03 / 05 / 2024

çatalca ulusal egemenlik parkı

çatalca ulusal egemenlik parkı

Çatalca Belediyesi, büyük göçlerin ve yıkımların yaşandığı Balkan Savaşları’ nda (1912-1914) düşman ordularına Çatalca’da karşı koyarken şehit düşenlerin ve gazilerin anısını yaşatmak üzere harekete geçti...

İstanbul'da 23 Nisan kutlamaları dolayısı ile pazar günü bazı yollar trafiğe kapatılacak...

Şişli'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları doğrultusunda 21 Nisan Pazar günü bazı yolların trafiğe kapatılacağı kaydedildi.

BluTV’den çocuklara çifte bayram sürprizi! 23 Nisan'da ücretsiz olacak!

BluTV’den çocuklara iki farklı bayram sürprizi birden geldi. BluTV Kids, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda çocukları unutmadı ve onları mutlu edecek bir sürprize imza attı.

Trendyol 188 parça ürünü 23 Nisan Sepetine koydu

Online alışveriş platformu Trendyol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla ‘Sepette İyilik 23 Nisan Butiği hazırladı. 188 parça ürün konulan sepetten ürünleri satın alanlardan elde edilen gelir çeşitli hayır kurumlarına aktarılacak.

22 Nisan Cuma günü okullar tatil mi? 22 Nisan Cuma günü okullar yarım gün mü? İşte 22 Nisan Cuma günü detayları

Öğretmenler, öğrenciler ve veliler 22 Nisan Cuma günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın bu yıl Cumartesi gününe denk gelmesi üzerine 22 Nisan Cuma günü okullar tatil olacak mı sorusu gündeme geldi. İşte 22 Nisan Cuma günü detayları...

Market ve bakkallar bugün kaça kadar açık?

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi tatili ile hafta sonu birleştirildi ve kısıtlamalar doğrultusunda 3 gün boyunca sokağa çıkma yasağı kararı alındı. İhtiyaçlarını karşılamak isteyen yüzlerce insan ise bugün market ve bakkalların saat kaça kadar açık olduğunu merak ediyor...

Dolar kuru bugün ne kadar?

Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olmasından dolayı piyasalar kapalı. Piyasaların kapalı olmasına rağmen dolar/TL 8.30 düzeyinin üzerinde işlem görüyor. Euro/TL ise 10 TL'nin üzerinde seyrine devam ediyor.

Mevlüt Çavuşoğlu: Ayasofya ulusal egemenlik konusudur!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ayasofya'nın ibadete açılmasına ilişkin "Kesinlikle uluslararası bir konu değildir. Bu, ulusal egemenlik konusudur" dedi...

Beylikdüzü Yaşam Vadisi 2.etap 23 Nisan'da açılıyor!

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 99. Yıldönümü için dört gün sürecek bir Çocuk Şenliği hazırlıyor. Şenlikte Yaşam Vadisi'nin 2. etabının açılışı da yapılacak.

Elit Manzara’da Disneyland seyahati hediye!

Elit Manzara projesinin 23 Nisan kampanyası çocukları sevindirecek. Elit Manzara, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara Disneyland seyahati hediye ediyor.

Eston Şehir Mahallem'de 23 Nisan Çocuk Bayramı kutlandı!

Bahçeşehir’de hayata geçirilen Eston Şehir Mahallem, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 7’den 70’e herkesin katıldığı coşkulu kutlamalara sahne oldu.

23 Nisan’da Eston Şehir’de çocuklara özel parti!

Eston Şehir Mahallem'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na özel parti düzenlenecek.

Yenimahalle Evrensel Değerler Çocuk Müzesi açılıyor!

Yenimahalle Belediyesi'nin ilçede hayata geçirdiği Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda açılıyor.

Babacan Holding'den 23 Nisan’a özel çocuk odası hediye!

Babacan Holding, geleceğin umutları olan çocukları unutmadı. ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’ haftası olan 22-30 Nisan tarihleri arasında konut satın alan ailelere çocuk odası hediye ediyor.

çatalca ulusal egemenlik parkı Haberi

çatalca ulusal egemenlik parkı


Belediye, tarihe “Çatalca direnişi” olarak geçen olayın sembolü olarak Balkan Anıtı açıyor. Anıt, Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı ile Çatalca – İstanbul yolunun kesiştiği bölgede dikilecek. 17 Kasım’da anıtın yanı sıra Ulusal Egemenlik Parkı ile  yap – işlet – devret modeliyle ilçeye kazandırılan Atatürk Spor Kompleksi’nin birinci etabı da hizmete girecek. İkinci etap çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.


101 YILLIK DİRENİŞ


Rusya’nın kışkırtmasıyla Bulgaristan, Sırbistan, Yunanistan ve Karadağ anlaşarak 13 Ekim 1912’de Osmanlı’ya savaş açtı. Bulgar ordusu, Çatalca’ya kadar ilerleyerek İstanbul’u tehdit etmeye başladı. İstanbul’u almayı hedefleyen Bulgar kuvvetleri, 17 Kasım 1912’de Çatalca’da konuşlanmış Alaiye Taburları durdurdu. 1912 yılında 16 Kasım’ı 17 Kasım’a bağlayan gece Bulgar askerleri düzenledikleri pusuda süngü saldırısıyla Alaiye Taburu’na bağlı 657 askeri şehit etti. 



Yunus...