08 / 07 / 2024

çapa yerinde yapılanma

çapa yerinde yapılanma

Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi’nin, alt yapı yetersizliği, depreme dayanıksız olması gibi nedenlerle başka bir yere taşınması planlanıyor. İstanbul Tıp Fakültesi çalışanları taşınma durumunda değerli arazisinin rant amacıyla kullanılacağını düşünüyorlar

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle yenilenecek evlere eskiden aynı yerde oturanların yerleştirileceğini söyledi. Özhaseki, "Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?" dedi.

Yerinde dönüşüm projesinin ayrıntıları belli oldu! İşte 6 soruda tüm detaylarıyla!

Depremzedelere yerinde yapılacak konutlar için sağlanan destek ödemeleri arttırıldı. Peki, "Yerinde Dönüşüm" projesinden kimler ne kadar destek alacak, başvurular nasıl nereye yapılacak? İşte Yerinde dönüşüm" projesi ve tüm detayları...

Kripto şirketi iflas başvurusunda bulundu

ABD merkezli kripto para aracı Voyager Digital, iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, ABD İflas Kanunu'nun 11'inci Bölümü uyarınca ödenemeyen borçların yeniden yapılanma sürecinin başlatıldığı belirtildi.

Kanal İstanbul'un şehir planı 3 ay sonra tamam!

Kanal İstanbul projesiyle ilgili çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Projenin çevresinde inşa edilecek 500 bin nüfuslu şehir için zemin artı dört, toplam beş katlı yapılanma hedefleniyor.

Deprem komisyonları neden hedefe ulaşamadı?

Dünyanın hemen her yerinde yapıldığı gibi ülkemizde de problemleri araştıran ve bunların çözülmesine ilişkin raporlar hazırlayan çok değerli bilim insanları bulunuyor. Bir problemle ilgili neyin ne kadar yapılıp yapılamadığını ortaya çıkarması sebebiyle deprem raporları oldukça önemli. 

Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacak!

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe yaptığı açıklamada, "Libya, yeniden imar ve yapılanma konusunda da birçok projeye ev sahipliği yapacaktır" dedi.

GNA, 2021 yılına daha güçlü bir şekilde HEP Proje markası ile merhaba diyor!

GNA Gayrimenkul Pazarlama Danışmanlık Hizmetleri A.Ş. yepyeni bir yapılanma ve vizyon ile hayata geçirdiğimiz markası Hep Proje Danışmanlık ve Pazarlama A.Ş.'yi duyurdu.

Nadir Ataman'dan İstinyePark çıkışı! İmar usulsüzlüğü mü var?

Doğuş Holding’in yüzde 42’lik hissesini Katar Holding’e 1 milyar dolara satmaya hazırlandığı İstinyePark’ta, özel plan ve imar değişiklikleri uygulanmıştı. Projeye çevre yapılanma koşullarının üzerinde özel emsal şartları tanındığını belirten CHP’li Ataman, konuya ilişkin bir önerge sundu.

Üçağız Yarımadası'ndaki kaçak villanın Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi!

Antalya'nın Demre ilçesinde 'Kekova' olarak da bilinen bölgede bulunan Üçağız Yarımadası'nda, İngiliz Cloudya Jamey Hankes'in 10 yıl önce satın alınan kaçak yapının yerinde yapılan denize sıfır villanın Yapı Kayıt Belgesi, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce iptal edildi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinde son durum!

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin yerinde yapılanma projesinin çalışmaları devam ediyor. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörü Prof. Dr. Nuri Aydın, çalışmaları yerinde inceledi ve çalışmalara ilişkin bilgileri aktardı...

Tekfen Holding'ten 2019'da 1.4 milyar lira net kar!

Sektörde uzun yıllardır faaliyet gösteren Tekfen Holding 2019 yılı finanssal sonuçlarını açıladı. Tekfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Gigin, "Grup olarak kurumsal yapılanma, dijital dönüşüm ve yatırım anlamında başarılı bir yılı geride bıraktık" dedi..

Yeni Hasankeyf'e 400 aile taşındı!

Ilısu Barajı'nın faaliyete başlaması ile Batman’ın Hasankeyf ilçesi tahliye çalışmalarında sona gelindi. Hasankeyf'e 3 kilometre uzaklıktaki yeni yerleşim yerinde yapılan 750 konut sakinlerini ağırlamaya başladı…

Şerif Barış: Evinizde deprem riski avına çıkın!

İstanbul Bilgi Üniversitesi Travma ve Afet Çalışmaları Uygulamalı Ruh Sağlığı Yüksek Lisans Programı ve TARDE, “Türkiye’nin Depreminde 20. Yıl: Bellek, Yapılanma, Gelecek” başlıklı çalıştayın 3'üncüsü gerçekleşti.

çapa yerinde yapılanma Haberi

çapa yerinde yapılanma

İstanbul Tıp Fakültesi, Fatih ilçesinin Çapa semtinde yer aldığından dolayı halk arasında daha çok Çapa Tıp Fakültesi olarak bilinir. Türkiye’nin en eski üniversitesi İstanbul Üniversitesi’nin iki tıp fakültesinden biridir. Türkiye’nin ilk tıp fakültesi olan Çapa’daki İstanbul Tıp Fakültesi’nin, alt yapı yetersizliği, depreme dayanıksız olması gibi nedenlerle başka bir yere taşınması planlanıyor. 


Çapa’nın, Sultangazi’de Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan devlet hastanesine taşınacağı, Cerrahpaşa’nın ise yeni binasına kavuşana kadar prefabrik yapıda hizmet vereceği belirtiliyor. İki hastanenin daha önce taşınmadan yerinde  yapılandırılacağı açıklanmıştı. Üniversite yönetiminin aldığı son karara sağlık çalışanları, öğrenciler ve akademisyenler tepkili. İstanbul Tıp Fakültesi taşınırsa 2 bin 500’ün üzerinde öğrenci, 4 binin üzerinde çalışan mağdur olacak. İstanbul Tıp Fakültesi taşınırsa, Çapa’ya geri dönmeyeceğini de belirten çalışanlar taşınma durumunda çok değerli olan...