27 / 09 / 2024

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Neil Shearing

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Neil Shearing

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleriyle yeniden tek başına iktidara gelmesi, piyasalar tarafından olumlu karşılanırken, uzmanlar, bu durumun yabancı yatırımcılar için olumlu olduğu yönünde görüş bildirdi.

Gelişmekte olan ülkeler dolara alternatif arıyor! BRICS Amerikan Doları'nın egemenliğine meydan okuyor!

Gelişmekte olan ülkelerden oluşan BRICS grubu (Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika), Amerikan dolarının küresel ekonomik sistemdeki üstünlüğüne karşı harekete geçerek alternatif arayışlarını hızlandırıyor.

Capital Economics, dolar için yıl sonu tahminini açıkladı! Rakam dudağınızı uçuklatacak!

Londra merkezli ekonomik araştırma ve danışmanlık şirketi olarak tanınan Capital Economics, TL'nin son dönemde yaşadığı büyük değer kaybının hız kazanarak daha da artmasını beklediklerini bildirdi.

Kripto paralar gelişmekte olan ülkelerin odağında!

ABD ve İngiltere gibi gelişmiş ekonomilerin hala şüpheli baktığı kripto para birimleri, gelişmekte olan ülkelerde daha fazla destekle karşılaşıyor. Uzmanlar, bu hareketin Bitcoin adaptasyonunu yükselteceğine ilişkin tereddütler olduğunu belirtiyor.

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.

Türk lirası gelişmekte olan ülke para birimlerini geride bıraktı!

Türk Lirası, kasım ayından bu yana dolar karşısında yaklaşık yüzde 15 değer kazancıyla gelişmekte olan ülkeler arasında en iyi performans gösteren para birimi oldu.

Özak GYO, Global Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi'nde!

Türkiye genelinde başarılı projelere imza atan Özak GYO, EPRA tarafından ortak yönetilen (European Public Real Estate Association) “FTSE EPRA/NAREIT Global Gelişmekte Olan Piyasalar Endeksi”nde yer aldı.

Mod Tasarım'dan 4 milyon TL’lik ofis ve müşteri deneyimi!

Yenilikçi ve modern yaklaşımı ile her gün gelişmekte olan dünyada ofislere nitelik kazandırarak insan odaklı tasarımları ile sektörün yön belirleyici firmaları arasında yer alan Mod Tasarım; Ofiste Her Şey'i 2021 yılında hizmete açacak. 

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Mod Tasarım, Ofiste Her Şey’i tanıtmaya hazırlanıyor!

Yenilikçi ve modern yaklaşımı ile her gün gelişmekte olan dünyada ofislere nitelik kazandırarak insan odaklı tasarımları ile sektörün yön belirleyici firmaları arasında yer alan Mod Tasarım; Ofiste Her Şey’i tanıtmaya hazırlanıyor.

Dünya Bankası: Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki ekonomiler bu yıl yüzde 4,45 daralacak!

Dünya Bankası tarafından, Avrupa ve Orta Asya bölgesindeki yükselen ve gelişmekte olan ekonomilerin bu yıl yüzde 4,45 daralmasının ve 2008 küresel finansal krizinden bu yana en kötü resesyonu kaydetmesinin beklendiği bildirildi.

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni hedefi KKTC!

Eşsiz doğası ve gelişmekte olan ekonomisiyle gelecek vadeden KKTC'de, gayrimenkul pazarı hızla yükseliyor.

Türkiye'nin o ilindeki müstakil evlere talep yağdı!

Balıkesir, her sektörden yatırıma uygun geniş arazileriyle yatırımda öncü bir il. İlin önemli ulaşım güzergahlarında yer alması, gelişmekte olan otoyol ulaşım ağı, endüstriyel limanlara kolay erişim imkânı ve sanayi merkezlerine hızlı ulaşım avantajları bölgeyi üs konumuna taşıyor.

Dünya Bankası'ndan gelişmekte olan ülkelere Kovid-19 desteği!

Gelişmekte olan ülkeler için yeni program başlatan Dünya Bankası Kovid-19 salgınıyla mücadeleye yönelik , gelecek 15 ay içinde 160 milyar dolara yakın kaynak sağlanacak.

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Neil Shearing Haberi

Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Neil Shearing

AK Parti'nin 1 Kasım seçimleriyle yeniden tek başına iktidara gelmesi, piyasalar tarafından olumlu karşılanırken, uzmanlar bu durumu yabancı yatırımcı için "iyi haber" olarak değerlendirdi.


AA muhabirine değerlendirmelerde bulunan Saxo Bank Ekonomisti Christopher Dembik, Türkiye’de siyasi belirsizliğin son bulmasının yabancı yatırımcılar için iyi bir haber olduğuna dikkati çekti. Dembik, "Biz şimdi mali disiplinin devam etmesini ve yapısal reformlar konusunda daha hızlı hareket edilmesini bekliyoruz" dedi. 


Capital Economics Gelişmekte Olan Piyasalar Kıdemli Ekonomisti Neil Shearing de yatırımcıların 1 Kasım seçimlerinde tek parti iktidarı beklemediklerini ve siyasi istikrarsızlığın devam edeceği ihtimaliyle hareket ettiklerini anımsattı. Shearing, "İstikrarlı bir hükümet kurulmasıyla, hükümet cari açığı azaltmak ve istihdamı teşvik etmek için harekete geçebilir. Yatırımcılar artık hükümetin ekonomik büyümeyi artırmak için adımlar atmasını bekleyebilir. Aslında, hükümet harcamalarda ve...