29 / 04 / 2024

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Bakan Özhaseki: 'Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü'!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki kentsel dönüşümle yenilenecek evlere eskiden aynı yerde oturanların yerleştirileceğini söyledi. Özhaseki, "Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?" dedi.



TBMM Genel Kurulu'nda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı 2024 yılı bütçesi kabul edildi. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Meclis'te konuşma yaptı. Özhaseki, "Türkiye'nin hiçbir yerinde hangi belediye izin verirse versin el koyarak asla ve asla fay hatları üzerinde bir yapılaşmaya izin vermeyeceğiz." diye ifade etti.

İstanbul'da yol haritasının belli olduğunu söyleyen Özhaseki, Meclis'te geçen yasadan dolayı kentsel dönüşümde İstanbul'un önünün açılmış olacağını kaydetti.

Hürriyet'in haberine göre, Meclis Genel Kurulu’ndaki bütçe görüşmelerinde soruları da cevaplayan Bakan Mehmet Özhaseki, Türkiye’de 37 milyon bağımsız bölümden 6 milyon yapının risk altında olduğuna dikkat çekerek, "İstanbul’a gelince, 6 milyon konut 1.5 milyon ticari işletmemiz var. Bunlardan 600 bininin çok acil dönüştürülmesi gerekiyor. ‘Yarısı Bizden’ kampanyamızla İstanbul’un dönüşümü için bir büyük adım daha atmış olacağız. Çok kısa süre içerisinde neredeyse 750 bin konutu dönüştürmüş olacağız" diye konuştu.

Bakan Özhaseki: Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü !

EVLERİNİ YERİNDE YAPIP TESLİM EDECEĞİZ ŞEREF SÖZÜ

Yasada, rezerv alan ilanı ve riski alan gibi iki tane tabir olduğunun altını çizen Bakan Özhaseki, "Buradaki tanım hiç değişmedi. Sadece son yasada, ‘yeni yerleşim alanı’ diye bir tabir vardı, o çıktı. 11 sene içerisinde tapusu alınıp da sokağa atılan vatandaş gördünüz mü? Kadıköy’den alınıp Sultanbeyli’ye verilen gördünüz mü? Neye lazım bize tapusu! O güzel konutları yapıp yine orada oturana teslim ediyoruz, başkasına vermiyoruz. Evlerini yerinde yapıp kendilerine teslim edeceğiz, şeref sözü. Daha ne diyelim?” şeklinde konuştu.

Bakan Özhaseki: Evlerini yerinde yapıp teslim edeceğiz, şeref sözü !

İstanbul'da 'Yarısı Bizden Kampanyası' ile de 350 bin yakın konutu da değiştirileceğini söyleyen Özhaseki, "Kampanyaya müracaat eden 1 milyondan fazla vatandaşımız var. Yüzde yüz anlaşmış binadakilerin tamamı bir araya gelerek 'evet biz konutumuzu, binamızı yıkıp yapmak istiyoruz' diyen vatandaş sayısı 70 bin civarında. Önce onlardan başlayacağız. Sonra yüzde 50'yi geçen 158 bin civarında vatandaşımız var. Onlara da diyeceğiz ki 'kendi aranızda lütfen toplantılar yapın. Yüzde yüze çıkın, gelin sizin de dönüşümünüze başlayalım.' Aynı deprem bölgesinde yaptığımız yardımlar gibi benzer bir yardım usulüyle de İstanbul'da 'Yarısı Bizden Kampanyası'nı devam ettirmiş olacağız. Böyle olunca çok kısa bir süre içerisinde neredeyse 750 bine yakın bir konutu değiştirmiş, dönüştürmüş olacağız."

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde 430 bin yıkılan yapının 207 bininin yapımına başlandığını söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depreminde fay eğer peş peşe kırılırsa 7.5'e kadar çıkar...

ABD'de konut başlangıç sayısı beklentileri yükseldi...


Geri Dön