01 / 05 / 2024

Capatect tasarruf

Capatect tasarruf

Dünya Meteoroloji Örgütü, mayıs ayında toprak ve su yüzeyindeki sıcaklıkların 1880 yılından bu yana ilk kez en yüksek seviyeye ulaştığını açıkladı ve hava sıcaklığının artarak devam edeceğini bildirdi.

Capatect ısı yalıtımında gereksiz masraftan kurtarıyor!

Capatect, ısı yalıtımı yaptıracak olanları gereksiz masraftan kurtaracak “Termal Kamera” hizmetini ücretsiz olarak sunuyor. "Termal kamera" hizmeti, sıcaklık ölçüm özelliği ile binaların yalıtım ve ısı sorunlarını ortaya çıkarıyor.

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor!

Binalarda ısı sistemini sağlayan mantolama sistemi, yüzde 60 civarında tasarruf sağlıyor. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, sistemi başından yaptıranların kazançlı çıkacağını söyledi.

Isı Pay Ölçer'le tasarruf mümkün!

Isı Pay Ölçer sistemi sayesinde apartmanlarda daire sakinleri yılda yaklaşık 600 TL tasarruf ederken, çevre korunmasına da katkıda bulunuyor. Isı Pay Ölçer nedir? İşte ayrıntılar...

Isı yalıtımı doğru yapılırsa kazandırır!

Capatect; 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’nde evlerimizde ısınma için harcadığımız enerjiyi yaklaşık %50 oranında azaltabileceğimize dikkat çekiyor.

Star Rafinerisi, Petkim'e 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz, Star Rafinerisi'nin tamamlanması ile ülkemize yıllık 2-2,5 milyar dolar, Petkim'e ise 100 milyon dolar tasarruf sağlanacağını söyledi.

Kenan Yavuz: Tesis ülkeye yıllık 2 milyon dolar tasarruf sağlayacak!

Star Rafinerisi'nde altyapının tamamlanmak üzere olduğunu dile getiren Kenan Yavuz, "Tesis ülkeye yıllık 2-2.5 milyon dolar, Petkim'e ise yıllık 100 milyon dolar tasarruf sağlayacak" dedi

Isı yalıtımı doğru yapılırsa kazandıran bir yatırımdır!

Capatect; kışın yaklaşıyor olması, yüksek doğal gaz fiyatları, 2017 yılına kadar alınması zorunlu Enerji Kimlik Belgesi ile önemi daha da artan yalıtımla tasarruf konusuna dikkat çekiyor.

Malikin tasarruf yetkisini sınırlayan şerhler!

Gayrimenkul malikleri, kural olarak onun üzerinde tasarruf yetkisine de sahip oluyor. Ancak çeşitli sebeplerle bu yetkinin sınırlandırılabiliyor. İşte malikin tasarruf yetkisini sınırlayan şerhler..

Körfez Geçiş Köprüsü 650 milyon dolarlık tasarruf sağlayacak!

İSTANBUL, Gebze-Orhangaziizmir otoyol projesinin en önemli bölümü İzmir Körfez Geçiş Köprüsü'nün yılda 650 milyon dolarlık bir tasarruf sağlaması planlanıyor.

Mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı!

Medeni Kanun gereğince, mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. İşte mirasta tasarruf edilebilir kısım hesabı...

Isı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Isı yalıtımı, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, bir apartmanda yapılan ısı yalıtımı ne kadar tasarruf sağlar?

Kale Mantolama yalıtım sektöründe yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

Mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Daikin Emura kliması yüksek tasarruf imkanı sağlıyor!

Daikin’in, büyük beğeni toplayan klimalarından biri olan Emura, çevreci R32 gazı ile kullanıcılarına daha yüksek verimlilik ve tasarruf imkanı sunuyor.

Capatect tasarruf Haberi

Capatect tasarruf

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakan’ı Taner Yıldız’ın yaptığı açıklamaya göre hava sıcaklıklarının hızla artmasıyla birlikte, klima kullanımı ve enerji tüketimi de rekor seviyelere ulaştı. Günlük elektrik tüketiminde bugüne kadarki en yüksek seviyeye ulaşıldığını dile getiren Bakan Yıldız, yüksek elektrik tüketimde, yoğun yaz sıcaklıkları, artan klima kullanımı, tarımsal sulama ve sanayi üretimindeki artışın etkili olduğunu belirtti.


Konuyla ilgili açıklama yapan Betek Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Gülay Dindoruk, “Ülkemizde enerjinin %37,2’si binalarda, %32’si sanayide ve %20’si ulaşımda harcanıyor. Konutlarda tüketilen toplam enerjinin yaklaşık %75’inden fazlası ısıtma ve soğutma için tüketiliyor. Bu durum, ülkemizdeki toplam enerjinin %26’sını binaları ısıtma ve ya soğutma için harcadığımızı gösteriyor.” dedi.


Yaz aylarında özellikle klima kullanımlarının artmasıyla kullandığımız enerjinin yalıtımsız ya da kötü yalıtılmış duvarlar yüzünden ortamdan kaybolduğunu da...