06 / 05 / 2024

Çankaya çevre denetim

Çankaya çevre denetim

Halk sağlığı ve çevre temizliğine yönelik çok yönlü denetimler gerçekleştiren Çankaya Belediyesi, atık yağ, elektronik ve geri dönüştürülebilir ambalaj atıklarının yanı sıra çevre kirliliğini önlemeye yönelik çalışmalarını da sürdürüyor.

Bakan Özhaseki açıkladı! Güvenli şehirlerin inşası için sıkı denetim şart!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yapı denetim mevzuatının dışına çıkılmasına asla müsaade etmiyoruz. Türkiye Yüzyılı’na yakışır sağlam ve güvenli şehirlerin inşası için titiz bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz.

TOKİ Ankara projesi için beklenen tarih geldi! Çankaya projesi yarın ihaleye çıkıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın merakla beklenen Ankara Çankaya projesinin ihalesi yarın yapılacak. Çankaya TOKİ projesinde 50 adet konut ve 6 adet dükkan bulunuyor. 

Çevre Bakanlığı duyurdu: 11 ildeki afet konutlarına sıkı denetim!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki, 11 ildeki afet çalışmalarının her sürecinin adım adım takip edileceğini belirtti. İşte detaylar...

Yapı denetim sistemi ile 898 bin bina depreme karşı güvencede! Tam 6,6 milyon bağımsız bölüm denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca 2011 yılında hayata geçirilen "yapı denetim sistemi" kapsamında bugüne kadar 898 bin bina, 6,6 milyon bağımsız bölümün denetlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Yapı Denetim Bakanı'na ceza!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Başkanı olan Nizam Genç'in firmasına bir sene boyunca iş almaktan men cezası verdi. 

Kurallara uymayan yapı denetim firmalarına 38 milyon TL ceza kesildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, 20 bin 822 büro, 60 bin 949 şantiye denetimi yaptı. Denetim sonucunda kurallara uymadıkları saptanan firmalara 38 milyon TL ceza verildi.

Çankaya'da istinat duvarı kayan binalar yıkılıyor!

Ankara'nın Çankaya ilçesinde 900 kişinin evsiz kalmasına neden olan facia sonrası yıkım işlemleri devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ramazan ayının sonuna kadar yıkım işlemlerini tamamlamayı hedefliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Açelya Apartmanı için müfettiş görevlendirdi! 

Çankaya'da geçtiğimiz hafta sonu istinat duvarı çöken Açelya Apartmanı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Bakanlık apartmanda yaşanan ihmaller için müfettişleri görevlendirdi. 

Ankara Çankaya'da 7.6 milyon TL'ye satılık arsa!

T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Milli Emlak Genel Müdürlüğü, Ankara Çankaya'da yer alan arsayı 12 milyon 785 bin TL bedelle satışa çıkardı.

6 bin 450 yapı denetim firması denetlendi! 131 bin 700 binadan numune alındı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, geçen yıl yapı denetim firmalarına yönelik 6 bin 450 denetim yaptı. 198'ine idari para cezası kesildi. Aynı zamanda EBİS kapsamında bugüne kadar 131 bin 700 binadan 9 milyon 750 bin çipli beton numunesi alındı.

Emlak Konut GYO Ankara Çankaya Saraçoğlu yıl sonu değerleme raporu!

Emlak Konut GYO, Ankara Çankaya Saraçoğlu Konut ve Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenleme İnşaatı İşleri projesi için hazırlatılan 2020 yıl sonu gayrimenkul değerleme raporunu yayınladı.

Denetim varsa kalite de var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yapı denetim kuruluşlarının denetimi altında inşa edilen Yapı Denetim Kanunu’na tabi yapılarda, taşıyıcı sistemi yönünden statik-betonarme projeleriyle uyumu konusunda yüzde 91’e ulaşan başarı sağlandığını açıkladı.

Ankara Çankaya Millet Bahçesi ihalesi yarın!

Ankara İli, Çankaya İlçesi, Erzurum Mahallesi Cebeci Millet Bahçesi Ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

Çankaya çevre denetim Haberi

Çankaya çevre denetim

Vatandaşların sağlığına tehdit oluşturabilecek etkenlerin ortadan kaldırılmasını sağlayan belediye ekipleri, hafriyat atıklarını ve inşaat çevre koruma güvenlik önlemlerini de denetliyor. Vatandaşlardan gelen şikâyetleri de anında değerlendiren ekipler, özellikle mahalle aralarında bulunan boş arazileri çeşitli atıklarla kirletenleri gerekli uyarı ve yaptırımları uygulayarak engelliyor.


SES DÜZEYLERİ KONTROL ALTINDA

Çankaya Belediyesi denetim ekipleri, ilçede bulunan müzikli işyerlerine yönelik ses denetimleri yapıyor, gürültü kirliliğini önleyici çalışmalar yürütüyor. Özellikle Kızılay, Tunalı, Bahçelievler gibi eğlence mekanı açısından yoğun bölgelerde gürültü kirliliği denetimi ve ses düzeyi ölçümü yapan ekipler, yasal sınırları aşan mekanları uyararak ses düzeylerinin normale çekilmesini...