17 / 06 / 2024

Carlin Otoyolu Tünelinin aydınlatmasını kim yaptı

Carlin Otoyolu Tünelinin aydınlatmasını kim yaptı

Schréder, Amerika Nevada Eyaleti’ndeki Carlin Otoyolu Tüneli için yeni aydınlatma çözümü olarak FV32 LED tünel armatürünü sunuyor. Bu armatürün 240 LED’li versiyonu 266 W güç tüketirken, 120 LED’li versiyonu 131 W güç tüketiyor...

Avrasya Tüneli-TEM Anadolu Otoyolu Bağlantı Yolu devreye alındı...

15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki trafik yoğunluğunu en aza indirmek ve Avrasya Tüneli'ne yönlendirmek amacı ile yapılan Avrasya Tüneli-TEM Anadolu Otoyolu Bağlantı Yolu açıldığı açıklandı.

Bakan Karaismailoğlu Zigana Tünelinin açılış tarihini açıkladı! Tarihe geçecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, tarihe geçecek projeler arasında olan Zigana Tüneli'nin 3 Mayıs'ta açılacağını açıkladı.

İstanbul-İzmir Otoyolu yeni yatırımların önünü açtı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada İstanbul-İzmir Otoyolu'nun yeni yatırımların önünü açtığını belirtti.

Kuzey Marmara Otoyolu projesi için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

Kuzey Marmara Otoyolu Türkiye ve dünya için çok büyük öneme sahip!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 18 yılda ulaşım ve iletişim alanında 910 milyar liralık yatırım yapıldığını belirterek, bundan sonraki yatırımların demir yolu ağırlıklı olarak devam edeceğini söyledi.

Kuzey Marmara Otoyolu için acele kamulaştırma kararı!

Kuzey Marmara Otoyolu (3. Boğaz Köprüsü Dahil) Projesi kapsamında Arnavutköy, Avcılar, Başakşehir, Büyükçekmece ve Çatalca'da yer alan bazı gayrimenkuller acele kamulaştırılacak..

Aydın-Denizli otoyolu 2022'de tamamlanacak!

Adil Karaismailoğlu, Honaz Tünelinin bağlantı yollarıyla birlikte bitirilmesiyle Denizli Çevre Yolunun gelecek yıl hizmete alınacağını söyledi ve Aydın-Denizli otoyol ihalesinin de onaylandığını, önümüzdeki günlerde inşaatına başlanıp 2022 yılı içerisinde tamamlamayı planladıklarına dikkat çekti. 

En uzun demir yolu tünelinin inşaatı tam gaz!

Güneydoğu'yu Akdeniz Bölgesi'ne bağlayacak olan Adana-Osmaniye-Gaziantep hızlı tren hattında bulunan ve "en uzun demir yolu tüneli" olarak nitelendirilen çift tüplü tünelin bir tüpünde delme işlemleri tamamlandı.

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Bulgaristan Şipka Tüneli'nin inşaatı için Türk firmalarından teklif!

Bulgaristan Hükümeti, Shipka kasabasında bulunan karayolu tünelinin yapılması için teklifleri aldı. 7 teklif arasında 5 Bulgar şirketinin yanı sıra 3 Türk şirketi de bulunuyor.

Çin, dünyanın en uzun deniz altı metro inşaatını bitirdi!

Çin'in deniz altından geçen en uzun metro tünelinin çalışmaları Shandong Eyaleti’nin sahil kenti Qingdao’da tamamlandı...

Kuzey Marmara Otoyolu bölgesinde acele kamulaştırma kararı!    

Kuzey Marmara Otoyolu ile keşisen enerji iletim hatlarının deplase edilmesi amacıyla ekli haritalar ile listelerde güzergahları ve bulundukları yerler ile ada ve parsel numaraları gösterilen taşınmazlar acele kamulaştırılacak.

Carlin Otoyolu Tünelinin aydınlatmasını kim yaptı Haberi

Carlin Otoyolu Tünelinin aydınlatmasını kim yaptı

Schréder, tamamı LED olarak aydınlatılan Nevada Eyaleti’ndeki Carlin Otoyolu Tüneli’ne imza attı.



Schréder, Amerika Nevada Eyaleti’ndeki Carlin Otoyolu Tüneli için yeni aydınlatma çözümü olarak FV32 LED tünel armatürünü sunuyor. Bu armatürün 240 LED’li versiyonu 266 W güç tüketirken, 120 LED’li versiyonu 131 W güç tüketiyor. Yeni FV32 LED aydınlatma sistemi mevcut armatür sayısını 1253 adetten 789 âdete indirerek, enerji tüketiminde belirgin bir düşüş elde ediyor. Ayrıca LED armatürlerle sağlanan beyaz ışık araç kullanıcılarının görsel konforunu artırıyor.


Bu çözüm; hem tünel yaklaşım ve ayrılma yollarını, hem de tünel aydınlatmasını dış bölge parıltısına göre Dim edebilen bir tünel aydınlatma kontrol sistemi sunuyor.


Otoyolda komple LED’le aydınlatılan ilk tünel

Yeni aydınlatma projesi; ABD Federal Karayolu İdaresi ve Nevada Ulaşım Departmanı’nın  (NDOT) ortak çalışmasının bir parçasıdır.  Proje;...