05 / 05 / 2024

Çatalca metruk yapı

Çatalca metruk yapı

Çatalca Belediyesi, ilçede tehlike arz eden ve görüntü kirliliği oluşturan metruk yerlerin yıkımına devam ediyor. Son olarak Örcünlü, Ferhatpaşa ve Kaleiçi mahallelerinde üç metruk binanın yıkımını gerçekleştirildi.

TOKİ İstanbul Çatalca kura çekilişi ne zaman yapılacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği TOKİ sosyal konut projesinde kura çekilişleri aralık ayında da tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul'da Tuzla ilçesinde başlayan TOKİ kura çekimleri sonrasında şimdi herkes Çatalca kura çekilişinin ne zaman yapılacağını merak ediyor. İşte bütün de

Çatalca'daki bazı riskli yapılara ilişkin imar planı değişikliği askıya çıkarıldı!

Çatalca İlçesi'nde yer alan bazı köylerdeki Riskli Yapılara ve Plan Notu İlavesine İlişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli Nazım İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

10 soruda TOKİ İstanbul Çatalca 2022 Sosyal Konut Projesi! TOKİ Çatalca Ucuz Konut Projesi’nde kaç konut yapılacak?

TOKİ Sosyal Konut Projeleri başvuruları bugün itibarıyla başladı. TOKİ 250 bin konut projeleri kapsamı dahilinde İstanbul’da da 50.000 konut yer alacak. Peki, TOKİ İstanbul Çatalca Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl vurulacak?

İSKİ'den Çatalca'daki 56 dönümlük araziye yapılacak otele itiraz!

Çatalca'da 56 dönümlük araziye yapılacak olan otele İSKİ itiraz etti. Fakat İSKİ’nin itirazı çoğunlukta olan AKP-MHP oyları ile reddedildi..  İSKİ'nin yapmış olduğu itirazı karara bağlanmak üzere İBB Meclisi'nin Ocak ayı oturumlarında gündeme alındı. 

İzmir Vali Konağı'nın son hali yürek burkuyor!

İzmir'in en değerli binalarından biri olan İzmir Vali Konağı görenlerin yüreğini burkuyor. Bina metruk yapıya dönüştü. 

Van İpekyolu'nda metruk yapılara geçit yok!

Van'a bağlı İpekyolu Belediyesi, ilçe genelinde bulunan metruk binaların yıkım işlemlerine devam ediyor.

Ankara Altındağ'da metruk binalar ortadan kaldırılıyor! 

Ankara'ya bağlı Altındağ Belediyesi, halk sağlığını riske atan metruk yapılara izin vermiyor. Atıfbey Mahallesi'nde bulunan metruk yapılar belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Şanlıurfa Ceylanpınar'da metruk binalar yıkılıyor!

Şanlıurfa Ceylanpınar Belediyesi, ilçe genelinde tehlike arz eden 44 metruk yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Van Gürpınar'da metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Van'ın Gürpınar ilçesine bulunan metruk binaların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Mersin Akdeniz'de metruk yapılar ortadan kaldırılıyor!

Mersin Akdeniz Belediyesi, ilçe genelinde metruk binaların yıkımını kontrollü bir şekilde gerçekleştiriyor. 

Şanlıurfa Haliliye Belediyesi 78 metruk binayı yıktı!

Şanlıurfa'ya bağlı Haliliye Belediyesi, mahallelerde tehlike yaratan metruk yapıların yıkımına devam ediyor. Belediye 2020 yılında 78 yapının yıkımını gerçekleştirdi. 

Resaş Yapı Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi Çatalca Şubesi açıldı!

Resaş Yapı Lojistik Dış Ticaret Limited Şirketi Çatalca Şubesi bugün Çatalca'da 7 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Rahmi Bozyel tarafından açıldı.

Kayseri Melikgazi'de 1 yılda 280 metruk yapı yıkıldı!

Kayseri Melikgazi Belediyesi tarafından 1 yılda ilçe genelinde 280 metruk yapının ve gecekondunun yıkımı gerçekleşti.

Çatalca metruk yapı Haberi

Çatalca metruk yapı

Çatalca’da halkın can ve mal güvenliğini tehdit eden terk edilmiş yapılar tek tek yıkılıyor. Ekipler son olarak Örcünlü Mahallesi, Kaleiçi Mahallesi ve Ferhatpaşa Mahallesi'nde üç binanın yıkımını gerçekleştirdi. Bu sırada metruk yapılardan birinin içinde köpek olduğu tespit edilince Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri duruma müdahale etti ve köpek içerden çıkarıldı. Güvenliğin yanı sıra ilçenin değişim ve gelişimi için vatandaştan da çevrelerindeki bu tür binaları bildirmelerini isteyen belediye ekipleri, yıkım öncesinde bina sahipleri ile iletişime geçiyor. Onların da onayı alındıktan sonra zaman kaybetmeden yıkım işlemini gerekli güvenlik önlemlerini alarak yıkım gerçekleştiriyor.


Güvenliği tehdit ediyor

2016 yılında olduğu gibi bu yılda metruk yapıların yıkım çalışmalarını hız kesmeden sürdürdüklerini belirten Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, “Birçok tarihi yerleşim yerlerine sahip olan ilçemizde terk edilmiş ve...