15 / 05 / 2024

çankırı arkeolojik kazı çalışması

çankırı arkeolojik kazı çalışması

Çankırı Müze Müdürü Ali Atmaca, yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi 'nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel kazısında temmuz ayında 22 mezara rastlandığını dile getirdi...

Çankırı'daki inşaat kazısında Roma mezarlarına rastlandı!

Çankırı Müze Müdürü Ali Atmaca, yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi 'nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel kazısında temmuz ayında 4 mezara rastlandığını dile getirdi...

İzmir'deki arkeolojik kazılarına ayrılan bütçe meclis gündeminde!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, Türkiye genelinde ve İzmir İli'nde yürütülen arkeolojik kazılara ve bu çalışmalara ayrılan bütçeye ilişkin soru önergesi hazırladı..

Bursa Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başladı!

Bursa Nilüfer Belediyesi, 2300 yıllık Gölyazı Mahallesi'nde arkeolojik kazı çalışmaları başlattı. Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey "Çevre düzenlemesi yapılarak Kız Ada'nın kültür turizmine kazandırılması hedefleniyor" dedi.

Muğla Büyükşehir'den arkeolojik kazılara destek!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Muğla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Muğla ili genelinde yapılan kazılara destek vermek için arkeolojik kazı çalışmalarının devam ettiği bölgeler için protokol imzaladı

İzmir'deki arkeolojik kazılar sponsorluk protokolüne takıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçmiş yıllarda kent tarihi ve turizmi için önemli arkeolojik kazılara verdikleri maddi desteği, Kültür ve Turizm Bakanlığı'yla olan sponsorluk protokolü anlaşmazlığı nedeniyle veremediklerini söyledi.

Arkeolojik kazılara destek 17 kat arttı!

Kültür ve Turizm Bakanlığının arkeolojik kazılara yönelik 2002'de 1 milyon 877 bin 915 lira olan desteği 17 kat artarak, bu yıl 31 milyon 903 bin 928 liraya yükseldi.

Bursa İznik'te arkeolojik kazı çalışmaları başladı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kazı Dairesi Başkanlığı, açık hava müzesini andıran Bursa’nın İznik ilçesinde arkeolojik kazı seferberliği başlattı.

İzmir'deki arkeolojik kazılar onay bekliyor!

Kent kültürüne ve turizme büyük katkı sağlayan arkeolojik kazılar, bakanlık sözleşmesi onayına takıldı. zmir Büyükşehir Belediyesi'nin ana sponsor olduğu kazılara, İzmir Ticaret Odası ve kazıların yapıldığı ilçelerin belediyeleri destek veriyor

Çankırılı inşaat firmaları bir araya geldi!

AK Parti Vekil Adayları ve Belediye Başkanı İrfan Dinç, Çankırı’da faaliyet gösteren İnşaat Sektörü ile akşam yemeğinde bir araya geldi..

Çankırı Büyük Cami aslına uygun restore ediliyor!

Kanuni Sultan Süleyman’ın emri ile Sadık Kalfa tarafından 1558 yılında Çankırı’da inşa edilen ve 2012 yılı restorasyon işlemlerine başlanan Büyük Cami’nin bu yıl içerisinde açılması bekleniyor.

Japonların hayata geçirdiği Çankırı'daki lastik fabrikasının inşaatı tamamlandı!

Türk-Japon ortaklığıyla Çankırı'da inşa edilen lastik fabrikası, deneme üretimi yaptı. Sumitomo Rubber Industries Yönetim Kurulu Başkanı Tetsuji Mino, gazetecilere yaptığı açıklamada, deneme üretimini gerçekleştirmekten mutluluk duyduklarını söyledi..

Mehmet Ergün Turan, Çankırı'daki kentsel dönüşümü inceledi!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan ve kurum yetkilileri, Çankırı Belediyesi tarafından planlanan Kentsel Dönüşüm Projelerini incelemek üzere Çankırı'ya geldi.

TOKİ Çankırı'da kentsel dönüşüme başlayacak!

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, “Çankırı'da yöresel mimariden esinlenmiş, yöresel dinamikleri de barındıran ve yatay bir mimari ile inşa edeceğimiz projelere başlayacağız “ dedi.

Konak Tüneli'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı!

Konak Tüneli'ndeki arkeolojik kazılar tamamlandı. Kazılar sırasında, çalışma yapılan bölgenin çevresi sac levhalarla kapatılmıştı. Yolların daralması ve kazıların şeffaf bir şekilde yapılmadığı iddiasıyla duruma tepki gösteren vatandaşlar olmuştu.

çankırı arkeolojik kazı çalışması Haberi

çankırı arkeolojik kazı çalışması


Çankırı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi inşaatında Roma dönemine ait olduğu tahmin edilen 22 mezara ait kalıntılar bulundu. Çankırı Miize Miidürii Ali Atmaca, yaptığı açıklamada, Aksu Mahallesi'nde bulunan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi temel kazısında temmuz ayında 4 mezara rastlandığını belirtti.Bunun üzerine hafriyat çalışmalarının durdurulduğunu vurgulayan Atmaca, "Bölge, müdürlüğümüz tarafından kontrol altına alındı. Alandaki mezarların kaldırılmasından sonra hafriyat çalışmaları yeniden başlamıştı" dedi. Geçen haftalarda bölgede yeni mezarlara rastlanıldığını ifade eden Atmaca, şunları söyledi: "Çalışmalar devam ederken, temel inşaatında 18 mezara daha rastladık. Mezarların bulunduğu bölgede inşaata yeniden ara verildi. Koruma kurulunun aldığı karar doğrultusunda bölgede yapılan incelemenin ardından yeni mezarlarda çıkan kemikler de kaldırıldı." Atmaca, mezarların kireç taşından yapıldığını açıklayarak, kalıntıların bu bölgeden çıkarılmasının ardından ilgili firmaya yeniden çalışına...