10 / 05 / 2024

Çankayadaki Abdullah Cevdet Caddesi ismi

Çankayadaki Abdullah Cevdet Caddesi ismi

Cumhuriyetin en tartışmalı aydınlarından Dr. Abdullah Cevdet’in adını taşıyan Çankaya’daki caddenin adı yine değiştirilip Prof. Dr. Aziz Sancar oldu. Ancak ‘değiştirilemez’ diye iki yargı kararı var.

Çankaya’daki Abdullah Cevdet Caddesi’nin ismi yeniden gündemde!

Cumhuriyetin en tartışmalı aydınlarından Dr. Abdullah Cevdet’in adını taşıyan Çankaya’daki caddenin adı yine değiştirilip Prof. Dr. Aziz Sancar oldu. Ancak ‘değiştirilemez’ diye iki yargı kararı var.

Abdullah Gül: Tarabya Yerleşkesi’nin masraflarını ben ödüyorum!

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Cumhurbaşkanlığı'na ait Tarabya Köşkü'nde kalmasına ilişkin bazı basın-yayın organlarında yer alan haberlere, kendisine ait resmi internet sitesi üzerinden yanıt verdi.

TOKİ Baş Hukuk Müşaviri Abdullah Güler istifa etti!

TOKİ Baş Hukuk Müşaviri olarak görev yapan Abdullah Güler AK Parti'den Milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti.

Abdullah Kavaklı kimdir?

2012 yılından Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanı olarak görev alan Abdullah Kavaklı, istifa etti. Peki, Abdullah Kavaklı kimdir? Abdullah Kavaklı bugüne kadar başka hangi işlerde görev aldı?

Cidde'deki Kral Abdullah Stadı açıldı!

Suudi Arabistan Kralı Abdullah'ın Cidde'de inşa ettiği stat görenleri kendine adeta hayran bırakıyor. Suudi Arabistan'da projesi 2009'da onaylanan ve çatısı mücevhere benzetildiği için "Çölün Mücevheri" adı verilen Kral Abdullah Stadı açıldı.

Abdullah Hacı kimdir?

Kırklareli Babaeski Belediye Başkanı Abdullah Hacı kimdir? Abdullah Hacı, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Abdullah Hacı, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Abdullah Hacı...

Kral Abdullah Sevda Tepesi'nde otel yaptıracaktı!

Hayatı boyunca pek çok büyük projeye imza atan Kral Abdullah’ın gerçekleştiremediği işlerden biri ise İstanbul Küçüksu mevkiinde bulunan Sevda Tepesi projesiydi.Kral Abdullah Sevda Tepesi'nde otel yaptıracaktı.

Muhammed Cevdet Orhan kimdir?

Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan kimdir? Muhammed Cevdet Orhan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Muhammed Cevdet Orhan ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor?

Abdullah Avcı da Toya Moda’lı oldu!

Abdullah Avcı da Toya Moda’lı oldu. İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü Teknik Direktörü Abdullah Avcı, konutta moda anlayışını değiştiren Bsın Ekspres Yolu üzerindeki Toya Moda konut projesinde yerini aldı.

Abdullah Sevimçok: Dört gözle perakende yasasını bekliyoruz!

Antalya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Abdullah Sevimçok, esnafın en önemli sorunlarından olan ve oldukça uzun bir zamandır beklenen Perakende Yasa Tasarısı'nın biran evvel incelişte görüşülmesi gerektiğini belirtti.

Abdullah Tekin: Manisa yeniden yapılanmalı!

Abdullah Tekin, '' Manisa'mızın bu Kentsel Dönüşüm Yasası 'ndan ciddi anlamda faydalanabilmesi için mahalle ve ada bazında değişiklikler yapılması gerekiyor. Bu dönüşüm belediyelerimizin kontrolünde yapılacak" dedi.

Abdullah Tekin: Manisa yeniden yapılanmalı!

MÜSİAD'ı Manisa'nın en etkili sivil toplum kuruluşu haline getiren Osmanoğlu İnşaat firmasının sahibi inşaat yüksek mühendisi Abdullah Tekin, Kentsel Dönüşüm yasasının vatandaşlara büyük imkanlar sunduğunu belirtti.

1973 yılında Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü'nü geçen ilk Cumhurbaşkanı olmuş!

1973 yılında Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay, Boğaziçi Köprüsü'nü Asya'dan Avrupa'ya yürüyerek geçen ilk cumhurbaşkanı olmuş. Sunay, köprüde 2 saat süren incelemelerde bulunmuş ve Sunay'a köprü üzerinde çay ikram edilmiş.

Çankayadaki Abdullah Cevdet Caddesi ismi Haberi

Çankayadaki Abdullah Cevdet Caddesi ismi

Ankara Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz cuma günü Çankaya’daki Abdullah Cevdet Caddesi’nin isminin Nobel ödülü alan Prof. Dr. Aziz Sancar Caddesi olarak değiştirildiği açıkladı. Sıradan bir değişim gibi görülebilirdi ancak Abdullah Cevdet’in tartışmalı kişiliği ve daha önce de değiştirilmeye çalışılan caddeyle ilgili Danıştay’ın iptal kararı sıradan değişikliğin önüne geçti.

İlk değişiklik 2005’te 

Cumhuriyet tarihinin en tartışmalı aydınlarından biri olan Dr. Abdullah Cevdet’in ismi Türk ırkının çirkinleştiğini ve düzeltmek için Avrupa’dan (Macaristan) yakışıklı damızlık erkek getirelim dediği iddia edilen bir öneriyle anılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi 2005’te caddenin adını değiştirerek dönemin Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu’nun adını verdi. Ancak Avukat Sedat Vural iptal davası açarak değişikliği yargıya taşıdı.


Danıştay’dan ret kararı 

Davaya bakan Ankara 5. İdare Mahkemesi verdiği kararda, sokak ismi değişikliğini gerektirecek hukuken...