28 / 04 / 2024

Cankurtaran Tüneli ihale

Cankurtaran Tüneli ihale

Cankurtaran Dağı'nda temeli atılan Cankurtaran Tüneli'nde ışığı görmeye 200 metre kaldı. Ekim 2010 senesinde başlanan Cankurtaran Tüneli'nde 1.5 ay sonra kazı çalışmalarının tamamlanması planlanıyor

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nde ihale aşamasına geçiliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan,"Dünyada ilk olmak üzere tek geçişte, tek tünel halinde, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin planlamalarını tamamladık, yakında ihale aşamasına geleceğiz." dedi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin ihale çağrısı Aralık'ta yapılacak!

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi’nin ihale çağrısına Aralık ayında çıkılacak. Dev proje ile 10 istasyonda 9 farklı raylı sistem ekspres metro ile birbirine bağlanacak

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli ihalesine YİD modeliyle çıkılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli Projesi'nin dünyada bir ilk olduğunu söyledi. Turhan, projenin, yap-işlet-devret (YİD) modeliyle ihale ilanına çıkılacağını belirtti..

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli YİD modeli ile ihale edilecek!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'nin yap-işlet-devret modeliyle inşası için ihaleye çıkılacağını söyledi...

Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi mecliste!

Sivas-Tokat arasında bulunan Çamlıbel Tüneli'nin ihale tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Cankurtaran Tüneli ulaşıma açıldı!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasında inşaatı tamamlanan Cankurtaran Tüneli'nin açılışını Ulaştırma Bakanı Arslan ile Gençlik ve Spor Bakanı Bak yaptı.

Cankurtaran Tüneli ulaşıma açıldı!

Karadeniz'i Doğu Anadolu üzerinden İran'a bağlayan Artvin-Rize-Ardahan karayolundaki Cankurtaran Geçidi'nde inşa edilen tünel ulaşıma açıldı. 

Cankurtaran Tüneli 1 Mart'ta açılacak!

Artvin'in 60 yıllık hayali olan ve  inşasına 2010 yılında başlanan Rize-Artvin-Ardahan karayolundaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'nde bulunan Cankurtaran Tüneli'nin açılışı için tarih verildi. 

Cankurtaran Tüneli'nde sona gelindi!

Cankurtaran Geçidi'nde inşa edilen tünelin yapımı sürüyor. 5 bin 900 metre uzunluğundaki tünelin bu ay sonlarına doğru faaliyete geçmesi planlanıyor

Artvin Cankurtaran Tüneli yıl sonunda açılacak!

Artvin'in Hopa ve Borçka ilçeleri arasına inşa edilen Cankurtaran Tüneli, Türkiye'nin en uzun ikinci çift tüplü tüneli olacak. Tüneli yıl sonunda açılacak.

Kabataş-Üsküdar Yaya Tüneli Projesi'nin ihalesi iptal!

27 Mart'ta ihale edilen Kabataş ile Üsküdar arasında yaya tüneli ile bir yürüyüş yolu oluşturma projesinin ihalesi iptal edildi. Projenin 2019 yılında tamamlanması planlanıyordu.

Ardahan Sahara Tüneli'nin projesi hazır!

Vali Bilmez: "Sahara Tüneli projesi tamamlandı, ihale aşamasına gelindi. Ardahan gibi bir ilde, bir değil, birkaç tünel yapımı aynı anda sürüyor. İpek Demiryolu üzerindeki tünel bitti bitecek." dedi.

Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli ne zaman açılacak?

CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, yazılı önergesi ile Avrupa Birliği Bakanı Ömer Çelik'e Artvin-Hopa Cankurtaran Tüneli'nin açılış tarihini sordu..

Cankurtaran Tüneli ihale Haberi

Cankurtaran Tüneli ihale

690 rakımlı Cankurtaran Dağı'nda 29 Ekim 2010 senesinde temeli atılan Cankurtaran Tüneli'nin son 200 metrelik alan kaldı.


İki tüp halinde inşa edilen tünel Hopa - Artvin kara yolu güzergahında yapılıyor. Cankurtaran Tüneli'nin tamamlanmasıyla Hopa-Borçka karayolunu 12 kilometre daha kısalmış olacak. 


Ayrıca tünel ile kış aylarından geçilmeyen Cankurtaran Geçidi de geçilmiş olacak. Cankurtaran Tüneli tamamlandığında Türkiye'nin en uzun 2. karayolu tüneli olacak. 


5 bin 200 metre uzunluğuna sahip olacak Cankurtaran Tüneli projesinin sahibi Karayolları Genel Müdürlüğü. Tamamen Türk mühendisler tarafından yapılan tünel ile Hopa-Borçka arteli 36 kilometreden 24 kilometreye düşecek. 


Hopa-Borçka artelini kısaltacak Cankurtaran Tüneli'nin 1.5 aylık zaman dilimi sonrasında kazı çalışmaları tamamlanmış olacak. 


Cankurtaran Tüneli kaç km?

Cankurtaran Tüneli 200 metrelik alanı da tamamlanınca toplam 5 bin 200 metre olacak.


Cankurtaran Tüneli ne zaman bitecek?

Cankurtaran Tüneli'nin...