16 / 05 / 2024

Çatalca define

Çatalca define

İstanbul Çatalca’da sit alanında iş makineleri ve kepçeyle define arayışına giren şüpheli şahıslar yakalandı. Elebaşı kendini “Tarihi yapıyı güçlendirecektik” diye savundu.

Çatalca'daki 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri yıkıldı!

Define avcılarının son hedefi Çatalca'da bulunan 1600 yıllık Ballıgerme Su Kemeri oldu. Define avcıları, tarihi kemerin bir çok bölümünü dinamitlerle yıktı.

Çatalca'da kepçeli definecilere sit alanında suçüstü!

İstanbul Çatalca’da sit alanında iş makineleri ve kepçeyle define arayışına giren şüpheli şahıslar yakalandı. Elebaşı kendini “Tarihi yapıyı güçlendirecektik” diye savundu.

Çatalca İzzettin Mahallesi imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından askıya alınan Çatalca ilçesi 21 Temmuz 2014 onanlı İzzettin Mahallesi Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor.

Çatalca Gökçeali Köyü imar planı tadilatı askıdan iniyor!

İstanbul Çatalca ilçesi 12 Mart 2013 onanlı Gökçeali Köyü Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı yarın askıdan iniyor. İmar planı 27 Mayıs 2015 tarihinde askıya alınmıştı.

Çatalca'da icradan 3.9 milyon TL'ye satılık 36 arsa!

Çatalca Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul'un Çatalca İlçesinde bulunan 36 arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsaların toplam bedelleri 3 milyon 946 bin TL olarak belirlendi.

Çatalca İzzettin Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatalca İlçesi, 21 Temmuz 2014 onanlı İzzettin Mahallesi, Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

Çatalca Gökçeali Köyü imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çatalca İlçesi, 12 Mart 2013 onanlı Gökçeali Köyü Nazım İmar Planı'na yapılan itirazlara ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı tadilatı bugün askıya çıktı...

1998 yılında Çatalca'da ilk özel serbest bölge kurulacakmış!

1998 yılında Türkiye'de özel sektöre ait ilk serbest bölge Çatalca'da gerçekleşecekmiş. 1 milyar dolarlık yatırımla hayata geçecek olan İstanbul Trakya Serbest Bölgesi'ndeki bloklarda metrekare satış fiyatı 600 dolardan başlıyormuş.

Çatalca Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı yapıldı!

Çatalca Belediyesi 2015 Yılı Mayıs Ayı Toplantısının 1. Birleşimi 04/05/2015 Pazartesi günü Saat:10.30'da gerçekleştirdi. İşte Çatalca Belediyesi 2015 Yılı Mayıs Ayı Toplantısının 1. Birleşiminin gündem maddeleri...

Çatalca'nın yolları yenileniyor!

Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü çalışmalarına ilçenin birçok noktasında devam ediyor. İlçenin farklı farklı mahallelerinde ihtiyaçlara göre çalışmalarını sürdüren Çatalca Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, çalışma takvimine göre mahallelerde faaliye

Define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Define aramak için yasal izin alınması gerekiyor. Define aranacak yer 100 metrekareden büyük olamıyor. Bu yer verilecek fotoğraflarla harita veya krokiler üzerinde işaretleniyor. Peki, define aramak için yasal izin nasıl alınır?

Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?

Toprak altına saklanmış madeni para, külçe altın, gümüş ve kıymetli eşyalar, define kazıları ile bulunuyor. Peki, siz de define aramak istiyor ve "Define aramak istiyorum ne yapmalıyım?" diyorsanız işte yanıtı..

Çatalca Kaleiçi imar planı tadilatı askıya çıktı!

İBB tarafından, Çatalca İlçesi, Kaleiçi Mahallesi, 6 ada, 133 parsele ilişkin 1/1000 ölçekli 13 Mart 2015 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı tadilatı dün askıya çıkarıldı...

Çatalca define Haberi

Çatalca define

İstanbul Çatalca'da, Osmanlı dönemine ait tarihi yapıların da yer aldığı Kaleiçi Mahallesi'ndeki kentsel sit alanlarında dört şüpheli, iş makineleri ve kepçeyle kazı yaparken suçüstü yakalandı.

Sabah Gazetesi'nden Emir Somer'in haberine göre; sit alanının yanındaki bir arsanın sahibi olan emlakçı M.G. (58) kepçe operatörü ve kazı yapan kişilerle define aramak için anlaştı. Yapılan operasyon sonunda zanlılar Çatalca Asayiş Büro Amirliği Polisleri tarafından gözaltına alındı. M.G. ifadesinde "Güçlendirme çalışmaları yapacaktık" diye açıklama yaptı. 

Bir gün sonra M.T. (48) ve S.K. (47) adlı iki zanlı Çatalca'da yine Osmanlı dönemine ait olan tarihi yapıların bulunduğu Ferhat Paşa Mahallesi'ne bir araçta yakalandı.  Şüphelilerin define aramak için bölgede dolaştıkları belirlendi.  Zanlılara "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçundan işlem yapıldığı ve incelemelerin sürdüğü...