19 / 05 / 2024

çankırı tarihi eser restore

çankırı tarihi eser restore

Çankırı’nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870’li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı’nın restorasyon çalışmalarına başladı.

TOKİ Çankırı projesi için yeni tarih açıklandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı projesi için yeni ihale tarihi belli oldu. TOKİ'nin Çankırı projesinde 99 adet konut yer alacak.

Tarihi eser mülk alırken nelere dikkat edilmelidir?

Tarihi eser, değeri fazla eşya olarak kabul edildiği için bir mülk sayılır. Tarihi eserlerin maddi değeri fazla olmasına rağmen, bu mülke de talep fazladır. Ancak tarihi eser mülk alırken bazı unsurlara dikkat etmek gerekiyor. Peki bu mülkü satın alırken dikkat edilmesi gerekenler nedir?

TOKİ'den Çankırılılara 806 konutluk 3 yeni proje müjdesi! Bu tarihi sakın kaçırmayın!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden  Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 81 ilde hayata geçireceği 250 bin yeni konutun kura çekimlerine Pazartesi günü itibarıyla başlamıştı. Çankırılıların da yüzünü güldüren TOKİ, Çankırı'da 806 konutluk 3 yeni proje in

TOKİ Çankırı Şabanözü son başvuru tarihi bugün!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Çankırı Şabanözü projesi için son başvuru tarihi bugün olarak belirlendi.

Çankırı Çerkeş'teki tarihi yapılar restore edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çankırı Çerkeş'te yeni çarşı, konut ve iş yeri projesi, yeni hayvan pazarı projesi, 4. Murat hamamı ve koruma alanındaki eski iş yerlerini sağlıklaştırma projelerine ilişkin çalışmaları yerinde inceledi.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

TOKİ Çankırı Orta son başvuru tarihi 30 Eylül!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Orta projesinde yer alan 110 adet konut için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

 Çankırı orta alt gelir son başvuru tarihi 2019!

Çankırı orta alt gelir son başvuru tarihi 2019 sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projedeki konut sayısı 98.

TOKİ Çankırı Orta alt gelir başvuruları 30 Eylül'de sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Orta alt gelir grubu projesinde yer alan konutlar için son başvuru tarihi 30 Eylül 2019 olarak belirlendi.

Çankırı'da 1 milyon liraya restore edilen müzenin temeli çöktü!

Çankırı'da üç yıl önce 1 milyon TL harcanarak müzeye çevrilen tarihi binanın temellerinde çökme meydana geldi. Müze süresiz olarak kapatıldı. 

TOKİ Çankırı başvuruları 27 Mayıs'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Merkez projesinde yer alan konutlar için başvuru dönemi 27 Mayıs tarihi itibariyle başlıyor.

TOKİ Çankırı başvuruları 27 Mayıs'ta başlıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Çankırı Merkez projesinde yer alan konutlar için başvurular 27 Mayıs tarihi itibariyle başlıyor.

Boğaz'ın tarihi eser yalıları satışta!

Dünyanın hayran olduğu Boğaz’daki satılık yalıların fiyatları sizler için araştırıldı. Yalıların satış değeri; tarihi eser statüsü, rıhtımı ve bahçe büyüklüklerine göre değişiyor.

çankırı tarihi eser restore Haberi

çankırı tarihi eser restore

Çankırı’nın kültürel ve tarihi dokusunu yaşatmaya çalışan Çankırı Belediyesi, 1870’li yıllarda inşaa edilen tarihi Sarıkadı Konağı’nın restorasyon çalışmalarına başladı.

Karataş Hamamı, Tarihi Çamaşırhane, Hazımiye Medresesi, Çivitçioğlu Medresesi, Dr. Rıfkı kamil Urga Çankırı Araştırmaları Merkezinde uygulanan rölöve, restitüsyon ve restorasyon çalışmaları ile yaşayan mekanlar haline dönüştürülen Çankırı evlerine bir yenisi daha ekleniyor. Karataş Mahallesi, Büyük Köprü Sokak ile Kayabaşı Caddesi birleşiminde yer alan Sarıkadı Konağı, Belediye tarafından hazırlanan uygulama projesinin gerçekleştirilmesi ile yaşayan tarihi mekânlar arasında yerini alacak.

1870’li yıllarda inşa edilen konak, klasik Osmanlı sivil mimarlık özelliklerini taşıyor. Proje kapsamında; geçmişte haremlik selamlık olarak iki bölüm şeklinde kullanılmış olan binanın tek bir binaya dönüştürülmesi planlanıyor. Yapısal özelliği korunarak restore edilecek konakta; tavan, yer döşemeleri, kapılar, pencereler, merpenler ve duvarlar aslına uygun...