan yapıları program dahilinde yıkmaya başladı.

Ankara Söğütözü kentsel dönüşüm alanı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Söğütözü Mahallesi 16136/7 ve 16373/1 sayılı parsellere ilişkin kentsel dönüşüm ve gelişim alanı imar planı askıya çıkarıldı...

Çevre ve Şehircilik'ten Çankaya'da 109 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya Lodumu'da bulunan arsayı satışa çıkardı. Konut + ticaret alanı imarlı arsanın satış bedeli 109 milyon TL olarak belirlendi.

Ankara Çaldağ Kentsel Dönüşüm projesine durdurma kararı!

Ankara’nın en büyük bakı noktası olan Çaldağ (Keklikpınarı) pınarının Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılaşmaya açılması üzerine dava açan Mimarlar Odası Ankara Şubesi davayı kazandı. Çaldağ Kentsel Projesine 11. Ankara İdare Mahkemesi tarafından durdurulma kararı verildi.

Ankara Balgat kentsel servis alanı imar planı askıda!

Ankara Çankaya İlçesi, Balgat Mahallesi 9895 ada 50,51,52 ve 67 parsellere ilişkin Kentsel Servis Alanı amaçlı hazırlanan 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara Çaldağ kentsel dönüşüm imar planı askıda!

Ankara Çaldağ Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı 29211/2-3, 29209/3 ada/parsellere ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Ankara Çankaya'da 135 milyon TL'ye satılık arsa!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'daki Rezerv Yapı Alanı olarak belirlenmiş olan arsayı 135 milyon TL'ye satışa çıkardı.

Tezcan Karakuş Candan'dan Ankara Çaldağ arsa satışına tepki!

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Çaldağ Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı imar planına ilişkin dava sürerken Çaldağ'ında bulunan arsasını satışa çıkarmasına tepki gösterdi.

Çankaya Çaldağı kentsel dönüşüm meclis kararı Haberi

Çankaya Çaldağı kentsel dönüşüm meclis kararı

Büyükşehir Belediye Meclisi, Çaldağı Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı'nda yapılacak tüm uygulamaların tek bir Meclis kararında toplanmasını kararlaştırdı. Tapulu arsası ve üzerinde kayıtlı tesisi bulunan hak sahipleri, hak sahibi olan gecekondu sahipleri, belgesiz ve kaçak yapılara uygulanacak esaslar tekrar belirlendi. 


METREKARELER BELİRLENDİ 


İmar tapulu hak sahiplerine, 150 metrekare için 60, 200 metrekare için 80, 250 metrekare için de 100 metrekarelik daireler verilecek. Kadastro tapulu taşınmaz sahiplerine ise 250 metrekare arsaya karşılık 60 metrekare, 333 metrekare için 80 metrekare, 416 metrekare için 100 metrekare ve 500 metrekarelik arsa için de 120 metrekarelik konut sağlanacak. Eğer sadece arsa tahsis belgesi varsa 240 metrekare tahsisli arsa için 60, 320 metrekare için 80, 400 metrekare arsa için de 100 metrekarelik daire desteği gerçekleştirilecek. İmarlı...