29 / 04 / 2024

Çatalca'da kepçeli definecilere sit alanında suçüstü!

Çatalca'da kepçeli definecilere sit alanında suçüstü!

İstanbul Çatalca’da sit alanında iş makineleri ve kepçeyle define arayışına giren şüpheli şahıslar yakalandı. Elebaşı kendini “Tarihi yapıyı güçlendirecektik” diye savundu.



İstanbul Çatalca'da, Osmanlı dönemine ait tarihi yapıların da yer aldığı Kaleiçi Mahallesi'ndeki kentsel sit alanlarında dört şüpheli, iş makineleri ve kepçeyle kazı yaparken suçüstü yakalandı.

Sabah Gazetesi'nden Emir Somer'in haberine göre; sit alanının yanındaki bir arsanın sahibi olan emlakçı M.G. (58) kepçe operatörü ve kazı yapan kişilerle define aramak için anlaştı. Yapılan operasyon sonunda zanlılar Çatalca Asayiş Büro Amirliği Polisleri tarafından gözaltına alındı. M.G. ifadesinde "Güçlendirme çalışmaları yapacaktık" diye açıklama yaptı. 

Bir gün sonra M.T. (48) ve S.K. (47) adlı iki zanlı Çatalca'da yine Osmanlı dönemine ait olan tarihi yapıların bulunduğu Ferhat Paşa Mahallesi'ne bir araçta yakalandı.  Şüphelilerin define aramak için bölgede dolaştıkları belirlendi.  Zanlılara "2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu'na Muhalefet" suçundan işlem yapıldığı ve incelemelerin sürdüğü belirtildi.


Geri Dön